Biorąc pod uwagę fakt, że ostatnio aktywność członków karate tsunami, a w tym także Ryszarda Murata, wzrosła postanowiłem odświeżyć nieco temat i powklejać parę ciekawych informacji...
Na początek: http://www.karatetsunami.eu/pl/index.php?id=148 zobaczcie co pisze na dole strony...
_________________ Fight Club
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Heh, właśnie przeczytałem wątek o Bartku Jobie na naszym forum i fakt Amadi coś jest w tym co mówisz
A wracając do wątku. Każdy ma prawo założyć własny styl i praktykować w nim co tam tylko chce, ale okazując brak poszanowania dla innych stylów walk, obrażając ich przedstawicieli, a jednocześnie wmawiając ludziom że stworzony przez nich szuka walki jest najskuteczniejszą i najlepszą sztuką walki jak obecnie istnieje, jak ma to w zwyczaju pan R.Murat, jest dla mnie nie do przyjęcia i powinno być piętnowane.
Ludzie tacy jak Oyama, czy Gracie, skuteczność stworzonych przez siebie stylów udowadniali staczając pojedynki z każdym kto rzucił im wyzwanie, a soke Murat? Z tego co wiem już parę osób rzuciło mu wyzwanie i jak do tej pory nie podniósł rzuconej mu "rękawicy".
Kiedyś mnie całe te karate tsunami śmieszyło, ba nawet byłbym wstanie uwierzyć w to, że na wzór Borata Sachy Barona Cohena, to wszystko to mistyfikacja mająca na celu wzbudzenie poczucia kontrowersji, śmiechu, czy innych emocji... Teraz to co najmniej zaczyna irytować...
Czytając różne fora, doszedłem do wniosku, że warto by napisać o tym stylu do jakiego czasopisma, gazety, które lubią takie "mrożące krew w żyłach" historie(Fakt, SE, itp.), aby cała Polska dowiedziała się o R.Muracie i jego ''karate"... Coraz bardziej mnie kusi, aby tak postąpić...
Chyba, że tak
To ten cały koleś musi mieć ładnie nierówno pod sufitem, skoro na stronie swojego "stylu" wypisuje takie brednie. Moim zdaniem ten Ryszard stał się swoją własną karykaturą, szkoda tylko mi tych dzieciaków które to trenują
To mi wygląda mniej więcej tak jak egzaminy na czarne pasy tkd w USA (jak ktoś będzie chętny wrzuce na serwer i zarzuce linkiem)
O co chodzi z tymi egzaminami na czarne pasy w TKD w USA ? Mógłbyś przybliżyć ? Czytałem na tym forum posta jakiejś laski że trenowała 2 lata TKD w USA i zdobyła czarny pas więc jestem ciekaw jak to jest.
A z Bartka Joba zanim zaczniecie się śmiać poczytajcie forum na n-k i posty waszego moderatora. Wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi ;) Pozdrawiam