Zapewne w naszywkach, do tego moze byc roznica materialu. Jesli ma naszywki to w stylu innym nie beda tolerowane. Poza tym inna nazwa... W TKD to Dobok ;)
Pomógł: 17 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 950 Skąd: z Polski
Wysłany: 2010-01-26, 14:59
no tak różnica w napisach ( na doboku jest napis na plechach ) i naszywkach i ich umiejscowieniu , może być różnica materiału , niektóre kimona do karate mają krótsze rękawy . Bluzy doboków są w jednej części , zakładane przez głowę , lub zapinane rzepą , a w karate zazwyczaj takie że tylko pas utrzymuje je przed rozpięciem .
Zapewne w naszywkach, do tego moze byc roznica materialu. Jesli ma naszywki to w stylu innym nie beda tolerowane. Poza tym inna nazwa... W TKD to Dobok ;)
ja coś słyszałem, że kimono do tkd to kobo czy koba [nie pamiętam jak to szło, dawno temu to słyszałem]
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
1. Nie wiem jaki jest sens odświeżania starego tematu..
2. Nie ma czegoś takiego jak "kimono"... Kimono nosiły gejsze w Japonii.
3. Strój do Taekwondo to Dobok, a do Karate strój zwie się Karate-Gi. (w skrócie Gi)
4. Trener raczej nie pozwoliłby trenować w stroju do innej SW. Dresik do czasu zakupu odpowiedniego sprzętu i jazda...
2. Nie ma czegoś takiego jak "kimono"... Kimono nosiły gejsze w Japonii.
Kimono - dosłownie "coś do noszenia na sobie" – tradycyjny ubiór japoński. Pierwotnie słowem kimono określano każde ubranie, później zaczęto je stosować tylko do konkretnego ubioru, który wciąż noszony jest przez kobiety, mężczyzn i dzieci.
np. kimono na ślub
http://www.japanesekimono.com/wedding_kimono.htm
można je kupować
http://www.kimonoan.com/category/select/cid/311/
nie mów że czegoś takiego nie ma i nie tylko gejsze je nosiły
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"