Witam, czy ktos slyszal kiedykolwiek o Koryu Uchinadi Kenpo-jutsu. Mieszkam zagranica i chce sie zapisac na jakas sztuke walki. Odpowiadaja mi godziny zajec kenpo, ale jeszcze do konca sie nie zdecydowalem, bo nie wiem tak naprawde, czy ta sztuka jest efektywna. Moze ktos z was wiec cos na ten temat. Z gory dzieki
Koryu uchinadi - gorąco polecam - współczesna interpretacja starego karate z Okinawy - Uchina-di - nauczana i przekazywana przez Hanshi Patricka McCarthy. Zawiera wszystkie elementy walki ( stójka, parter, rzuty duszenia ,dźwignie itd. )
Nauczana przez kwalifikowanego instruktora rewelacja . W wielu przypadkach "otwiera"oczy praktykom karate (z wszystkich stylów i szkół ) dając odpowiedzi na pytania co właściwie ćwiczą i co znaczą kata, jak je łączyć z praktyką karate itd.
Szkola znajduje sie w Galway w Irlandii. Niestety okazalo sie, ze nie ma juz zajec w godzinach, ktore mi pasowaly. Zapisze sie w styczniu na seminaria i zobacze jak to tutaj dokladnie wyglada. Dzieki z odp. A ty dlugo juz to cwiczysz?