Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Koryu Uchinadi Kenpo-jutsu
Autor Wiadomość
pierwowzor

Wysłany: 2010-11-18, 16:05   Koryu Uchinadi Kenpo-jutsu

Witam, czy ktos slyszal kiedykolwiek o Koryu Uchinadi Kenpo-jutsu. Mieszkam zagranica i chce sie zapisac na jakas sztuke walki. Odpowiadaja mi godziny zajec kenpo, ale jeszcze do konca sie nie zdecydowalem, bo nie wiem tak naprawde, czy ta sztuka jest efektywna. Moze ktos z was wiec cos na ten temat. Z gory dzieki

Sensei69

Wysłany: 2010-12-18, 18:32   

Trochę późno ale lepiej niż wcale ..

Koryu uchinadi - gorąco polecam - współczesna interpretacja starego karate z Okinawy - Uchina-di - nauczana i przekazywana przez Hanshi Patricka McCarthy. Zawiera wszystkie elementy walki ( stójka, parter, rzuty duszenia ,dźwignie itd. )
Nauczana przez kwalifikowanego instruktora rewelacja . W wielu przypadkach "otwiera"oczy praktykom karate (z wszystkich stylów i szkół ) dając odpowiedzi na pytania co właściwie ćwiczą i co znaczą kata, jak je łączyć z praktyką karate itd.

Nie będziesz zawiedziony.
Jaki to klub i gdzie ?

Pozdrawiam

pierwowzor

Wysłany: 2010-12-18, 20:57   

Szkola znajduje sie w Galway w Irlandii. Niestety okazalo sie, ze nie ma juz zajec w godzinach, ktore mi pasowaly. Zapisze sie w styczniu na seminaria i zobacze jak to tutaj dokladnie wyglada. Dzieki z odp. A ty dlugo juz to cwiczysz?

Sensei69

Wysłany: 2010-12-23, 23:22   

Od kilku lat, równolegle karate trochę dłużej.
Zachęcam w Galway jest z tego co wiem fajna grupka.

wejdź na stronę www.koryu-uchinadi.com.

Powodzenia
:mrgreen:

Odpowiedz do tematu