Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
"Niezdecydowany szuka rady" czyli jaki styl wybrać
Autor Wiadomość
pinokio999

Wysłany: 2010-08-15, 10:39   

Wydaję mi się, że w Polsce Capo uczą gł jako tańca, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie by skumplować się z jakimś typkiem walczącym "inaczej" by zrobić sparingi sobie, nie? Lub kupić takie tarcze czy jak to się tam zwie, i celować w to, co?

Usłyszałem wczoraj też opinię, że jestem za wysoki do uprawiania sztuk walki. Co o tym myślicie? (190cm). Wydaję mi się, że dzięki temu, jeśli dodatkowo powstaną jakieś mięśnie, jak zacznę przed przeciwnikiem z umiarem wywijać w powietrzu, obniżę jego pewność siebie (co jest zapewne pomocne)? Szczególnie przed przeciwnikiem który nie wie o co chodzi?

Obecnie myślę też, że jako mi się to na filmikach ogólnie podoba, warto iść na kilka treningów, po czym albo zostać i trenować ten taniec, rozruszać się przy tym, wyćwiczyć i potem zmienić dyscyplinę lub od razu dać sobie spokój.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-08-15, 12:11   

pinokio999 napisał/a:
Usłyszałem wczoraj też opinię, że jestem za wysoki do uprawiania sztuk walki. Co o tym myślicie? (190cm). W

Tak jesteś za wysoki to znaczy że musisz sobie upierdolić nogi w kolanach ale tylko piła ręczna bo inna nie da Ci odpowiedniej skuteczności na ulice...

Nie wiem kto Ci głupot nagadał ale nie słuchaj ich-.- na czołgiste to może jesteś za wysoki ale nie na treningi SW-.-
A jak chcesz iśc na capo to IDŹ a nie tylko piszesz o tym bo jest tu jeden co lubi zwlekać(Batman wiesz o co chodzi? XD)Idź na ten trening i sam zobaczysz czy to Ci się podoba. idziesz na studia a momentami zadajesz pytania jak 13 latek. Kurde człowieku idź i zobacz a nie sugerujesz się opiniami z neta. Co prawda jest to fight club ale my za Ciebie decydować nie będziemy. Więc bądź jak facet i trochę więcej zdecydowania:P

pinokio999

Wysłany: 2010-08-15, 12:16   

Na razie siedzę jeszcze w home town. Ale masz rację. Tylko, że nie znam wszystkich sztuk walki i miałem nadzieję, że jest jakaś wersja capoeira nadająca się bardziej do walki.

PS. Do marynarki wojennej jestem za wysoki o pięć centymetrów xD Nie chcieli mnie :P

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-08-15, 13:30   

To idź na treningi w ,,home town" na pewno jakieś sekcje macie i już tutaj zorientujesz się co Ci się podoba. nie marnuj czasu bo im wcześniej zaczniesz tym szybciej się nauczysz:P

pinokio999

Wysłany: 2010-08-15, 13:37   

w moim "home town" nie ma żadnych sekcji xD

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-08-15, 13:46   

A gdzie mieszkasz to może coś znajdziemy

pinokio999

Wysłany: 2010-08-15, 13:47   

Sieradz (łódzkie)

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-08-15, 15:07   

Sieradzki Klub Muay Thai "Skorpion"
Mariusz Kwiatkowski
603062728
corns@op.pl
[http://www.skorpion-sieradz.republika.pl/]

Co do Karate Kyokushin to treningi są chyba codziennie hala sportowa przy szkole podstawowej nr 9 duża ilość grup wiekowych klub prowadzi pan Robert Wajgelt.

Czas na Judo nazwa klubu to MUKS Judo Dan Sieradz. Treningi odbywają się na hali sportowej przy liceum medycznym (budynek w którym mieści się WORD). Oczywiście jest podział na grupy wiekowe treningi odbywają się we wtorki i piatki w godzinach miedzy 18 a 20. Serdecznie zapraszam i polecam klub bo sam trenowałem w nim dość długo.
Strona klubu www.judo-sierdz.pl

Wpisałem w google i pierwsze lepsze mi wyskoczyło potem kopiuj wklej i gotowe xD.... Na studiach nauczysz się jak się szuka potrzebnych info w necie xD xD tak samo szybko robi się sprawozdanie:P

pinokio999

Wysłany: 2010-08-15, 18:18   

Myślałem o sekcjach Capo. Ale dzięki za wszelką pomoc. Udam się na trening w Poznaniu gdy tylko tam się przeprowadzę i pozwolę sobie tu opisać jakie będą moje pierwsze wrażenia.

//pozdrawiam

Majkel

Wysłany: 2010-08-16, 14:02   

pinokio co jest twoim priorytetem ? Jeśli chcesz skutecznie się bronić to raczej capo będzie słabym rozwiązaniem,ale widzę że jesteś konkretnie na to napalony,więc jeśli sam się nie przekonasz to nie będziesz wiedział.W największym stopniu nacisk na realną walkę wiadomo kładzie się w MMA,aczkolwiek mt,boks,judo itp raczej też myślę by się nadało.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-08-22, 08:43   

Majkel napisał/a:
W największym stopniu nacisk na realną walkę wiadomo kładzie się w MMA,aczkolwiek mt,boks,judo itp raczej też myślę by się nadało.
ja bym dodał bjj i na samoobronę postawił na 1 miejscu.

[ Dodano: 2010-08-22, 09:45 ]
ale niech on ćwiczy to co mu pasuje każdy lubi co innego. Capo też fajne ale osobiście wolę walczyć niż tańczyć. Lepiej robić coś (nawet grać w piłkę nożnąXD) niż nic nie robić.

Batman 

Wysłany: 2010-08-22, 15:15   

yaol90 napisał/a:
A jak chcesz iśc na capo to IDŹ a nie tylko piszesz o tym bo jest tu jeden co lubi zwlekać
O właśnie :] Dobrze ci mówi, ja to leń jestem ;-)

Ziomek.

Wysłany: 2010-08-22, 15:54   

Ty to tam jesteś Batman.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-08-23, 17:58   

Batman napisał/a:
yaol90 napisał/a:
A jak chcesz iśc na capo to IDŹ a nie tylko piszesz o tym bo jest tu jeden co lubi zwlekać
O właśnie :] Dobrze ci mówi, ja to leń jestem ;-)

hahaha:P ja Cię tym gadaniem chce zmotywować ^^

Batman 

Wysłany: 2010-08-23, 18:40   

yaol90 napisał/a:
Batman napisał/a:
yaol90 napisał/a:
O właśnie :] Dobrze ci mówi, ja to leń jestem

hahaha:P ja Cię tym gadaniem chce zmotywować ^^
Po prostu chcę mieć pewny dojazd, bo jeżeli miałbym się zapisać i nie chodzić na treningi regularnie z braku pogody, to wolę się zapisać później, gdy będę miał pewny. Teraz akurat będę miał bilet miesięczny, bo idę do Gniezna do szkoły, więc dojazd będzie. Czekam na jakś nabór, bo teraz chyba jakoś będzie, ale chcę jeszcze pogadać z pewnym kolesiem na ten temat, tylko na gg nie mogę go złapać ;-)
Ale o tym gdzieś indziej, nie chcę off'a

Odpowiedz do tematu