Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Shaolin Kung-fu
Autor Wiadomość
shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-06-25, 11:18   

Sa tez ludzie potrafia wyginać szyny kolejowe, są tez tacy co potrafią sprwić, że te szyny kompletnie wyparują :-P . Tyle, że to są zwykłe sztuczki.
Owszem niektóre rzeczy tego typu czasm mają swój wpływ na człowieka, może nawet jakoś poprawiają/pomagają w umiejętności walki, ale to wciąż są zwykłe sztuczki (no ewentualnie można nazwać to umiejętnościami), a nie żadna sztuka walki czy tam władania energią.

zalewa 

Wysłany: 2009-06-25, 11:41   

W filmie "Shaolin" (to był film stary) to po wodie zapierdalali. Ale widać że teraz coś im ta manna czy tam Qi to im spadła do 0 ;-) Tak na poważnie to nie mówie że oni są super bo moc jest z nami ;-) . Ale mówie że nie wiem jak ciężki jest ich trening i chciał bym go zobaczyć :-) Ale chyba skończy się tak że porozmawiam z mnichami telepatycznie ;-)
Niestety moje QI się skończyło i nie mam powera na rozmowy musze se konto doładować bo za granice to jest drogie telefonowanie ;-) A tak na poważnie chciał bym ten klasztor zobaczyć, sprubować sił i takie tam.

Cytat:
Sa tez ludzie potrafia wyginać szyny kolejowe, są tez tacy co potrafią sprwić, że te szyny kompletnie wyparują . Tyle, że to są zwykłe sztuczki.

To nie są sztuczki po prostu w naszym códownym kraju wszystko co z metalu szybko paruje :-)

dacheng 

Wysłany: 2009-12-06, 20:35   

Krótki artykuł o historii klasztoru Shaolin:

http://www.yiquan.pl/articles.php?article_id=58

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-12-06, 21:11   

Ha, wkoncu jakis konkret jasno potwierdzajacy malokonkretne informacje, ktore mam od jakiegos czasu. Naprawde dobry art.
Panie Dacheng, jakbym mogl to postailbym panu piwo ;-)

Cadogan

Wysłany: 2009-12-07, 14:27   

Co do jakiś sztuczek z przekazywaniem chi itp. to zwykła umiejętność przekazywania energi kinetycznej celowi,którą ucza wszystkie sztuki walki

słabby

Wysłany: 2010-01-15, 15:57   

http://skf-sekcja.w.interia.pl/

http://www.wudang.cis.com.pl/wyjazd_15.html

http://www.wudang.cis.com.pl/nan_shaolin_24.html

http://www.neijia.net/neijia/luohan_23.html

Fighter1994 

Wysłany: 2010-01-15, 16:00   

patrz na date postu

słabby

Wysłany: 2010-01-15, 16:09   

wem ze post stary ale temat ciekawy i mysle ze te linki zawieraja troche informacji na temat Shaolin Kung-fu i ktos kto bedzie zainteresowany tym tematem sobie zajrzy
Pozdrawiam :-)

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-26, 00:50   

To ja dorzucę jeszcze jeden:
http://wyborcza.pl/1,7684...ru_Shaolin.html
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-01-26, 15:31   

A to dobre :mrgreen: :mrgreen: Nic tylko patrzeć jak jeszcze na spółkę z szejkami kupią Real Madryt :-) :-)
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-01-30, 19:43   

SHAOLIN999 napisał/a:
Wiesz mam pomysl moze zorganizuj grupe kozakow 10-15 osob i wybierzemy sie do SHAOLIN zebys ty i cala reszta poznali jak to wyglada w realu nie w tv czy na pokazie ;)
Wydaje mi sie ze napewno sie chetni znajda moglbym sie dowiedziec jakie koszty by byly itd..

no pewnie, ja bym chciał się przejechać, trudno w to wszystko uwierzyć, mity/legedny/teksty/podania czarno na białym jak się samemu tego nie doświadczy, niechodzi czy przerzyje tam czy nie, sam zdecydowałbym o tym jak to wszystko zobaczę i odczuje na własnej skórze, 1 miesiąc/3 miesiące/1 rok + :?:

michal_5_fcb napisał/a:
Czyli panowie prawda leży gdzieś po środku?

być może dacheng i SHAOLIN999 są bliżej prawdy, skoro to doświadczyli na własnej skórze

shinra napisał/a:
Ha, wkoncu jakis konkret jasno potwierdzajacy malokonkretne informacje, ktore mam od jakiegos czasu. Naprawde dobry art.

b. dobry artykuł, tylko historia jest napisana, ale mało w TAM TYM artykule jest napisane o dniu dzisiejszym, ja to w domu mam samą historię napisaną na papierze-czarno na białym

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-31, 00:30   

Przeczytaj ze zrozumieniem co pisał Dacheng.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Odpowiedz do tematu