Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-06-25, 11:18
Sa tez ludzie potrafia wyginać szyny kolejowe, są tez tacy co potrafią sprwić, że te szyny kompletnie wyparują . Tyle, że to są zwykłe sztuczki.
Owszem niektóre rzeczy tego typu czasm mają swój wpływ na człowieka, może nawet jakoś poprawiają/pomagają w umiejętności walki, ale to wciąż są zwykłe sztuczki (no ewentualnie można nazwać to umiejętnościami), a nie żadna sztuka walki czy tam władania energią.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
W filmie "Shaolin" (to był film stary) to po wodie zapierdalali. Ale widać że teraz coś im ta manna czy tam Qi to im spadła do 0 Tak na poważnie to nie mówie że oni są super bo moc jest z nami . Ale mówie że nie wiem jak ciężki jest ich trening i chciał bym go zobaczyć Ale chyba skończy się tak że porozmawiam z mnichami telepatycznie
Niestety moje QI się skończyło i nie mam powera na rozmowy musze se konto doładować bo za granice to jest drogie telefonowanie A tak na poważnie chciał bym ten klasztor zobaczyć, sprubować sił i takie tam.
Cytat:
Sa tez ludzie potrafia wyginać szyny kolejowe, są tez tacy co potrafią sprwić, że te szyny kompletnie wyparują . Tyle, że to są zwykłe sztuczki.
To nie są sztuczki po prostu w naszym códownym kraju wszystko co z metalu szybko paruje
_________________ Andrzej Kalisz "Yiquan kładzie duży nacisk na wykorzystanie treningu ideomotorycznego w kształtowaniu koordynacyjnych zdolności motorycznych"
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-12-06, 21:11
Ha, wkoncu jakis konkret jasno potwierdzajacy malokonkretne informacje, ktore mam od jakiegos czasu. Naprawde dobry art.
Panie Dacheng, jakbym mogl to postailbym panu piwo
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
wem ze post stary ale temat ciekawy i mysle ze te linki zawieraja troche informacji na temat Shaolin Kung-fu i ktos kto bedzie zainteresowany tym tematem sobie zajrzy
Pozdrawiam
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-26, 15:31
A to dobre Nic tylko patrzeć jak jeszcze na spółkę z szejkami kupią Real Madryt
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Wiesz mam pomysl moze zorganizuj grupe kozakow 10-15 osob i wybierzemy sie do SHAOLIN zebys ty i cala reszta poznali jak to wyglada w realu nie w tv czy na pokazie ;)
Wydaje mi sie ze napewno sie chetni znajda moglbym sie dowiedziec jakie koszty by byly itd..
no pewnie, ja bym chciał się przejechać, trudno w to wszystko uwierzyć, mity/legedny/teksty/podania czarno na białym jak się samemu tego nie doświadczy, niechodzi czy przerzyje tam czy nie, sam zdecydowałbym o tym jak to wszystko zobaczę i odczuje na własnej skórze, 1 miesiąc/3 miesiące/1 rok +
michal_5_fcb napisał/a:
Czyli panowie prawda leży gdzieś po środku?
być może dacheng i SHAOLIN999 są bliżej prawdy, skoro to doświadczyli na własnej skórze
shinra napisał/a:
Ha, wkoncu jakis konkret jasno potwierdzajacy malokonkretne informacje, ktore mam od jakiegos czasu. Naprawde dobry art.
b. dobry artykuł, tylko historia jest napisana, ale mało w TAM TYM artykule jest napisane o dniu dzisiejszym, ja to w domu mam samą historię napisaną na papierze-czarno na białym