Witam jestem tu nowy. Potrzebuje pomocy. Trenuje Taekwon-do. Niedługo mam egzamin na żółty pas ale mylą mi się wszystkie nazwy technik. Umiem wykonać każdą technikę ale jak słyszę jakąś nazwę to kompletnie nie wiem co to jest. Macie może jakąś strone, może jest jakaś książka albo cośpodobneg co jest nazwa techniki i jej opis ale zdjęcia.
w google znajdziesz na pewno nie znam się na tkd ale proponuje zapisać sobie na kartce techniki i coś co z nimi się kojarzy łatwiej będzie Ci zapamiętać.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2010-11-11, 22:55
W necie jest wiele stron ( np. http://kct.pl/wymagania.htm )z nazwami technik , zależy jeszcze jakie tkd trenujesz itf czy wtf .
Kopiujesz sobie nazwę technik na youtube , czy google i na pewno coś znajdziesz i musisz się nauczyć nazw po prostu . Myślę że ktoś na egzaminie pokarze przykładowo technikę , no i w końcu sam zdawał nie będziesz więc można podpatrzeć czasem