Unagi Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 63
Wysłany: 2010-12-31, 17:09
Nie mówimy tu o "byłem lepszy". Mówimy tu o "nigdy nie przegrałem". To naprawdę jest nieprawdopodobne oświadczenie, sugerujące, że poziom ludzi z TKD jest nieporównywalnie wyższy. Tak zwyczajnie nie jest.
mnie bardziej dziwi że ktoś wygrywa i jest dużo lepszy trenując inna SW a walcząc na zasadach innej SW z zawodnikami którzy trenują pod kątem tej SW. Możliwości są 2 albo ta sekcja KB jest b.słaba albo ktoś tu ściemę wali. Ja wychodzę z założenia że ludzie kłamią tylko tutaj nie widzę sensu bo mi to nie imponuje. Każda SW kieruje się swoimi zasadami ciężko porównać co lepsze czy KB czy TKD to wszystko zależy od konkretnych zawodników. Ale jeżeli walczymy na zasadach Kb trenując TKD to logicznie rzecz biorąc powinniśmy przegrać. Chyba że Twój klub TKD tylko tak się nazywa a trenujecie KB.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Każda SW kieruje się swoimi zasadami ciężko porównać co lepsze czy KB czy TKD to wszystko zależy od konkretnych zawodników.
SAM napisałeś, że zależy od konkretnych zawodników
yaol90 napisał/a:
Ale jeżeli walczymy na zasadach Kb trenując TKD to logicznie rzecz biorąc powinniśmy przegrać. Chyba że Twój klub TKD tylko tak się nazywa a trenujecie KB.
nie koniecznie musimy przegrać, kto ci to powiedział, że MUSIMY PRZEGRAĆ
podkreślam TO = MUSIMY PRZEGRAĆ
jest po prostu lepszy, trenuje więcej w domu niż inni i tyle
zazdrościsz komuś, kogo byś pewnie nie lizną językiem
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
zazdrościsz komuś, kogo byś pewnie nie lizną językiem
kurcze rozgryzłeś mnie to wszystko przez zazdrość...
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Unagi Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Posty: 63
A ja Ci powiem jak to wyglada z wlasnego doswiadczenia. Taekwondo ITF trenowalem 6lat, wedlug mnie napewno nie sa to lata stracone. W odroznieniu od federacji WTF w ITF-ie pracuja nogi i rece. Walka wyglada calkowicie inaczej niz w kickboxingu. W Kicku nie ma slajdow, jest inne poruszanie sie itd... napewno jest mocniejszy kontakt. Kickboxing cwicze od roku. I techniki nozne jakie wynioslem z treningow tkd bardzo duzo mi pomagaja. Decyzja zalezy do Ciebie. W tkd duzą role odgrywaja umiejetnosci techniczne i spryt podczas walki a w kickboxingu siła i techniki ręczne. ;))
_________________ ,,Każdego dnia trzeba wykraczać poza swoje możliwości''