Jak się nie mylę na KSW XIII był jakiś reprezentant taekwondo (ale głowy uciąć nie dam ) Nie jest to najlepszy styl do formuły MMA, jedyne co się przydaje to szybkość wypracowana na treningach i rozciągnięcie, chociaż nie trenowałem nigdy TKD, także za dużo mówić nie będę, ale myślę, że różnego rodzaju wyskoki nie są tam najskuteczniejsze
Ostatnio zmieniony przez Batman 2010-05-13, 18:43, w całości zmieniany 1 raz
Myślę, że dobre o ile TKD jest szkołą gdzie nauczą Ciebie walczyć a nie machać nogami jak to bywa w większości. O ręce obawiałbym się bo nie wiem na czas teraźniejszy jak to u was wygląda na TKD...
Czesc jestem tu nowy i mam pytanie czy Taekwondo nadaje sie do walk MMA bo niewidziałem jeszcze zadnego zawodnika prócz Jurasa przedstawiającego ten styl.
Słabo. Juras wywodzi się z tkd, ale trenuje przekrojowo, podobnie jeden z moich uczniów Paweł Procaj (czarny pas tkd i trzykrotny medalista MP), czy zawodnicy RKT.
Serkan Yilmaz, interesowałem się nim, walczy efektownie i niby wszystko cacy, ale bilans walk ma słaby i żadnych liczących się osób w tej dyscyplinie (K1) nie pokonał. Ale jego styl i tak mi sie bardzo podoba