Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
????
Autor Wiadomość
aex 

Wysłany: 2009-11-10, 16:45   ????

chciała bym zacząć trenować ale nie wiem do końca co . Moglibyście mi doradzić? Jestem dziewczyną , niezbyt wysoką i niezbyt silną. Moim celem jest to żeby móc się obronić przed osobą silniejszą i większą. Czyli głównie samoobrona ,(ale atak jest najlepszą obroną :)

Majkel

Wysłany: 2009-11-10, 17:01   

judo ;)

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-11-10, 19:34   

Judo, JJ, BJJ, zapasy, ogolem wszystko co chwytane.

wróbel436 
KickBoxing

Wysłany: 2009-11-10, 19:45   

krav maga ;-)

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-11-10, 20:21   

ho jitsu, ew. tanto jitsu

ho jitsu - sztuka strzelania z broni palnej
tanto jitsu - sztuka walki nożem

Nie wierz nikomu, kto ci powie, ze ćwicząc jakąkolwiek sztukę walki jesteś w stanie, będąc niewielkich rozmiarów kobietą obronić się przed dużym facetem o niecnych zamiarach. No, chyba, że całe życie będziesz ćwiczyła, zdobędziesz mistrzostwo polski minimum itd. - ale to też nic nie gwarantuje. Generalnie radzę jeździć taksówkami i unikać podejrzanych dzielnic ew. znaleźć sobie ogarniętego chłopaka.

A jak jestes uparta to idz na BJJ, na pewno trudniej Cię po tym będzie zgwałcić :roll:

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

aex 

Wysłany: 2009-11-10, 20:37   

Trafiłeś w sedno sprawy.
Tylko mam 15 lat i poruszam się na nogach lub autobusami i tramwajami.
W moim przedziale wiekowym jest niewielu ogarniętych chłopaków, a nawet jak by się znalazł to nie chodził by ze mną wszędzie umiesz liczyć licz na siebie- to moje motto :)

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2009-11-10, 20:54   

W sklepach można kupić zwykły gaz. Moja siostra ma taki, jest mały poręczny (można go nosić w kieszeni) i tani. Oczywiście jeżeli chcesz to chodź na treningi SW, ale przy ewentualnej zaczepce jakiegoś typa większe szanse masz traktując go gazem itp. po czym uciekając.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

aex 

Wysłany: 2009-11-10, 21:08   

super tylko to że chcę ćwiczyć jakąś sztukę walki to moji rodzice jeszcze jakoś przetrawią(zawsze mogę wcisnąć że dla przyjemności lub ogólnego treningu) ale w momencie kiedy powiedziała bym że chcę kupić gaz nie wyszłabym z domu chyba tylko do szkoły (pomijając to że mój młodszy brat może już teraz wracać do domu puźniej niż ja)

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2009-11-10, 21:24   

Możesz po po prostu powiedzieć rodzicom, że to dla twojego bezpieczeństwa itp. No w ostatecznosci możesz ten gaz kupić bez wiedzy rodziców ;-)
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2009-11-10, 22:56   

Bjj, zapasy, judo. Napisz skąd jesteś, być może ktoś będzie w stanie doradzić konkretny klub.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Pawlos0991 

Wysłany: 2009-11-10, 23:56   

a może zamiast gazu kup od razu batona :D
nie no żartuje. Po co wyjmować z torebki albo z kieszeni gaz lub pałke jak może okazać się szybszy przeciwnik. Tak to rękami i nawet nie trzeba ich wyjmować. A może karate trenuj ;]
nam sensei mówił że siła nie jest ważna tylko wytrzymałość to akurat :)

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-11-11, 00:07   

Pawlos0991 napisał/a:
a może zamiast gazu kup od razu batona :D
A moze bullteriera. A moze odrazu czaolg? :lol:

Pawlos0991 napisał/a:
nam sensei mówił że siła nie jest ważna tylko wytrzymałość to akurat :)
Tak, ale zwaz, ze mowisz to 15 letniej dziewczynie, o zapewne drobnej (a napewno drobniejszej niz przecietny oprych) budowie ciala, ktora raczej nie bedzie wytrzymalsza od takiego Waclawa Jarzabka (tymbardziej po sporzyciu) spod sklepu, i ktora moze rowniez zmiejsca darowac sobie wdarwanie sie w wymiane ciosow z facetem (juz pomijam fakt ewentualnych opcji estetycznych po treningu), bo zwyczajnie szanse ma malo srednie. Dlatego tez lepiej aby wziela cos chwytanego.

Batman 

Wysłany: 2009-11-11, 00:10   

albo paralizator hahah :mrgreen: ;-) :-P

Sajgon 

Wysłany: 2009-11-11, 00:18   

Albo TKD i kopać po jajach ;D

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

aex 

Wysłany: 2009-11-11, 08:45   

[quote="michal_5_fcb"]Możesz po po prostu powiedzieć rodzicom, że to dla twojego bezpieczeństwa itp. No w ostatecznosci możesz ten gaz kupić bez wiedzy rodziców- a co gdy go znajdą, pozatym jak bede chciała go kupić to musze mieć czyli czuć się zagrożona co spowodować musiała zapewne jakaś konkretna sytułacja a tej rozmowy chcę uniknąć
[quote="Boruta"]Bjj, zapasy, judo. Napisz skąd jesteś, być może ktoś będzie w stanie doradzić konkretny klub.- Bydgoszcz ale treningi mósiały by być wmiarewcześni
[quote="shinra"]A moze bullteriera. A moze odrazu czaolg?- podoba mi się opcja z czołgiem gdzie mogę dostać jakiś prosty w obsłudze poza sklepem z zabawkami ;-)

Odpowiedz do tematu