_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
myślisz, że oni ćpają na tych filmach skąd ta pewność, znasz ich rozmawiałeś z którymś z nich
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Luigi Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 03 Cze 2011 Posty: 98 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-06-06, 08:32
chwyt moim zdaniem trefny. Po pierwsze trzeba użyć obu rąk na blok co wylucza ruch symultaniczny kontratakujący więc napastnik ma szansę atakować natychmiast ponownie co pewnie by zrobił więc dalszy chwyt obezwładniający po prostu w realiach nie ma prawa się udać ;P
chwyt moim zdaniem trefny. Po pierwsze trzeba użyć obu rąk na blok co wylucza ruch symultaniczny kontratakujący więc napastnik ma szansę atakować natychmiast ponownie co pewnie by zrobił więc dalszy chwyt obezwładniający po prostu w realiach nie ma prawa się udać ;P
właśnie, ponawianie ataku po bloku, jeśli obrońca nic nie robi, tylko blokuje, bardzo niebezpieczna sytuacja, a po za tym nóż = śmierć niekonieczna
kolega opowiadał mi, że jego znajomy w RPA miał do czynienia z nożownikiem, obronił się tak jak na treningu miał to wyćwiczone, pokazał mi w jaki sposób mniej więcej, znam ten ruch oczywiście, ale lekko oberwał bo żebrach czy w tych okolicach, nie mocno, ale krwawił, ale ten co atakował mocniej dostał, nie wiem co się z nim stało itp... sytuacja realna była
[atak był na brzuch po prostej]
Ja tam nie wiem może coś jest w tej technice - fajnie to wygląda ,ale w realnym życiu to zupełnie inna sprawa i chciałbym zobaczyć tego gościa w realnym życiu jak to stosuje bo na filmiku można pokazać wszystko.
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!
garbaty knyp Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 127 Skąd: poludnie kraju
Wysłany: 2011-06-10, 11:32
naprawde ilu z nas walczylo z nozownikiem a jesli wszyscy to czy pisza tutaj tylko duchy ?
Paranormal Activity forum
a co moze byc w takich technikach? zeby sie bronic przed nozem trzeba sparowac ,robic zadaniowki i miec dobrego trenera i tyle
naprawde ilu z nas walczylo z nozownikiem a jesli wszyscy to czy pisza tutaj tylko duchy ?
a co moze byc w takich technikach? zeby sie bronic przed nozem trzeba sparowac ,robic zadaniowki i miec dobrego trenera i tyle
albo brak mózgu żeby myśleć że można się przed nożem obronić....
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Wysłany: 2011-06-10, 16:17
yaol90 napisał/a:
- i teraz mówisz bzdurę bo są ludzie, którym się to udało i nie koniecznie technikami z KM ;P
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-06-10, 17:12
yaol90 napisał/a:
garbaty knyp napisał/a:
- i teraz mówisz bzdurę bo są ludzie, którym się to udało i nie koniecznie technikami z KM ;P
nie tylko km
Z87 napisał/a:
Zależy kto tym nożem macha i jaki to nóż :P
żeby się obronić przed nożem trzeba najpierw poznać dogłębnie atak
a po za tym kto chce zabić to i zabije, nie ma na to rady, nawet nie uciekniesz
Ostatnio zmieniony przez Mawashi 2011-06-11, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
mawashi jak kogoś cytujesz to sprawdź kto jest autorem a nie mi to przypisujesz xD
To że ktoś się obronił przed nożem to nie znaczy że da się tego nauczyć. Są ludzie którzy przeżyli upadek z 6-8 piętra i przeżyli ale życzę powodzenia w nauce tego. Jeżeli chcesz się bronić to broń nie robi mnie to. I tak za dużo jest ludzi na świecie więc jednego mniej mi różnicy nie sprawi. ja się troszczę o swoje zdrowie i bezpieczeństwo.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
mawashi jak kogoś cytujesz to sprawdź kto jest autorem a nie mi to przypisujesz xD
To że ktoś się obronił przed nożem to nie znaczy że da się tego nauczyć. Są ludzie którzy przeżyli upadek z 6-8 piętra i przeżyli ale życzę powodzenia w nauce tego. Jeżeli chcesz się bronić to broń nie robi mnie to. I tak za dużo jest ludzi na świecie więc jednego mniej mi różnicy nie sprawi. ja się troszczę o swoje zdrowie i bezpieczeństwo.
nie muszę chyba się tłumaczyć, że cytat był zagnieżdżony i przekasowałem o jedno rzecz za dużo
yaol90, nie ma co porównywać noża do upadku, można porównywać śmierć [od noża] do śmierci [od upadku] ale to nie to samo
nóż to narzędzie, a upadek do akcja,
nożem robi się akcję, jak skoczysz to już nie masz odwrotu
nie będę rozwijał myśli, bo nie ma sensu dyskutować z tobą w tym kierunku, sorry jak kogoś obraziłem
prosta sprawa, jak nóż ujrzysz u kogoś, to jedyna obrona to ucieczka, jak nie masz gdzie uciec to sam wyciągnij wniosek co należy zrobić...