Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Boruta
2010-04-23, 14:19
GROM- Metody Walki
Autor Wiadomość
Misiek 3 

Wysłany: 2010-04-22, 16:47   

yaol90 napisał/a:
Sajgon napisał/a:
Ogólnie to się z Tobą Boruta zgadzam, ale teraz już nie rozumiem.Wiem, że jesteś grapplerem i dla Ciebie to proste, ale dla takiego przekrojowca, to chyba raczej ucieczka ze stójki bd lepsza :?: W końcu zanim się podniesie to mogą zdążyć go przytrzymać czy coś.Tak mi się przynajmniej wydaje :-P

po 1 ,,chwytane" to nie tylko walka na ziemi-.- to także umiejętność nie pozwolenia na przewrócenie się. Po drugie w walce z więcej niż jednym zawsze ale to zawsze oni podchodzą w krótki dystans żeby Cię złapać nie pozwolić uciec i wydaje mi się że Borucie o to właśnie chodziło aby powstrzymać ich przed próbami obalenia i chwycenia dlatego piszę że ,,chwytane" są lepsze. po 3 większość blokersów już nie raz dostało w pysk i wiedzą jak ciosy w stójce wyglądają i czasem jak szczęście mają uda im się zablokować a o rzutach a tym bardziej blokowaniu ich nie mają pojęcia.
życie to nie film i niektórzy chyba nigdy nie dostali porządnie od więcej niż jednego i nie wiedzą jak to wygląda i jak szybko się dzieje.

No to ja teraz też wiem o co chodziło Borucie i się z nim zgadzam ;-) .
Boruta napisał/a:

Cytat:
Boruta przestań się obrażać jak małe dziecko, że ktoś ma inne zdanie od twojego.

Mniej ćpaj to nie będziesz miał halunów.

Jak dla mnie nazywanie narkomanem człowieka o bujnej wyobrażni to lekka przesada.

"Koks Ciacho i dyskretnie"

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-04-22, 20:28   

Pewnie masz rację, ale chłopak na kilku forach i portalach pod różnymi ksywkami opisuje swoje zajawki, na chwile normalnieje, by potem do nich powracać.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Thor

Wysłany: 2010-04-23, 08:55   

Nie wiedziałem Misiek, że żeby być w Kadrze Polski wystarczy sama wyobraznia :lol:
Boruta, sądzisz, że przetrzymałbyś centralne uderzenie Sosnowskiego? Dlaczego nie dopuszczasz do siebie myśli, że on mógłby Cię trafić? Walka zaczyna się w stójce, wystarczy jeden błąd i leżysz i kwiczysz. Nawet nie warto wspominać, że Sosna ma od Ciebie w stójce kilka klas większe umiejętności. Nie twierdzę, że stójka jest lepsza czy gorsza, jak umiesz walczyć to sobie poradzisz czy to w stójce czy to w parterze. Czy myślisz, ze taki Overeem podczas dyskotekowej bójki 5 bramoli posłał do szpitala łąmiąc im ręce i nogi? Dziwne, że przy tym rozwalił sobie pięść :lol: Słyszałem i widziałem jak jeden mocny koleś (uderzacz) radził sobie z 2 czy 3 średniakami, a nawet całkiem przyzwoitymi zawodnikami. Radził czyli: Nokautował ich! O zawodniku bjj, który połamał, udusił 3 nacierających jeszcze nie słyszałem, serio. P.s, skoro już nazywasz mnie ćpunem to powiedz jakiego towaru Ty używasz? Musi być kosmicznie mocny :mrgreen:

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-04-23, 09:54   

Thor napisał/a:
Nie wiedziałem Misiek, że żeby być w Kadrze Polski wystarczy sama wyobraznia :lol:
Walka zaczyna się w stójce, wystarczy jeden błąd i leżysz i kwiczysz.
Nie twierdzę, że stójka jest lepsza czy gorsza, jak umiesz walczyć to sobie poradzisz czy to w stójce czy to w parterze. Czy myślisz, ze taki Overeem podczas dyskotekowej bójki 5 bramoli posłał do szpitala łąmiąc im ręce i nogi? Dziwne, że przy tym rozwalił sobie pięść :lol: Słyszałem i widziałem jak jeden mocny koleś (uderzacz) radził sobie z 2 czy 3 średniakami, a nawet całkiem przyzwoitymi zawodnikami. Radził czyli: Nokautował ich! O zawodniku bjj, który połamał, udusił 3 nacierających jeszcze nie słyszałem, serio.

Człowieku idź na inne forum zaśmiecać bo to już jest nudne. To co ktoś zrobił iluś osobą głownie od szczęścia zależy zrozum to w końcu. Nie pisz tego co inni zrobili tylko to co Ty sam jak wrzucasz na kogoś to pokaż kim sam jesteś co potrafisz i daj tego dowody gdzie kiedy wygrywałeś i w czym.Skoro jesteś w kadrze Polski to się przedstaw bo na razie jesteś anonimowym idiotą co się ciągle chwali. Więc albo się przedstaw i wtedy najwyżej cofnę swoje słowa i przeproszę albo spierd... stąd albo przestań pisać w ten sposób bo to już zaczyna wkur... wszystkich

Thor

Wysłany: 2010-04-23, 10:00   

Odezwał się 50 kilogramowy leszcz którego największym osiągnięciem jest lizanie 4 liter Borucie :lol: Ja to forum traktuję jako zabawę, jak mi się nudzi to tutaj wchodzę, zawsze można poczytać wywody teoretyków na temat walki :-D P.s, zapomniałem dodać, że z adeptami bjj nikt nie ma szans! Chyba, że ktoś uzbrojony w broń palną, ale i to jest wątpliwe :lol: . Ku.rva, kółko wzajemniej adoracji. Faktycznie, moje wpisy mogą sie wydawać wkurv.. Ale serio czytając was wielu mogło by dostać nudności. Cała masa teoretyków. Do jednego z was ( nie wymienię ) który zgrywał kozaka na tym forum ( i nadal zgrywa) się podłączyłęm na gg. Przyznał się po dłuższej rozmowie, że jest z niego cytuję: Du.pa a nie zawodnik :-D Ale na forum pisał baaardzo przekonywująco. Niestety na forach najczęściej siedzi 90 % idiotów-teoretyków, onani.zujcie się dalej wspólnie. Boruta, tym razem naprawdę nie będe tutaj pisał (świętuj :mrgreen: ) Wiem już, że bjj jest najlepsze i to mi wystarczy :lol: Możesz usunąć mnie z tego forum, do zobaczenia (mam nadzieję) na MMAROCKS!

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-04-23, 10:14   

Thor napisał/a:

Ty i kadra polski. Nie widzisz, ze posmiewisko z siebie robisz?

Cytat:
Boruta, sądzisz, że przetrzymałbyś centralne uderzenie Sosnowskiego?

Dziecko drogie. Najwyraźniej w Twoim pieniactwie myli Ci sie juz z kim się kłócisz. To nie Kyokushin od którego atakowania zacząłeś przygodę na kilku forach. Nikt tutaj nie ma zamiaru przyjmować uderzeń.

Cytat:
Dlaczego nie dopuszczasz do siebie myśli, że on mógłby Cię trafić? Walka zaczyna się w stójce, wystarczy jeden błąd i leżysz i kwiczysz. Nawet nie warto wspominać, że Sosna ma od Ciebie w stójce kilka klas większe umiejętności.

ROTFL! Facet co rzut na obrazku widział? Weź mnie nie rozśmieszaj.

Cytat:
Nie twierdzę, że stójka jest lepsza czy gorsza, jak umiesz walczyć to sobie poradzisz czy to w stójce czy to w parterze. Czy myślisz, ze taki Overeem podczas dyskotekowej bójki 5 bramoli posłał do szpitala łąmiąc im ręce i nogi? Dziwne, że przy tym rozwalił sobie pięść :lol: Słyszałem i widziałem jak jeden mocny koleś (uderzacz) radził sobie z 2 czy 3 średniakami, a nawet całkiem przyzwoitymi zawodnikami. Radził czyli: Nokautował ich! O zawodniku bjj, który połamał, udusił 3 nacierających jeszcze nie słyszałem, serio.

Twoja głupota jest porażajaca. Tłumaczyłem dziesiatki razy kiedy jest to możliwe. I tak zawodnikom Bjj tez się zdażało, co w żaden sposób nie znaczy, ze Bjj czy jakikolwiek styl nadaje sie do walki z kilkoma. Bo żaden sie nie nadaje. A największa znana mi akcja to rozwalenie przez jednego judokę, przy małej pomocy jednego aikidoki kilkunastu skinheadów. Żeby było smieszniej uderzeniami (aikidoka w zasadzie "dobijał rannych"). Co ciekawe obydwaj robia dziś Bjj.

Cytat:
Odezwał się leszcz którego największym osiągnięciem jest lizanie 4 liter Borucie Ja to forum traktuję jako zabawę, jak mi się nudzi to tutaj wchodzę, zawsze można poczytać wywody teoretyków na temat walki

Ty nawet nie jestes teoretykiem. Ty jestes nawiedzonym bachorem. I to i wszystkie fora traktują Cię jako posmiewisko.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-04-23, 10:18   

Thor napisał/a:
Odezwał się leszcz którego największym osiągnięciem jest lizanie 4 liter Borucie :lol: Ja to forum traktuję jako zabawę, jak mi się nudzi to tutaj wchodzę, zawsze można poczytać wywody teoretyków na temat walki :-D
ja wcale nie twierdzę że nie jestem leszczem ale przynajmniej nie uważam się za nie wiem kogo jak Ty. I nikomu dupy nie liże bo nie robi mnie to co ktoś o mnie myśli. A szacunek się należy każdemu co dużo osiągnął nie ważne czy to Boruta czy ktoś inny nawet Gołoty mimo że nie lubię też go szanuje bo osiągnął tyle o czym ja mogę tylko marzyć. Ale Ty tego i tak nie zrozumiesz za bardzo zadufany w sobie samym jesteś.
I największym teoretykiem jesteś Ty sam bo głupoty piszesz i to każdy widzi. tylko marnuje swój czas na kogoś kto jest nikim i sobie sam dodaje osiągnięcia w wyobraźni ale więcej na Ciebie go nie zmarnuje bo to sensu nie ma i tak tego nie zrozumiesz.

[ Dodano: 2010-04-23, 11:22 ]
Thor napisał/a:
50 kilogramowy leszcz
aż mi się na ryby zachciało iść:P

Thor

Wysłany: 2010-04-23, 10:29   

Szacunek należy się każdemu (no nie licząc takich osób jak Ty), nie ważne czy jest pomocnikiem murarza czy doktorem. Pisanie o mnie ", że jestem nikim" jest bardzo niegrzeczne i świadczy Tylko o tym jakim jesteś debilem! :lol: Dosyć, że leszcz to jeszcze debil! :lol: Takich samych słów: "nikt" używa twój guru sensei Boruta. Żeby Boruta o Albercie Sosnowskim pisać, że jest nikim i to samo o Pudzianowskim (nie lubię go ale to nie znaczy, że jest g.ównem) to trzeba mieć popier.. łeb. Jak można tak pisać o 2 świetnych sportowcach? W ogóle jak o kimś Boruta można pisać, że jest nikim?/ Widzę, że yaol masz od kogo czerpać wzorce. Najchętniej spuściłbym Ci cieżki wpier...Ale po co, wystarczy, że jesteś leszczem i debilem, po co Cię więcej krzywdzić :roll: . Już naprawdę nie odpisze na żadnego posta. Narazie forumowicze 8-) P.s, Boruta zastanawiałeś się jak Ciebie traktują wszystkie fora?? :lol: THE END

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-04-23, 10:44   

Thor napisał/a:
używa twój guru sensei Boruta
o to ciekawe bo Boruty nie znam osobiście i nie jest moim trenerem chociaż chciałbym żeby był jego zawodnicy mają ogromne osiągnięcia.
Thor napisał/a:
Szacunek należy się każdemu , nie ważne czy jest pomocnikiem murarza czy doktorem.
tak jak napisałem i tak nie zrozumiesz i właśnie to widać
Thor napisał/a:
Szacunek należy się każdemu (no nie licząc takich osób jak Ty)...Pisanie o mnie ", że jestem nikim" jest bardzo niegrzeczne i świadczy Tylko o tym jakim jesteś debilem! :lol: Dosyć, że leszcz to jeszcze debil...
Najchętniej spuściłbym Ci cieżki wpier...
Ale po co, wystarczy, że jesteś leszczem i debilem, po co Cię więcej krzywdzić

,,jest bardzo niegrzeczne i świadczy Tylko o tym jakim jesteś debilem" no masz rację świadczy o mnieXD
Thor napisał/a:
Już naprawdę nie odpisze na żadnego posta. Narazie forumowicze

Miło było Cię poznać trzymaj się:) wpadaj czasem

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-04-23, 10:52   

Thor napisał/a:
Żeby Boruta o Albercie Sosnowskim pisać, że jest nikim i to samo o Pudzianowskim (nie lubię go ale to nie znaczy, że jest g.ównem) to trzeba mieć popier.. łeb.

Przykro mi dzieciaku ale obaj są nikim. Jeden to pogromca kelnerów o słabiutkich umiejętnościach bokserskich, drugi początkujący.

Cytat:
Najchętniej spuściłbym Ci cieżki wpier...

Najpierw zacznij ćwiczyć.

Cytat:
Boruta zastanawiałeś się jak Ciebie traktują wszystkie fora??

Poza tym w zasadzie interesuje mnie tylko jeszcze jedno w moderowanie którego właśnie dałem się wrobić.

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-04-23, 13:24   

Boruta napisał/a:
Thor napisał/a:

Boruta, sądzisz, że przetrzymałbyś centralne uderzenie Sosnowskiego?

Dziecko drogie. Najwyraźniej w Twoim pieniactwie myli Ci sie juz z kim się kłócisz. To nie Kyokushin od którego atakowania zacząłeś przygodę na kilku forach. Nikt tutaj nie ma zamiaru przyjmować uderzeń.

Oj to była wymiana zdań, ale forumowi adepci Kyokushin (i innych odmian Karate) też nie zamierzali przyjmować uderzeń ;-)

Thor, nie najeżdżaj teraz na Borute, bo jak gnoiłeś Karateków, to pisałeś takie gadki:

Cytat:
Prosze was o konkretne odpowiedzi a szczególnie słynnego Borute ;-)

Więc nie bądź jak chorągiewka.

Thor

Wysłany: 2010-04-23, 13:45   

Co to ma wspólnego z byciem chorogiewką. Ja też mogę o kimś zmienić zdanie. Nie lubię jak ktoś w sposób bezczelny obraża sportowców, a Sosnowski i Pudzianowski nimi z pewnością są. Jeden zdobył tytuł zawodowego mistrza europy w boksie zawodowym i niedługo zawalczy z Kliczko, drugi jest 5-krotnym MŚ w strongman. Żeby dojść do takich sukcesów muslieli przez całe życie niesamowicie cięzko pracować. Sam koks czy układy nie zrobią z Ciebie mistrza. A po drugie on nie przyjmuje tego, że ktoś ma inne zdanie na podstawie swoich doświadczeń. Z zawodnikami kyokushin wymiana była za ostra. Ale tu był ten sam problem, oni nie chcieli słyszeć o słabych stronach swojego stylu i odpowiadali słowną agresją, a że łatwo mnie wnerwić to był efekt. Ja przynajmniej potrafię się przyznać bez bicia o słabości uderzanych i nie mam z tym problemu. Na forach w większości robiłem sobie jaja, czasami niepotrzebnie. ale jak juz złapałem temat to odpowiadałem zupełnie serio. Kilka moich tematów było jednymi z najchętniej komentowanych na największych forach, co dziwne nie było tam za wiele kłótni, każdy się mógł wypowiedzieć bezstresowo, nie było jednej "najmojszej" prawdy. jak kogoś uraziłem to wybaczcie, ale niestety byłem sprowokowany. To mój ostatni post tutaj (wiem po raz któryś już to obiecuje) Pozdrawiam!

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-04-23, 14:19   

Thor napisał/a:
Co to ma wspólnego z byciem chorogiewką. Ja też mogę o kimś zmienić zdanie. Nie lubię jak ktoś w sposób bezczelny obraża sportowców, a Sosnowski i Pudzianowski nimi z pewnością są. Jeden zdobył tytuł zawodowego mistrza europy w boksie zawodowym i niedługo zawalczy z Kliczko, drugi jest 5-krotnym MŚ w strongman.

Gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie o boksie, to byś wiedział co sobą Cumelek reprezentuje. Zachwyty nad tragarzem pominę litościwie milczeniem.

Cytat:
A po drugie on nie przyjmuje tego, że ktoś ma inne zdanie na podstawie swoich doświadczeń.

Dziecko drogie. Ty nie masz żadnych doświadczeń. Masz urojenia.

Cytat:
Ale tu był ten sam problem, oni nie chcieli słyszeć o słabych stronach swojego stylu i odpowiadali słowną agresją,

Kłamiesz.

Cytat:
Ja przynajmniej potrafię się przyznać bez bicia o słabości uderzanych i nie mam z tym problemu.

J.w.

Cytat:
Na forach w większości robiłem sobie jaja, czasami niepotrzebnie. ale jak juz złapałem temat to odpowiadałem zupełnie serio.

Jedyne co robiłeś i robisz to z siebie idiotę.

Cytat:
Kilka moich tematów było jednymi z najchętniej komentowanych na największych forach,

ROTFL! Chyba jako przykład głupoty.

Cytat:
niestety byłem sprowokowany.

Znowu kłamiesz.

Temat zamykam, bo nie ma sensu podlewać ego nawiedzonego małolata, który opisuje swoje zmieniające się zajawki zamiast wziąć za trening i nawet wiek sobie zawyża.
Żeby jednak podsumować, odniosę się do tego co jest napisane w tytule tematu. Szkoleniowcem Gromu był nieżyjący już Leszek Drewniak. Nie był spokrewniony z liderem tak nielubianego przez Thora Kyokushin karate, Andrzejem Drewniakiem. Sam natomiast był jednym z prekursorów i liderów innego stylu karate - Shotokan. Jako, że Shotokan uchodzi za miększy i mniej skuteczny od Kyokushiny (rywalizacja w systemie semicontact, dużo kata), to zastanawiające dla psychologa byłoby, czy koledze Thorowi włączy się zajawka na Shotokan, czy zacznie pisać, że Grom to cieniasy. Mnie osobiście to gila i mam nadzieję, że nie bede musiał na tym, czy innych forach jego kolejnych jazd czytać. Może dla odmiany zacznie coś ćwiczyc. Choćby i kata, bo może do tej pory treningu walki po prostu się obawiał.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi