Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-07-24, 01:52
331 napisał/a:
A czy wyrobię kopnięcię na tarczy bokserskiej?
bokserskich tarcz się nie kopie, do tego służą tarcze "tajskie".
Nic nie wyrobisz, żeby kopać w worki lube tarcze to trzeba mieć wpierw jakaś technikę :)
człolwieku!
Wiem, że masz czternaście lat i jesteś taki zbuntowany i super ciężko trenujesz i masz serce do walki, czy tam inne bzdury, ale trenując samemu to sobie wytrenujesz tylko złe nawyki i kontuzje. Wielu doświadczonych Ci to mówi, a Ty nie słuchasz. Koniec tematu i wypad. Albo na treningi, albo z tego forum.
Ale wiem,, ze w mojej miejscowości jest Kickboxing, Boks, Karate Kyokushin i Taekwondo. Te dwa ostatnie nie trenują teraz, a boks czy kickboxing to chyba jestem za młody.
Jeśli chce to niech sobie ćwiczy w domu najwyżej będzie zdziwiony gdy podczas walki zrobi coś sobie a nie dla przeciwnika, albo gdy jakaś pro uber technika nie wyjdzie
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-07-27, 15:19
331 napisał/a:
Trenuje już od około kilku tygodni i nie dostałem kontuzji.
I możesz jej w ogóle nie dostać, nawet po roku samotnych ćwiczeń! Oczy Ci się otworzą jak przejdziesz się na trening profesjonalnej sekcji. Zobaczysz ile robisz źle. Twoje rozumowanie jest identyczne jak wielu innych laików. Wydaje Ci się, że umiesz, a w rzeczywistości tak nie jest.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Kurde kolo ma sekcje w okolicy i woli sie uczyć sam no nie mogę tego pojąć. Ja normalnie skakałbym z radości gdybym miał taki wybór i z miejsca ruszył na jakiś trening zamiast sie bawić w domowe ćwiczenia SW
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 122 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-27, 17:58
Eee tam, obejrzy karate kida albo Chucka Norrisa to się nauczy xD
Jeżeli po tylu komentarzach i radach nie jest w stanie zmienić zdania, to nic mu nie pomoże.
Tak samo mógłbyś się nauczyć jeździć na rowerze jeżdżąc na rowerku treningowym (tym z siłowni). Niby to samo, a jakby przyszło co do czego...
_________________ Honor to stroma wyspa bez brzegów, nie możesz na nią wrócić, gdy już raz ją opuściłeś
Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.