Witajcie i mam pytania dotyczące osób które już trochę w krav madze siedzą czy da się tym obronić na ulicy np gdy by ktoś wywalił z pięściami na ciebie, i czy tam są tylko punkty witalne, proszę wytłumaczcie mi czy się nadaje i czy jest to dobre połączenie z boksem pozdro
_________________ Nie pisze ortograficznie poniewaz mam holenderskiego imaca ;D
Pomógł: 23 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-08, 17:37
Najlepiej to oczywiści iść na boks i na nim bazować, na trening Kravki mógłbyś chodzić skoro koleś trenuje w formule MMA (za pewne uczy też parteru itp.) i traktować to jako uzupełnienie. Tylko dobrze się zorientuj co i jak na tych treningach jest żeby to nie była strata czasu.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-08, 17:42 Re: Krav maga-obrona
Zjutas2004 napisał/a:
Witajcie i mam pytania dotyczące osób które już trochę w krav madze siedzą czy da się tym obronić na ulicy np gdy by ktoś wywalił z pięściami na ciebie, i czy tam są tylko punkty witalne, proszę wytłumaczcie mi czy się nadaje i czy jest to dobre połączenie z boksem pozdro
Co za głupie pytanie po to ten system samoobrony został stworzony...
Dobra sekcja Krav Magi to taka, gdzie trening jest przekrojowy (tak jak w MMA), a do tego dodawane są uderzenia, chwyty i rozwiązania z typowej Krav Magi. Ja miałem przyjemność trenować w takim klubie i dużo się tam nauczyłem.
Ogólnie dobry grunt pod inne SW.
Przestrzegam tylko przed sekcjami masówkami, gdzie jest 50 ludzi i 1 trener, bo to taki kiepski żart a nie trening. Ja z tego powodu zmieniłem klub
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-13, 15:34
piotrekH5 napisał/a:
Dobra sekcja Krav Magi to taka, gdzie trening jest przekrojowy (tak jak w MMA), a do tego dodawane są uderzenia, chwyty i rozwiązania z typowej Krav Magi. Ja miałem przyjemność trenować w takim klubie i dużo się tam nauczyłem.
Przestrzegam tylko przed sekcjami masówkami, gdzie jest 50 ludzi i 1 trener, bo to taki kiepski żart a nie trening. Ja z tego powodu zmieniłem klub
Gdzie takich głupot się osłuchałeś?To właśnie odwrotnie, trzeba mieć podstawę w jakiejś sw żeby trenować Krav Mage
To jest właśnie jest myślenie stereotypowe. Jeśli masz trening przekrojowy OD PODSTAW to nie musisz mieć tych podstaw.
[ Dodano: 2010-01-13, 16:50 ]
Komaro napisał/a:
piotrekH5 napisał/a: