Wysłany: 2009-10-24, 17:00 Krav Maga - ochraniacze
Witam. Zapisałem się na Krav Mage i mam problem z wyborem ochraniaczy. A konkretnie chodzi mi o suspensor i ochraniacz szczęki. Miałem ochraniacz szczęki za 17 zł ale go przegryzłem, później go nie miałem i straciłem 2 ząbki, które teraz mam dorobione z jakiegoś tworzywa, które jest dużo słabsze, więc łatwiej jest mi wybić zęby. Dlatego szukam coś lepszego , co będzie dobrze chronić zęby. Są bardzo zróżnicowane ceny w ochraniaczach. Pewnien typ polecił mi ochraniacze ze stronki www.takedown.pl ale ich ceny są bardzo wygórowane. Szczękę chce pojedynczą. Jeśli ktoś miał jakieś porównanie co do ochraniaczy to proszę o jakąś pomoc. Ewentualnie polećcie mi jakiś ochraniacz do którego jesteście przekonani. Dlatego poniżej zamieszczam linki do ochraniaczy nad którymi mam dylemat:
Odnośnie sprzętu, to ja raczej kupuje za pośrednictwem trenera. Szczerze powie co jest dobre i jakąś zniżkę załatwi.
A tak dla porównania, jak kiedyś jeszcze trenowałem krav mage, to kopiłem szczęke za
6 zł i suspensor za 50 zł. Szczęka dalej mi służy, a suspensora rzadko używam bo teraz trenuje kick boxing, ale dalej chroni co ma chronić .
Nie zawsze to co droższe musi być lepsze Pozdo
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-10-24, 21:01
Kod:
http://www.takedown.pl/
Polecam, najlepszy sklep ze sprzętem do sportów walki z USA, Brazylii...nie trzeba chyba prezentować marek, ochraniacz Everlasta na zęby to gówno sam miałem i odradzam.
skwarek28
Wysłany: 2009-10-30, 12:44
Co ty gadasz green hill ma dobry sprzęt urzywam go teraz do MMA i nie narzekam a teraz wrócę do tematu kur** 105 zł za ochraniacz szczęki!! kup zwykły EVERLAST i jest dobrze chyba że masz mleczaki albo jakiś kompleks że stracisz te zęby prawda jest taka że żaden ochrnianiacz nie da ci 100% pewności pewność że nie stracisz ząbków dają ci tylko twoje umiejętności a suspensor jeśli chesz szpanować jakiś szprzętem bo Bóg wie co on potrafi to kupuj oczywiście ten 1 a potem i tak się okaże ze ktoś cię kopnie i padniesz.
Najlepsze sprzęt to jest prostu bez bajerów
co mówie wiem kiedys pracowałem z PUMMA i wiem ja GH dostarczało sprzęt na testy podczas obozu szkolnego MMA
znam tez opinie wielu uzytkowników.
polecam fajny art.z KiF (duzo fotek)autorstwa R.Zielinskiego na temat sprzętu do sportów walki
Nie wiem jak inne ochraniacze green hila ale rękawice to oni mają strasznie mizerne.Shock docktor w porownaniu z tym to kosmos.
skwarek28 napisał/a:
kur** 105 zł za ochraniacz szczęki!!
Sztuczne zęby są droższe.
skwarek28 napisał/a:
prawda jest taka że żaden ochrnianiacz nie da ci 100%
Ale green hill da ci 20% a Shock docktor 80.
skwarek28 napisał/a:
a suspensor jeśli chesz szpanować jakiś szprzętem bo Bóg wie co on potrafi to kupuj oczywiście ten 1 a potem i tak się okaże ze ktoś cię kopnie i padniesz.
Na pewno mniej zaboli z supensorem niż bez niego :)
A jajka są ważne ;)
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
skwarek28
Wysłany: 2009-10-30, 23:29
Sajgon napisał/a:
Nie wiem jak inne ochraniacze green hila ale rękawice to oni mają strasznie mizerne.Shock docktor w porownaniu z tym to kosmos.
skwarek28 napisał/a:
skwarek28 napisał/a:
skwarek28 napisał/a:
a suspensor jeśli chesz szpanować jakiś szprzętem bo Bóg wie co on potrafi to kupuj oczywiście ten 1 a potem i tak się okaże ze ktoś cię kopnie i padniesz.
A jajka są ważne ;)
Ja używam zwykłego EVERLASTA i mam wszystkie zęby kosztuje 20-30 zł więc jestem bogatszy o 70 zł
Jeśli chodzi o rzeczy Green Hilla to myślałem o ochraniaczach na nogi rekawice do mma
Dlatego tak trzeba walczyć żeby zadać pierwszy cios a poważnie to naprawdę nie ma co przepłacał w niektórych ochraniaczach lepszy tani i wygodny niż wybajerowany wyprofilowany na za potem źle4 się trzyma twoich ząbków
_________________ Pain is weakness
Konsekwentnie bez napinki...
BJJ/Kick box/Boks/MMA
Wysłany: 2009-10-30, 23:45
skwarek28 napisał/a:
Sajgon napisał/a:
skwarek28 napisał/a:
skwarek28 napisał/a:
skwarek28 napisał/a:
A jajka są ważne ;)
Ja używam zwykłego EVERLASTA i mam wszystkie zęby kosztuje 20-30 zł więc jestem bogatszy o 70 zł
Jeśli chodzi o rzeczy Green Hilla to myślałem o ochraniaczach na nogi rekawice do mma
Dlatego tak trzeba walczyć żeby zadać pierwszy cios a poważnie to naprawdę nie ma co przepłacał w niektórych ochraniaczach lepszy tani i wygodny niż wybajerowany wyprofilowany na za potem źle4 się trzyma twoich ząbków
co za głupoty piszesz, te zwykłe ochraniacze na zeby za dyche to gowno, po za tym mam ochraniacz shocka i mam krzywe zeby i dobrze sie trzyma
Mam taki suspensor jak ten z everlasta, tylko że dałem za niego 25zł chyba a nie 70, bo zamiast naszywki everlast miał Professional Fighter. Najzwyklejszy w świecie ochraniacz, swoją role spełnia, ale i tak przymierzam się do zmiany na metalowy tajski.
A co do szczęki, to tu nie ma co oszczędzać akurat. Odrazu przy okazji spytam, korzystał może ktoś ze szczeny firmy OPRO? np. coś takiego http://www.allegro.pl/ite...lver_black.html ? Bo od jakiegoś czasu obserwuje sobie ją.
Wysłany: 2009-10-31, 11:19
stilian napisał/a:
Mam taki suspensor jak ten z everlasta, tylko że dałem za niego 25zł chyba a nie 70, bo zamiast naszywki everlast miał Professional Fighter. Najzwyklejszy w świecie ochraniacz, swoją role spełnia, ale i tak przymierzam się do zmiany na metalowy tajski.
A co do szczęki, to tu nie ma co oszczędzać akurat. Odrazu przy okazji spytam, korzystał może ktoś ze szczeny firmy OPRO? np. coś takiego http://www.allegro.pl/ite...lver_black.html ? Bo od jakiegoś czasu obserwuje sobie ją.
Za tą samą cenę brał bym Cage Wear szczękę bardziej znana firma i lepsza.
Za tą samą cenę brał bym Cage Wear szczękę bardziej znana firma i lepsza.
Tak się składa, że aktualnie mam "Cage Wear", tylko że dałem za nią 30zł, bo miała naklejke z firmy, którą wymieniłem przy okazji suspensora, a nie z Cage Wear'a