Luigi Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 03 Cze 2011 Posty: 98 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-06-07, 09:04
Yaol90 myślę, że wasz trener KM powinien przedewszystkim pomyśleć o rozdziale grup na zaawansowaną i początkującą. Na sekcji na której trenuje tak jest i grupa zaawansowana ćwiczy już techniki bardziej rodem z MMA razem z parterem a każdy trening kończy się sparingami z rotacją. Tj 3 min z jednym przeciwnikiem i bez odpoczynku zmiana przeciwnika na świerzego i tak razem 12 min 6 stójki i 6 parteru. Przeważnie szedłem sobie na 1,5 godz na grupę podstawową i zostawałem drugie 1,5 godz na zaawansowanej. Musi tam być lipna sekcja u was.
widzę że się nie zrozumiemy a na kłótnie szkoda mi czasu bo wolę to wykorzystać na trening(ostatnio się lenie:P). I chyba mamy też różnice pojęć miedzy zadaniówką a porządnym sparingiem. Z resztą to co robisz to Twoja sprawa. Ale ja ze swojego doświadczenia odradzam każdemu KM i kieruje na SW np. bjj,MT,KB,zapasy,judo, boks lub trening przekrojowy pod kątem MMA(co jest moim zdaniem najlepszą opcją szkoda że mi na to czasu nie starcza:( ).
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Luigi Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 03 Cze 2011 Posty: 98 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-06-07, 14:14
Ale ja Ciebie rozumiem i nawet się zgadzam bo identycznie to wyglądało na sekcji na której trenowałem. Z tym że to się zmieniło kiedy powstał podział na grupy podstawową i zaawansowaną jak już mówiłem. To co podstawowa ćwiczy i jak to ćwiczy diametralnie różni się od tego co robi zaawansowana ;)