Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Boruta
2011-05-15, 00:55
KRAVMAGA Kielce
Autor Wiadomość
SHADOW 

Wysłany: 2011-05-11, 15:51   KRAVMAGA Kielce

Witam

Chciałbym zacząć ćwiczyć jakiś system samoobrony który mi pomoże obronić się na ulicy przed kilkoma napastnikami! Słyszałem że najlepszy jest Izraelski System Samoobrony Ktav-Maga. Czy ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat? widzę że w województwie świętokrzyskim są dwie sekcje kravmagi którą byście polecali??

dzięki za odp. 8-)

Mati_Talker 

Wysłany: 2011-05-11, 16:27   

A z tego co ja wiem, jest to jeden z najgorszych. Do obrony może lepiej weź coś, byle NIE system walki. Najlepiej może jakiś sport walki, w którym będą sparingi, np. MMA

wróbel436 
KickBoxing

Wysłany: 2011-05-11, 17:48   

Na temat krav-magi było pełno tematów, wystarczy poszukać.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-05-12, 09:46   Re: KRAVMAGA Kielce

SHADOW napisał/a:
Chciałbym zacząć ćwiczyć jakiś system samoobrony który mi pomoże obronić się na ulicy przed kilkoma napastnikami!

To ćwicz biegi długodystansowe. A jak nie wiesz dlaczego i wierzysz w bajki to poczytaj forum. Wiem to bardzo trudne użyć opcji szukaj.

Fighter1994 

Wysłany: 2011-05-12, 15:39   

Wystarczy podejść do grupy ludzi w wieku z przedziału 15-18 wieczorem. Jednemu z nich pociągnąć z buta albo z bara i doświadczalnie można to łatwo zmierzyć jak ktoś nie wieży :-P

SHADOW 

Wysłany: 2011-05-15, 15:21   KravMaga

Mati_Talker napisał/a:
A z tego co ja wiem, jest to jeden z najgorszych. Do obrony może lepiej weź coś, byle NIE system walki. Najlepiej może jakiś sport walki, w którym będą sparingi, np. MMA

No dobra kolego ale co ci pomoże to MMA jak sprowadzisz klienta do parteru a jego 2 kumpli przekopie ci ryja w tym czasie. Ja ćwiczyłem rożne sztuki walki i tam nie uczą jak obronić się np. przed nożem albo kilkoma napastnikami kravamaga jest podobno brutalna i dlatego skuteczna na ulicy już nie wystarczy kopnąć kogoś w udo i uderzyć dwa proste na twarz. A kop w jaja i odgryzienie komuś pół policzka jest chyba bardziej przekonujące!

Mati_Talker 

Wysłany: 2011-05-15, 15:26   Re: KravMaga

SHADOW napisał/a:
Mati_Talker napisał/a:

No dobra kolego ale co ci pomoże to MMA jak sprowadzisz klienta do parteru a jego 2 kumpli przekopie ci ryja w tym czasie.

Mnie chodziło o to, że w MMA są ćwiczone różne płaszczyzny, więc nie mówię, że ma każdego sprowadzać do parteru, ale jeśli się już w nim znajdzie, to zawsze ma większe szanse niż gdyby nie znał parteru w ogóle ;-) .

Cytat:
Ja ćwiczyłem rożne sztuki walki i tam nie uczą jak obronić się np. przed nożem albo kilkoma napastnikami kravamaga jest podobno brutalna i dlatego skuteczna na ulicy już nie wystarczy kopnąć kogoś w udo i uderzyć dwa proste na twarz. A kop w jaja i odgryzienie komuś pół policzka jest chyba bardziej przekonujące!

Jakaś tam trenerka krav magi sama przyznała coś tam chyba, że ten styl jest nieskuteczny na ulicy, bo to są pamięciówki, a w walce na ulicy jest taki stres, że się większość zapomina.

Batman 

Wysłany: 2011-05-15, 18:27   

SHADOW napisał/a:
czasie. Ja ćwiczyłem rożne sztuki walki i tam nie uczą jak obronić się np. przed nożem albo kilkoma napastnikami kravamaga jest podobno brutalna i dlatego skuteczna na ulicy już nie wystarczy kopnąć kogoś w udo i uderzyć dwa proste na twarz. A kop w jaja i odgryzienie komuś pół policzka jest chyba bardziej przekonujące!
Poćwicz pierdolnięcia łbem o ścianę, to jest nalepszy trening, odgryż sobie jądra a nie komuś policzki.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-05-15, 21:26   Re: KravMaga

SHADOW napisał/a:

No dobra kolego ale co ci pomoże to MMA jak sprowadzisz klienta do parteru a jego 2 kumpli przekopie ci ryja w tym czasie.

Te bzdury były już setki razy wałkowane.

Cytat:
Ja ćwiczyłem rożne sztuki walki i tam nie uczą jak obronić się np. przed nożem albo kilkoma napastnikami

Widać uczciwi ludzie je prowadzili.

Cytat:
kravamaga jest podobno brutalna i dlatego skuteczna na ulicy już nie wystarczy kopnąć kogoś w udo i uderzyć dwa proste na twarz. A kop w jaja i odgryzienie komuś pół policzka jest chyba bardziej przekonujące!

Tak, tak. Zwłaszcza odgryzanie policzków.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

danbar 

Wysłany: 2011-05-16, 23:47   

cześć chłopaki straszne tu emocje, kumpel z krakowa twierdzi że kravka z dobrym instruktorem to najlepsze co może cię spotkać, krótkie agresywne rozwiązania tak mi opowiadał, bez ściemy i kungfu pandy, ponoć kiedyś prowadził u nich egzamin gość z Kielc, ich strona to kravmagakielce.com , myśłe że spróbować można, ja zaczynam od września
ps. a bieganie też się przydaje :mrgreen:

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-05-17, 00:05   

Ostatnio miałem okazje sparowac z kolesiem z klasy mojego ziomka z treningów co 3 lata krawke trenuje
Juz pomijajac fakt tych wszystkich walk z wieloma przeciwnikami ktorych pozatym u niego na sekcji trener nie prowadzi i palców w oczy z ktorych sam krecił beke :mrgreen: moge stwierdzic ze

1.Zapasów tam brak-Koles nie umiał pracowac w klinczu zapasniczym a po 1 biodrze (o gosi ? nie pamietam japonskiej nazwy nie wazne) nie mogl wstac z maty..juz nie bede mowil o technice zejscia do nog
2.Walka w parterze mega okrojona..oprocz duszen u krucyfiksów nic..
3.Stójka..całkiem niezle chociaz jak na 2 lata treningów powinno byc lepiej

A z tego co nam kolega opowiadał do obrony 1 na 1 w zupelnosci wystarcza haha

A wiec uczucia mam dosc mieszane z jednej strony ta cała spierdol*** ktora widzimy na yt a z 2 całkiem niezla opcja dla ludzi ktorzy chca sie tylko obronic a nie zostawac mistrzami UFC

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-05-17, 22:19   

Nightmare a Ty co ćwiczysz i ile ?? :->

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-05-17, 22:25   

patrz avatar

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-05-18, 08:51   

A jaki staż ?
Bo jeśli się nie myle to cwiczysz BJJ dobrze rozumuje? ;-)

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-05-19, 15:22   

Bjj na zasadach wwe a MMA na prajdzie albo bardziej pierwsze ufc a co

2 z kawalkiem ale co to ma do rzeczy ?

Odpowiedz do tematu