Noris wydaje mi się, że jesteś nieco odrealniony. Sądzisz, że każdy umie uderzać prawidłowo choćby tak cios jak prosty? W mojej klasie jest 24 chłopa, z czego połowa nie ma nawet pojęcia, jak stanąć w gardzie, a jeszcze mniej z nich wpadnie na pomysł, żeby stanąć w takiej pozycji w czasie walki. Sam pamiętam jak to wyglądało u mnie przed pójściem na sztuki walki: jedyne ciosy to młynek cepami, zero gardy, wchodzenie na przeciwnika na pałę, właściwie brak jakichkolwiek kopnięć. Obecnie większość osób, które nie interesują się SW (przede wszystkim tych małoletnich), stosuje taką metodę walki.
Mad Max Pomógł: 17 razy Wiek: 24 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 423 Skąd: Z wiatrem
Wysłany: 2007-12-11, 21:07
I Horus znów ma rację Norisie Chacku, z przykrością musze powiedzieć że tak niestety to wygląda nie tylko u małoletnich i u starszych też..........aż przykro patrzeć
_________________ Chwała temu kto mnie zabije. Śmierć temu kto mnie obrazi.
Nie sądze że każdy potrafi walczyć "jak należy" ale gdybyś przeczytał wcześniejsze posty to byś wiedział o co chodziło więc nie pisz bez sensu 200 zdań bo płakać sie chce
_________________ Moim celem jest samodoskonalenie się
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-12-11, 22:18
Js też jestem tego samego zdania co Horus bo cepy to nic innego jag odruch kogoś kto nie umie się bronić i nigdy na poważnie nie walczył.Ale uwaga! i tacy mogą być groźni.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
dobra widzę że nie pasuje do waszego środowiska i tak na marginesie w MMA cepy są jedną z lepszych metod wygrania pojedynku ale ja sie nie znam ci co walczą zawodowo pewnie też bo to są zwykłe dresy i chłopki którzy nie mają zielonego pojęcia o walce
_________________ Moim celem jest samodoskonalenie się
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2007-12-12, 01:10
Nie stroj fochow jak panienka tylko wyjasnij w morde jeza o co ci chodzi wkoncu.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Mad Max Pomógł: 17 razy Wiek: 24 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 423 Skąd: Z wiatrem
Wysłany: 2007-12-12, 10:01
Trzeba odróżnić cepy od poprawnych technicznie sierpów, bo moim zdaniem jest różnica, znana mi z autopsji, niestety dresy walą jak leci cepami, a nie często spotyka się dobrze wyprowadzony sierp..
A ty Noris to se łyknij meliski na uspokojenie, powiedz co trenujesz i dokładnie o co ci chodzi, bo kłutnia nie jest dobrym pomysłem na forum...słowo również potrafi zabijać, czasem aż nadto skutecznie, panuj nad ciałem, umysłem i językiem, tak mówi mi mój trener i myślę że to dobra rada
_________________ Chwała temu kto mnie zabije. Śmierć temu kto mnie obrazi.
Norisowi sie chyba wydaje ze zwykly koles ktory nic nie trunuje potrafi tak samo uderzac cepy jak zawodowiec loooooool a moze Noris poprostu nic nie trenuje i mysli ze ma wspaniale cepy, i dlatego tak pisze
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2007-12-12, 18:58
Różnie może być.Ale niektórzy popełnają ten błąd ,że cep i sierp mają za to samo.A tak nie jest bo cep to nic innego jak udeżenie prostom rękom w łokciu tyle ,że od boku a sierp jest bardziej zożony technicznie no i skuteczniejszy.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Właśnie nie wiedizałem ze tylu was trenuje Krav mage a co do Norisa to wydaje mi się że to miało byc wejśce smoka ale wyszło wejście smoka do gnojoka Każdy kto trenował choć przez pare treningów wie że to co wydawału mu sie takie proste przed rozpoczęciem nauki wcale takie nie jest. A co raz więcej niestety spotykam ludzi, którzy myślą że spędzając 4 godziny dziennie na youtube posiadają umiejętności pokroju Raymond`a dekkers`a.