Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
PYTANIE DO OSÓB TRENUJĄCYCH KRAV MAGE !!!!!!?????
Autor Wiadomość
WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2007-04-24, 17:55   PYTANIE DO OSÓB TRENUJĄCYCH KRAV MAGE !!!!!!?????

CZY WALCZĄC Z JEDNYM NIEUZBROJONYM PRZECIWNIKIEM NA ULICY ZADALI BYŚCIE CIOSY Z KTÓRYCH SŁYNIE KM CZYLI CIOSY W KROCZE TRTAŃ LUB OCZY
BEZ SKRUPUŁÓW ZE ZDECYDOWANIEM I SWIADOMOSCIA ZE MOZNA KOGOS POZBAWIC NP. OJCOSTWA ???? :?: :?: :?:
Następnym razem proszę nie używać w nadmiarze wielkich liter.-Nortgaroth

Nortgaroth 
Były moderator

Wysłany: 2007-04-24, 18:07   

Powiem tak: w szkolnej bójce raczej nie, ale kiedy ktoś zaatakowałby mnie na ulicy i wystąpiło by zagrożenie zdrowia i życia to tak.

WeRs 

Wysłany: 2007-04-24, 18:13   

sorówa za duze litery ale mi sie caps look wcisnoł niezwróciłem uwagi

SoF

Wysłany: 2007-05-09, 10:03   

w walce na ulicy niema to tamto prziciwnik nie bedzie sie martwil czy pozbawi ci ojcostwa czy nie, albo czy przypadkiem nie wybije ci paru zebow. A przy pierwszej lepszej okazji gdy padniesz na glebe bedzie ci skakal po glowie, wiec jesli chodzi o ulice niemozesz sie zastanawiac czy zrobisz komus krzywde inaczej zawsze bedziesz na przegranaj pozycji to nie jest zadna walka turniejowa na ringu tylko "ULICA" a kravka ma to do siebie ze ma bezwzgledne ale skuteczne srodki a wracajac do kopniecia w krocze w Krav maga i Cobatopodobnych to podstawa :lol:

Attyla 

Wysłany: 2007-06-26, 18:15   

Chłopaki mają rację, na ulicy nie ma litości

VINS

Wysłany: 2007-06-27, 10:56   

mam takie samo zdanie jakbym sie bil na ulicy to nie patrzylbym czy to krocze czy krtan i predzej kopnalbym w krocze bo z krtania to lepiej uwazac... no ale jak doszlaby adrenalina to i pala przejechalbym po zebrach albo nogach komus zeby tylko dac sobie rade... wszystko pieknie brzmi ale jak jest stres to roznie bywa :-x

Nortgaroth 
Były moderator

Wysłany: 2007-06-27, 11:27   

Tak ale w naszym kraju za zrobienie krzywdy w obronie własnej można było iść do więzienia
(z tego co mi wiadomo teraz to się zmieni). Tak więc totalnie masakrowanie kogoś (rozwalenie genitaliów, wybicie oka, uszkodzenie krtani) nie wydaje mi się być dobrym pomysłem.
Napastnika trzeba najpierw spróbować obezwładnić (np. duszenie w parterze) a dopiero kiedy się nie da tego zrobić kopać go w przyrodzenie.

WeRs 

Wysłany: 2007-06-27, 14:12   

VINS napisał/a:
mam takie samo zdanie jakbym sie bil na ulicy to nie patrzylbym czy to krocze czy krtan

podejmujac walke zawsze czy to w ringu czy na ulicy masz jakis plan taktyke co innego jak nie patrzysz i samo wyladuje na kroczu a mierzyles w brzuch a typ sam sie skulil a co innego jak od razu wiesz ze wykonasz atak na genitalia to duza roznica

VINS

Wysłany: 2007-06-27, 16:30   

nie mowie ze bilbym na oslep bo nie po to trenuje zeby jak idiota leciec na zywiol mowie ze nie patrzylbym czy to krtan czy jaja :) jakby sie odslonil to dostalby kopa w krocze i nie patrzylbym czy ktos powie ze to wporzadku czy nie chcialbym go jak najsdzybciej unieskzodliwic :roll:

marian68 

Wysłany: 2007-07-03, 21:36   

witam,
nie wiem czy tylko km "slynie " z tych ciosow ...
na ulicy , gdy cie ktps zaatakuje nie ma raczej czasu na myslenie , trzeba reagowac.
faktem jest ze mozna miec problemy z prawem , ale chyba to lepsze niz problemy ze zdrowiem .....
pozdro
marian

xseper 

Wysłany: 2007-07-04, 11:04   

skurwielowi który atakuje na ulicy obcego człowieka bez powodu życze jaknajgorze, i z chęcią bym go pozbawił czegokowiek czego bym tylko mógł (a to że nie będzie ojcem wyświadczy społeczeństwu duzą przysługe). Takich dresików powinno sie wyzynać. 2 razy juz mi się to zdazyło! Ale walka 1 na 1 jest niemozliwa:) te głąby chodzą po 5 i rzucaja sie kupą na jednego.

tak mi się marzy żeby kiedys któremuś z suplexa pociągnąć na betonowy chodnik

WeRs 

Wysłany: 2007-07-04, 12:51   

tez milem sytucje taka w 4 ze sprzetem dostalem trzakiem siekiery w stope a sam to by zaden nie podbił jak ja bym mu pocil ryj łociami zeby mial pamiatke i jak patzry w domu przed wyjsciem w lustro zeby mu przypominala zeby nie kozaczyc w grupie bo potem samemu mozna kupe w majtki zrobic ale ojcostwa bym niehccial nikogo pozbawic

Mad Max 

Wysłany: 2007-12-08, 21:40   

Nie zastanawiam się, biję tak jak mnie uczą, mi jest wszystko jedno udo czy jaja, jeśli ktoś mnie atakuje to znaczy że chce mnie skrzywdzić a moim prawem jest bronić zdrowia...
"jeśli w obronie swojego zdrowia czy życia musisz pozbawić zdrowia albo życia przeciwnika - nie wahaj się" tak mi powtarza trener od szermierki, myślę że ma rację...

Noris 

Wysłany: 2007-12-08, 22:09   

:-P Witam wszystkich jestem nowy ale moim zdaniem każdy cios może zrobić z człowieka kalekę więc najlepiej zamiast walić jak baba po jajach to celować w kolano to jest pewny i szybki sposób na unieszkodliwienie jednego przeciwnika i zabranie się za drugiego.Nigdy nie ryzykujcie i nie wahajcie się bo oberwiecie :!:

Mad Max 

Wysłany: 2007-12-08, 22:26   

Noris napisał/a:
najlepiej zamiast walić jak baba po jajach to celować w kolano to jest pewny i szybki sposób na unieszkodliwienie jednego przeciwnika i zabranie się za drugiego

Kopnąłeś kogos w kolano?Jak mężczyzna?Widziałeś jak noga składa się w drugą stronę?aż mnie to ciekawi, bo jeśli tak to ty twardziel jesteś jak nie przymierzając Chuck Norris,ale szczeże to wątpię

Odpowiedz do tematu