Wysłany: 2011-04-21, 23:35 Szukamy osob chetnych do pisania artykulow o kravmadze
Szanowni Panstwo
Nowo powstajacy portal o kravmadze poszukuje osob chetnych(expertow oraz entuzjastow)do pisania i publikacji swoich artykulow ioraz postow na forum poswieconych tematyce zwiazanej z kravmaga, samoobrona,walka uliczna,walka na noze,obrona przed nozownikiem,psychologia ofiary i oprawcy pierwsza pomoc,obrona przed uzbrojonym przeciwnikiem etc
Prosze wszystkich zainteresowanych o kontakt na
kravmagaportal@gmail.com
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Hath Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 69
Wysłany: 2011-04-22, 16:19
Kravmaga maga to w głównej mierze ściema bazująca na naiwności i głupocie ludzkiej. Pewnie znajdzie sie kilka przydatnych technik,ale walka z kilkoma przeciwnikami naraz, walka z nożownikiem albo z uzbrojonym oponentem to totalna bzdura.
Tak kolego sympatyczny masz zdecydowanie racje -jak jest kilku przeciwnikow to lepiej poddac sie od razu-moze skonczy sie tylko na zlamaniu nosa-poleceam twoje porady wszystkim osobom ktore beda kiedykolwiek napadniete przez 2 przeciwnikow w ciemnym korytarzu i nie beda mogly wezwac pomocy.
A propo nozownika tez masz racje-po co sie bronic jak i tak nie mozna wygrac z kims takim....problem pojawia sie w momencie kiedy on zada pieniedzy a my nie mamy a gosciu jest na glodzie narkotykowym pod wplywem stresu i adrenaliny.
Po za tym nie prosilem o komentarze laikow lub osob ktore nie zetknely sie z prawdziwa krav maga lub nie maja pojecia o samoobronie.Jak napisalem szukam Expertow....
Pewnie dlatego ze krav maga jest tak nieskuteczna uzywaja jej komandosi jednostek specjalnych na calym swiecie-w tym marines legionisci-spadochroniarze lub oslawione Navy Seal....
Krav maga bazuje na adrenalinie strachu odruchach obronnych.Wszystkim ktorzy uwazaja ze jest malo skuteczna polecam wszystkie 3 filmiki-na ktorych mozecie obejzec ja w wykonaniu najlepszych-mialem przyjemnosc z nimi trenowac--na filmiku mozna obejzec miedzy innymi szefa izraelskigo wyszkolenia antyterorystycznego ktory w chwili obecnej uczy agentow FBI i Cia.
Pamietaj kolego ze krav maga to nie tylko obrona przed sygnalizowanym atakiem nozem jaki miales obejzedc przyjemnosc na zajeciach grupy poczatkujacej.....Filmiki dla tych ktorzy mysla ze kravmaga nie ma sensu
1)Andreas Bravo-instruktor hiszpanskiej policji i komandosow
Hath Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 69
Wysłany: 2011-04-22, 18:05
kravmaga napisał/a:
Tak kolego sympatyczny masz zdecydowanie racje -jak jest kilku przeciwnikow to lepiej poddac sie od razu-moze skonczy sie tylko na zlamaniu nosa-poleceam twoje porady wszystkim osobom ktore beda kiedykolwiek napadniete przez 2 przeciwnikow w ciemnym korytarzu i nie beda mogly wezwac pomocy.
Jeżeli przeciwników jest kilku to jedynym sensownym rozwiązaniem jest ucieczka.
kravmaga napisał/a:
A propo nozownika tez masz racje-po co sie bronic jak i tak nie mozna wygrac z kims takim....problem pojawia sie w momencie kiedy on zada pieniedzy a my nie mamy a gosciu jest na glodzie narkotykowym pod wplywem stresu i adrenaliny.
Prawdziwy nożownik, którego miałem na myśli jest w stanie zadać ciosy nożem tak szybko ze nawet nie zobaczysz narzędzia którym zaatakował.
kravmaga napisał/a:
Po za tym nie prosilem o komentarze laikow lub osob ktore nie zetknely sie z prawdziwa krav maga lub nie maja pojecia o samoobronie.Jak napisalem szukam Expertow....
To jest forum publiczne, wiec każdy ma prawo napisać swoja opinie.
kravmaga napisał/a:
Pewnie dlatego ze krav maga jest tak nieskuteczna uzywaja jej komandosi jednostek specjalnych na calym swiecie-w tym marines legionisci-spadochroniarze lub oslawione Navy Seal....
Wojsko i jednostki specjalne używają innej odmiany Kravmagi, której pewnie nie uczą na normalnych zajęciach.
Obejrzałem. Totalna bzdura. Np jak gościu przystawił mu nóż do gardła. Tamten zrobił to tak wolno,że napastnik dawno podciął by mu gardło. Ale śmiesznie wyglądają te akcje z bronią palną :) śmiechu warte jednym słowem panowie.
Tak oczywiscie bo ty spotkales prawdziwego nozownika:)
[ Dodano: 2011-04-22, 20:02 ]
Oj chlopcze zrobil to wolno bo to szkolenie a co mial go uczynic inwalida.
Widze ze na tym forum to tylko banda polaczkow co umie krytykowac.
A tak nawiasem to co cwiczycie chlopaki??
Tak oczywiscie bo ty spotkales prawdziwego nozownika:)
[ Dodano: 2011-04-22, 20:02 ]
Oj chlopcze zrobil to wolno bo to szkolenie a co mial go uczynic inwalida.
Co to Cie obchodzi co trenujemy ? Mówimy o twoim super mega skutecznym stylu wiec nie odwracaj kota ogonem.Prawda jest taka ze zanim taki komandos z Navy wyrwie ta maczete jakiemus talibowi to po samym odpowiednim zbliżeniu zostanie bez głowy wiec nie mamy tu o czym dyskutowac.Tak samo powiedz mi jak 1 czlowiek ma obezwładnic 5 przeciwników? I nie mowie tutaj o jakis dzieciakach albo cpunkach ale o ~90 kilowych chłopach ? Wywrócą cie okopia i tyle sie skonczy swirowanie krafmagi.
ps: Czekam na post Boruty z zaproszeniem na sparing
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Wszystkim ktorzy uwazaja ze jest malo skuteczna polecam wszystkie 3 filmiki-na ktorych mozecie obejzec ja w wykonaniu najlepszych-
Te wszystkie improwizowanie filmiki można o kant dupy roztrzaskać.
kravmaga napisał/a:
Doczytaj na ten temat. Logiczne jest, że niektórych umiejętności, których nauczą się żołnierze nie nauczą się cywile, bo to by sensu nie miało, więc nie wmawiaj, że krav maga uczy tego, czego żołnierze się uczą
Wysłany: 2011-04-22, 22:43 Re: Szukamy osob chetnych do pisania artykulow o kravmadze
kravmaga napisał/a:
Szanowni Panstwo
Nowo powstajacy portal o kravmadze poszukuje osob chetnych(expertow oraz entuzjastow)do pisania i publikacji swoich artykulow ioraz postow na forum poswieconych tematyce zwiazanej z kravmaga,
Ja tam Ci napisac mogę. Tyle, że i tak tego nie opublikujesz.
Cytat:
problem pojawia sie w momencie kiedy on zada pieniedzy a my nie mamy a gosciu jest na glodzie narkotykowym pod wplywem stresu i adrenaliny.
Problem pojawia się , kiedy różni idioci zaczynaja wymyślać swoje pseudointeligentne scenariusze. A jak ten gościu " na glodzie narkotykowym pod wplywem stresu i adrenaliny" właśnie zarąbał czołg z jednostki, to co mu zrobisz? Wsadzisz paluszki w peryskop (Gundlaha)?
" Jednym ze sposobów w jaki się oszukujemy jest wymyślanie sytuacji, w których moglibyśmy pozwolić sobie na sprawdzenia czy "mamy to". Takie osoby silnie opierają się myśli, że walka nożem jest niewłaściwym kierunkiem. Dosłownie próbują znaleźć wymówkę. Jednym z najlepszych wskaźników obecności tej fantazji jest ich reakcja, kiedy mówi się im, że należy uciekać zamiast walczyć nożem. Ich następnymi słowami będzie "ale co jeśli jestem otoczony i nie mogę uciekać?" Mogą użyć wielu podobnych wymówek i wszystkie zaczynają się od "ale": "ale co jeśli jestem ze starszymi osobami i nie mogę uciekać?", "ale co jeśli nie jestem w formie i nie mogę uciekać?". Z milionów dostępnych możliwości skupiają się na tej jednej, która wymaga od nich wdania się w walkę na noże. Prawda jest taka, że niezwykle trudno jest "zagonić kogoś do rogu" jeśli ten ktoś jest zdeterminowany żeby uciec. Głownie dlatego, że wymknie się przez najmniejszy otwór. Jednak jeśli czyjeś pragnienie wdania się w bójkę jest silniejsze od pragnienia ucieczki to bardzo łatwo jest "zagonić go do rogu". Jeżeli spytasz doświadczonego strażnika z kim wolałby się zmierzyć - z osobą, która chce z nimi walczyć czy z osobą, która jest gotowa wspiąć się na nich żeby tylko uciec - każdy powie ci, że z tym drugim. Wiedzą, że będzie on groźniejszy i trudniejszy do pokonania. To dlatego, że jest on całkowicie zdecydowany na to co robi. Jakkolwiek osoba która pozwoliła "zagonić się do rogu" nadal będzie się wahać i z tego powodu będzie niezdolna do wykorzystania wszystkich swoich możliwości. A to dokładnie to co będzie potrzebne żeby wyjść z takiej "sytuacji bez wyjścia" w jaką się wpakowali. To prawdziwe niebezpieczeństwo tego typu myślenia. Ponieważ część ciebie chce wiedzieć czy "masz to co jest potrzebne" i czy "możesz to zrobić" możesz nieświadomie nabrać samego siebie nie zachowując należytej ostrożności i ignorując sygnały informujące o niebezpieczeństwie. Oślepi cię twoja duma i ego. A kiedy znajdziesz się już w takiej sytuacji, twoje życie - jeżeli będzie dłużej trwało - zostanie całkowicie zniszczone. Nie fantazjuj o sytuacjach w których musisz wykorzystać swoje umiejętności walki nożem ponieważ możesz wpakować się w taką sytuację niepozwalając dojrzeć samemu sobie możliwych dróg ucieczki."http://forum.fight-club.p...t1481.htm#15586
Cytat:
.Wszystkim ktorzy uwazaja ze jest malo skuteczna polecam wszystkie 3 filmiki-na ktorych mozecie obejzec ja w wykonaniu najlepszych-mialem przyjemnosc z nimi trenowac
A ja mam nieprzyjemność obśmiania tych idiotów. Każdy z moich ucznów po półrocznym treningu zabiłby tych palantów.
Cytat:
Następnym razem żydku napiszesz "polaczki" i dostaniesz bana. Co ćwiczymy? Na pewno nie torturowanie palestyńskich dzieci.
Stary ale ty jestes niepowazny az niewierze ze masz 35 lat i jeszcze jestes instruktorem...szkoda slow...bardzo masz merytoryczne podejscie....no nic ale absolwenci podstawowek tez moga sie wypowiadac....demokracja:)
To podajście realisty. Człowieku, czy ty myślisz, że można sobie walkę przewidzieć? W tej waszej krav madze to chyba nikt nie miał nic wspólnego z walką uliczną. wyuczonych na pamięć trików uczą i to wszystko, wielkie mi coś.
Popracuj nad strona swojego klubu malo atrakcyjna --troche wiedzy z marketingu lub inwestycji No i zdejmij te okulary bo chyba przez nie dobrze nie widac skoro glupoty piszesz
[ Dodano: 2011-04-23, 00:11 ]
Same dzieci na forum i jeden pseudo trener z aspiracjami karate kid:) Jak byscie nie zauwazyli to to jest ogloszenie a nie dyskusja na temat systemu
Najwidoczniej te dzieci na forum wiedzą lepiej co zrobić w razie niebezpieczeństwa i są trochę dojrzalsze nie idąc na 10 napastników z nożami, bo tego uczyli na krav madze, albo tak było na filmiku promocyjnym. Przeczytaj jakie osiągnięcie ma ten :"pseudo trener"
kravmaga napisał/a:
Popracuj nad strona swojego klubu malo atrakcyjna --troche wiedzy z marketingu lub inwestycji No i zdejmij te okulary bo chyba przez nie dobrze nie widac skoro glupoty piszesz
To człowiek, który pisze o dzieciach z forum... Na prawdę te 2 linijki tego tekstu wystarczą na dowód, że reprezentujesz niski poziom.
Na zakończenie:
W dupie byłeś gówno wiesz.