Wysłany: 2010-01-07, 21:32 Badania sportowe/opinia lekarza sportowego
Siema. Jade jutro na badania do lekarza sportowego po opinie że mogę ćwiczyć muay thai. Jade do lublina na nowy świat jak ktoś jest z okolic lublina to może wie Mam pytanie czy jak tam pojade to zrobią mi wszystkie potrzebne badania od razu? Jakie badania są potrzebne by lekarz wydał taką opinię ?
_________________ Jakie założenie masz? -Proste, Walczyć i Wygrywać .
Raczej nie od razu. U sportowego zrobisz testy wydolnosciowe (pewnie rowerek) I da ci skierowanie na EEG, okulisty, neurologa, laryngologa. Dopiero jak załatwisz te skierowania to spowrotem do sportowego i wtedy ci podbija to co potrzebne.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Raczej sprawdzić, czy nie masz żadnych ukrytych chorób, które by się pogłębiały poprzez wstrząsy, ale to tak na marginesie.
Owe choroby sprawiają że nie jesteś w pełni normalnym człowiekiem. Bedziesz później sie jąkał albo po trochu będziesz tracił świadomośc. Mi lekarka powiedziała że źle robie bo "taki ładny chłopak a boks, będzie cie musiała rodzina prowadzić w przyszłości bo nie będziesz swiadomy tego co robisz, jak będziesz często walczył"
To też tak na marginesie.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...