Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2008-08-27, 14:16 BJJ, KB + siłka?
Witam wszystkich Formowiczów!
Kieruję do was pytanko ;p
KB trenuje już parę lat (wcześniej Karate), teraz dojdzie jeszcze jeden trening, czyli KB 3x w tygodniu
Planuję także zapisać się na BJJ w celu udoskonalenia technik parterowych. I tu napotykam problem, bo zawsze miałem czas po szkole i między treningami, na treningi na siłce, bądź w domu (mam 2x hantelki + Ławeczka - pochyła i prosta czyli brzuchy, klata,plecy, ręce)
Jakie ćwiczenia wykonywać, chodzi mi o takie, które zarazem dają szybkie efekty, chodzi także o to, aby przez treningi SW nie spadła mi zabardzo masa, a wręcz jeszcze jej trochę przybyło, a może zrezygnować z któregoś SW?
Z góry dziękuję!
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2008-08-27, 15:51
a ile razy w tygodniu masz bjj? w ogole napisz jak bedzie teraz przy treningach KB i BJJ wygladal Twoj tydzien <wiesz, pon. costam, wt. costam, sr. costam> wtedy ostro pomyslimy acha, zapodaj jeszcze jakies dane o sobie <wiek, waga, wzrost, jakim polanem na silce cwiczysz, cele itd>. pozdro.!
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-08-27, 15:55
Kwestia twoich priorytetow. Co dla ciebie wazniejsze silka czy SW? Style chwytane "pomagaja" raczej zlapac mase wiec to czy ci mocno masa spadnie to nic tak pewnego .
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
ja tez łączyłem szkołe, angielski, KB i siłke w domu (mam troche sprzetu)
a teraz od września ide na Judo i miałem ten sam kłopot
Zamierzam zrobić tak że po prostu poswiecam sie tylko SW i szkole a ze w domu jest sprzet to od czasu do czasu jak znajde wolna chwilke to sobie pocwicze. Olewam systematyczne cwiczenie, wole SW
Kwestia twoich priorytetow. Co dla ciebie wazniejsze silka czy SW? Style chwytane "pomagaja" raczej zlapac mase wiec to czy ci mocno masa spadnie to nic tak pewnego .
Pomagają? Jak ostry trening może pomagać złapać masę? Wczoraj właśnie wróciłem do treningów i taki wpierdol dostałem i tak mnie wymęczyli (a robiliśmy tylko judo), że jakoś sobie tego nie wyobrażam. Na pewno mniej się straci wagi, niż na uderzanych, ale żeby od tego masę zyskiwać?
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-08-27, 16:58
Nie napisalem ze bedzie zyskiwac. Chodzilo mi wlasnie o to ze jak bedzie troche w domu cwiczyl to nie powinien miec jakiegos wielkiego spadku - tak mie sie wydaje.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Ostatnio zmieniony przez shinra 2008-08-27, 17:15, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-08-27, 18:43
A więc:
Mam 16 lat, 63 kg(dlatego chce jeszcze masę złapać), 175cm wzrosty
Kick Boxing: Poniedziałek, środa, piątek
B.Jiu-Jitsu :wtorek, czwartek
Po szkole będę miał najwyżej kilka godzin, na odrobienie lekcji, odpoczynek, jedzonko, piwko, itp.
Myślałem także nad sobotą i niedzielą, ale zazwyczaj gdzieś wyjeżdżam i nie mam dostępu do siłki
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
A tam, ja w zeszłym roku zdawałem dwie matury (zwykła i muzyczna), robiłem prawko, ćwiczyłem ju - jitsu i jeszcze mi sporo czasu na regularne najebki zostawało (choć czasem wracałem "ze szkoły" ok. 21 - zajęcia od 8:15 do 20 z godzinną przerwą np.). Kwestia przyzwyczajenia. Jeden trening dziennie to przy tym lajcik. Dasz radę. Też myślę, czy na studiach sobie dwóch SW nie zafundować, niestety bariera finansowa trochę mnie ogranicza.
Wysłany: 2008-08-27, 21:38
Teo napisał/a:
a nie masz MMA w okolicy? skad pochodzisz?
PS: zrobilbym tak jak Franz
MMA w moim przypadku opada bo mam daleko, a poza tym w klubie KB mam dobrego trenera, zawsze wie co i jak i teraz mam "otwarte drzwi" na wszelkie sparingi i turnieje ;p
a jak bym zrezygnował z kb to praktycznie wszystko od początku :/, dlatego chce chodzić na kb i dodatkowo bjj, nie na odwrót.
W sumie, dla mnie dobrym rozwiązaniem bylo by tak jak mówią KaMaSx i Amadi- uważam że pomogliście, więc po punkciku :) - może jak złapię trochę technik parterowych to zamienie to na siłkę?? Co myślicie o takim rozwiązaniu?