Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Boje sie!!!!!!!!!!!!!!
Autor Wiadomość
pawlik83 

Wysłany: 2009-06-02, 19:00   Boje sie!!!!!!!!!!!!!!

Witam.Mam 26 lat 178cm wzrostu i 95kg.Chce zaczac trenowac jakies SW ale jakos sie boje ze beda sie ze mnie smieli.Jestem powolny i mam brzuch a co za tym idzie nie wiem czy dam rade.Jak to jest na tych treningach.Wolal bym ze by to bylo u mnie w szkole a najbliższe treningi sa w pułtusku ale tu nikt nie chce nas trenowac a moze garstka ludzi by sie znalazla.
prosze o jakies opisy porady.

MMAniak 

Wysłany: 2009-06-02, 19:27   

Spokojnie, nikt przecież od razu wszystkiego nie potrafi. Przejdź się na trening pogadaj z trenerem, zobacz jak to wygląda, wtedy sam zobaczysz, że nie jest tak strasznie. A i ważne też żebyś nie przesadzał na pierwszych treningach bo może stać się tak, że nie będziesz miał siły ani ochoty, żeby iść na następny.
Pozdrawiam i powodzenia! a i napisz jak było jak już się wybierzesz

Killu 

Wysłany: 2009-06-02, 20:05   

Zalezy na jaka sekcje trafisz. U mnie jest bardzo mila atmosfera, bardziej doswiadczeni zawodnicy nie smieja sie z tych slabszych tylko starja sie korygowac ich bledy. A w jakim celu chcesz trenowac SW? Jesli rekreacyjnie i dla przyjemnosci to polecam karate kontaktowe typu Oyama albo Kyoko. Patrzac na Twoj wiek wolisz rekreacyjnie :P Chyba, ze chcesz cos dla sportu to pisz ;)

hansil 

Wysłany: 2009-06-02, 20:12   

Raczej nie powinni się śmiać ludzie z grona trenujących, bo raczej jest tak jak mówi Killu Ja jak widzę kogoś początkującego to podchodzę do niego i staram mu się wytłumaczyć podstawy itd. nie śmieję się z nikogo, bo kiedyś sam byłem w podobnej sytuacji, każdy kiedyś zaczynał i uważam, że warto o tym pamiętać.
Dlatego radzę, żebyś się nie bał pójść na trening i zaczął trenować chociażby dla lepszego samopoczucia, nie ma lepszych i gorszych ludzi.
Myślę, że jak się przejdziesz to okaże się, że ludzie trenujący tam są mili i da się z nimi porozmawiać i wytłumaczą Ci wszystko.
Ludzie którzy trenują robią to dla przyjemności i w pewnym stopniu jest to pasja dlatego też gdy ktoś przychodzi na trening to starają się pokazać co i jak, żeby zachęcić osobę do przyjścia na kolejny trening. Tak jest bynajmniej u mnie w sekcji.

Pimpek35 

Wysłany: 2009-06-02, 20:31   

Killu, Ty dla rekreacji i przyjemnosci polecasz Kyoka?:D Rozwaliles mnie w tym momencie ;) Ja tam proponowalbym cos lzejszego, bez konkretnych walk...

No, ale wracajac do tematu to bywa roznie. Spotkalem sie i z takimi, gdzie kazdy nowy traktowany byl jako smiec, ktory i tak nie da rady i trzeba go jak najszybciej wyeliminowac, a czasem ludzie pomagaja sami tracac na tym wieksza czesc treningu... Bywa roznie. Nikt nie jest w stanie tego przewidziec, a na pewno nie bedziesz tego wiedzial jezeli nie sprobujesz.

Killu 

Wysłany: 2009-06-02, 21:16   

Pimpek nie chodzi mi o walki w Kyoko tylko, zeby sobie cwiczyl, robil kata. Pozatym kazde SW to przyjemnosc :D Mimo, ze podczas treningu czekam tylko na to zeby sie skonczyl to przed treningiem caly czas na niego czekam a kiedy sie skonczy chce juz nastepny :P Troche chaotycznie napisane ale mam nadzije, ze zrozumiecie xD

Do autora: napisz jakie sekcje masz do wyboru to bedziemy radzic ;)

pawlik83 

Wysłany: 2009-06-02, 21:39   

no nie wiele mam.mieszkam na wsi sa szkoly ale nic sie w nich nie dziejen, najblizsza jest w pułtusku i jest to kick boxing http://www.kickboxing-pul...l/treningi.html
Chce jakies SW kontaktowe rekracyjnie ale zeby sie czegos nauczyc i wyrobic bo jestem WOLNY

[ Dodano: 2009-06-02, 21:44 ]
http://www.azs.ah.edu.pl/ jeszcze to jest

Killu 

Wysłany: 2009-06-03, 13:51   

Zblizaja sie wakacje ;) Przez wakacje mozesz sprobowac zrzucic wage i troche przygotowac sie do treningow. A dokladnie przejsc na diete, biegac i plywac do tego rozciagac sie. Mozesz tez wybrac sie na silowni bo na samym poczatku szybko spada kilka kilo. Jesli jestes zainteresowany propozycja zeby przez wakacje zrzucic wage a dopiero we wrzesniu zaczac cwiczyc to pisz ;) Postaram sie pomoc, jak mi sie nie uda na pewno zrobi to Lucjusz :P

bad boy88 

Wysłany: 2009-06-03, 15:57   

kick boxing byś miał dobry ;) najgorzej jest zacząć (wiem po sobie :p) masz dwie opcje zapisujesz się od razu (jeśli nabór jest przez cały rok) lub opcja od pana Killu ;) czyli przez wakacje popracować nad sobą kondycyjnie do tego rozciąganie i od września treningi

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-06-03, 16:11   

Dla rekreacji i przyjemności to najlepiej MMA.

Pawlik, nie ma co się bać. Jak będziesz pewny siebie, a przy tym pokorny i nie będziesz cwaniakował, to raczej każdy będzie przychylny. W końcu każdy kiedyś zaczynał... Swoją drogą to dziwne, że bardziej się boisz tego, że będą się śmiali niż tego, że dostaniesz w mordę :lol:

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

pawlik83 

Wysłany: 2009-06-03, 17:08   

Wmorde to juz nie raz dostałem ale w sumnie to tez jest strach,i mma to nie ma gdzie pewnie w wawie bym cos znalazł ale to ok 35km sporo...
Wczoraj juz poszlem na silke bo slyszalem ze trzeba na sile dac nacisk.No i dalem.Dzis ledwo chodze zakwasy mnie pokonaly,no a od jutra biegi.Prosze o jakies uwagi z tym treningiem

SargoN 

Wysłany: 2009-06-03, 17:37   

dużo rozciągaj i rozgrzewaj się przed i po treningu to zakwasów nie będzie ja się rozciągam i rozgrzewam i nigdy nie mam nawet bo bardzo intensywnym treningu

Telesik 
Kill Them All

Wysłany: 2009-06-03, 18:13   

Zresztą zakwasy są zawsze po pierwszych treningach. Jak poćwiczysz chwilę dane mięśnie to nawet po dość intensywnym treningu nie będziesz miał zakwasów. Ale ważna jest też rozgrzewka

Małyy 

Wysłany: 2009-06-03, 18:34   

Dziwne, że dorosły facet a boi się wyśmiania.

Chopie nie zachowuj się jak baba tylko ćwicz regularnie, a nie się użalasz nad sobą.
Ja będę całe wakacje ćwiczyć po wypadku :cry: i myślisz że mam czas na użalanie się? Weź się za siebie chłopie, trochę pewności siebie bo zachowujesz się jak przedszkolak, który boi się iść do przedszkola. Mam nadzieje że to ciebie zmotywuje, fajterzy może wydają się na groźnych, że się biją ale to naprawde mili i dobrzy ludzie.
Tylko że ukazują uczucia inną stroną :mrgreen: .

pawlik83 

Wysłany: 2009-06-03, 21:33   

kazdy zawsze jak idzie gdzies pierwszy raz czy to szkola czy praca,wojsko silka ma chyba obawy jak go stali bywalcy tam przyjma

Odpowiedz do tematu