Możliwe, że masz słabe stawy. Odpowiednio korzystając z rękawic nie ma mowy, aby stawy mi się zużyły jak to napisałeś.
Masz problemy ze stawami? Więcej witamin i zapisz się na siłownie.
ty sie puknij w glowe człowieku tu nikt cie nie chce ośmieszyć ani poniżyć lecz pomóc na drabinie rownowage , no litości , tak jak to uważają WSZYSCY NA TYM FORUM oprocz ciebie w domu nic sie nie nauczysz - dobra ćwicz se dla siebie ale w klubie tam gdzie jest trener gdzie cie poprawi , a na internecie to ... mozesz sobie zadanie z polskiego napisać a nie SW sie nauczyć nie po to ludzie kminili anatomie człowieka i uczyli sie SW zeb taki ktoś jak ty przyszedł se i powiedział ze ja sie naucze boksu z elementami łokci i kolan w domu na worku , nie wiem kto wam takie rzeczy do głowy wciska jesteś juz n-tą osobą mająca problem z cwiczeniem w domu SW , owszem ćwiczyc SW mozesz sobie w domu pod warunkiem ze trenujesz juz w klubie i djamy na to powtarzasz sobie techniki ktore opanowales na treningu
ps.
superkwasek napisał/a:
(nie sadzę, aby user Telesik miał o tym pojęcie jakiekolwiek),
.
a tak pozatym weź mi tu nie wmawiaj ze ktoś taki jak ty kto sobie trenuje swoją 'sztuke walki' w domu bo tylko tak to mozna nazwac wie wiecej niz MY zgromadzeni na tym forum
i trenujący niemal że kazdego dnia .
Nie wałkujmy dalej tematu mojego ćwiczenia w domu. Mieszkam na wsi daleko od miasta i nie mam możliwości trenowania jakiegoś sw, dlatego postanowiłem coś popróbować w domu, wiadomo nie nauczę się tego co w klubie, jednak ćwiczę dla siebie, dla zabawy.
Tak jakbyście zabraniali dzieciom grać w piłkę, bo nie ćwiczą w żadnym klubie. Jest to zabawa i będą dalej to robić, mimo iż im nie wychodzi.
A więc proszę o pomoc, o różne ciekawe elementy od siły i szybkości, po technikę, refleks itp.
_________________ ~~ĆWICZĘ DLA SIEBIE~~
Ćwicząc w domu nigdy nie nauczę się tego co na prawdziwych treningach, ale mi to nie potrzebne, ćwiczę dla siebie, dla rozrywki.
Pompki na kościach jak najbardziej wskazane. Pompki w różnych rozstawach rąk, przysiady (też różne), brzuszki, drążek itp. To tak żeby zwiększyć ogólną sprawność zanim zaczniesz ćwiczyć w klubie. Sam nie ćwicz, bo wyrobisz sobie złe nawyki, których później będzie Ci się ciężko pozbyć. Zapomnij o boksowaniu/bieganiu z obciążnikami lub czymś je zastępującym. To niszczy stawy i niech nikt się nie kłóci, możesz potrenować, a przekonasz się boleśnie za kilkanaście lat albo i wcześniej. Na przyszłość używaj opcji szukaj bo jest masa takich tematów. Pozdrawiam
Ja tylko tak wtrącę, że jeśli już musisz ćwiczyć w domu (zamiast klubu) to lepiej poszukaj sobie jeszcze jakichś 2 kolegów do tych "treningów". Razem będzie wam łatwiej i więcej poćwiczycie (np. technik w parterze)
Tak jakbyście zabraniali dzieciom grać w piłkę, bo nie ćwiczą w żadnym klubie
Trening SW to nie jest granie w piłkę .
piotrekH5 napisał/a:
Ja tylko tak wtrącę, że jeśli już musisz ćwiczyć w domu (zamiast klubu) to lepiej poszukaj sobie jeszcze jakichś 2 kolegów do tych "treningów". Razem będzie wam łatwiej i więcej poćwiczycie (np. technik w parterze)
złby pomysł w parterze też można się błędów nauczyć
jeżeli mieszkasz dalego od miasta jest pare wyjść :
1. dojeżdżać
2. widze ze masz 17 nie wiem ile do 18stki ale - zrobić prawo jazdy wtedy trud dostania sie na trening bedzie o wiele mniejszy
3.poprosić znajomego co cwiczyl jakies SW o pokazanie chocby podstaw .
ps. ćwiczenie SW dla zabawy , dla siebie ;/ hmm . Musisz zrozumieć ze jak trenujesz jakiś styl , bądz formułe MMA to nie jest jakby ci to wytłumaczyć dla zabawy trenujesz by być mocniejszy jestes tego swiadom ze pewnego dnia mozesz miec KO . Dla siebie tez kazdy trenuje ale pod kątem trenera , mistrza czy senseia czy jak to nazwywać jeszcze inaczej ... wtedy najlepiej efekt twojej pracy widać .
Dajmy przykład ćwiczysz przez 2-3 lata w domu te swoje mieeszane SW i idziesz po tych 3 latach na trening dajmy na to boksu i trener podczas treningu zasypuje cie cala listą twoich błędów i niedociągnieć technicznych po takim czymś mnie by sie odechciało bo wiem ze przez te 3 lata nic nie zrobiłem .