Mam 14 lat wzrost 160 waga 45 k chciałbym uprawiac jakąs sztuke walki zaczełem trenowac jakis miesiac temu tradycyjnie 1h biegania 30 pompek i 200 brzuszków ... zachecił mnie do tego film "po prostu walcz 2" i jest taka sprawa jak sie nazywa ta dyscyplina sporu co gosci robi obrot w powietrzu i dodatkowe obroty na ziemi ( 28 min filmu) nie umiem zbyt dobrze tlumaczyc
mieszkam na wsi najblizesz miasteczko to lezajsk jest tam karate ale kolega byl i mowil ze zdzierstwo
Pozdrawiam
siedem Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 426
Wysłany: 2011-09-17, 10:49
masz tam dwa kluby karate
i boks
z tego co mi magiczne google powiedziało
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 100 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-23, 13:46
capoeira, ale wydaje mi sie cogito że nie rozumiesz chyba za bardzo sensu i głębi trenowania sw, wlasnie odświeżyłem sobie pamięc i przewinąlem do tej sceny. musisz wiedziec ze to tylko film i w prawdziwym życiu raczej rzadko spotka Cie sytuacja zeby wszystkie laski na Ciebie "leciały", jak to jest w filmie przedstawione - po kilku obrotach. Poza tym to są calem laat treningow i wyzeczeń, nie mysl ze po roku będziesz tak wymiatał jak ten gość z filmu