Wysłany: 2010-01-13, 16:59 co trenować w Krakowie?
Czołem
Szukam szkoły sztuk walki w Krakowie, dobrze jak by była w okolicach Nowej Huty, ale nie jest to warunek. Jaki klub możecie polecić?
Mam 25 lat i małe doświadczenie w sportach ruchowych, ale bardzo dużo chęci i motywacji.
Nie wiem na co się zdecydować. Aikido wydaje mi się trochę zbyt statyczne, Kravka też odpada. Zależy mi żeby trening był urozmaicony, dynamiczny, chciałbym go poczuć w mięśniach ( nie tyle nauczyć się bić, ale zadbać o ogólną kondycję ).
Poza tym klub klubowi, trener trenerowi nierówny. Czekam na sugestię bo już mi tyłek do fotela przyrasta.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-13, 17:22
Skoro ma małe doświadczenie to może być mu trudno określić co preferuje. Lepiej niech się przejdzie na trening i parteru i stójki. Wtedy będzie mógł ze 100% pewnością określić co mu odpowiada. Po za tym nie chodzi mu tu o skuteczność, ale o dynamikę i urozmaicenie treningu. Tu poleciłbym Ci BJJ bądź KB
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-13, 19:01
I do jakiego pójdziesz oba kluby świetne ale pod względem przekrojowym raczej Change w którym jednym z trenerów Tomek Drwal (nie wiem czy teraz jest bo może być w USA) natomiast w Grappling Kraków świetne BJJ, "Dudu" czarny pas w BJJ, zobacz sobie jego walki naprawdę świetne Jiu Jitsu w MMA też daję rade.
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 479 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2010-01-16, 16:59
w grapplingu masz bjj mma kickboxing(Boruta jak stoi ten kick w grap. krk?) boks sf. Płacąc 150zł/miech masz b. duzy wybór i możesz sam sobie sobierac zajęcia co w początkowym okresie jest jednak niewskazane (10 srok za ogon trudno uchwycic).
Raczadam-Muat thai(byłem na jednym treningu nawet fajnie prowadzone-)
Orion-prowadzi piwowarski(niemoge się doszukac info o jego osiągnieciach zwlaszcza gdzie sie dorobil 7 czy 8 dan :/)
Wisła-boks jednak trener podobno zwraca b. duza uwage na mlodiez jako przyszłych zawodników TS-u
Extreeme club(obiekt Wisły)-mma prowadzu Salim z grapplingu(dla mnie niewiadoma) jest tez Kickboxing i siłka
Na królewskiej jest San-da(kickboxing plus rzuty)
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-16, 17:02
djmati90 napisał/a:
w grapplingu masz bjj mma kickboxing(Boruta jak stoi ten kick w grap. krk?) boks sf. Płacąc 150zł/miech masz b. duzy wybór i możesz sam sobie sobierac zajęcia co w początkowym okresie jest jednak niewskazane (10 srok za ogon trudno uchwycic).
Raczadam-Muat thai(byłem na jednym treningu nawet fajnie prowadzone-)
Orion-prowadzi piwowarski(niemoge się doszukac info o jego osiągnieciach zwlaszcza gdzie sie dorobil 7 czy 8 dan :/)
Wisła-boks jednak trener podobno zwraca b. duza uwage na mlodiez jako przyszłych zawodników TS-u
Extreeme club(obiekt Wisły)-mma prowadzu Salim z grapplingu(dla mnie niewiadoma) jest tez Kickboxing i siłka
Na królewskiej jest San-da(kickboxing plus rzuty)
Ja napisałem jak stoi i podaliśmy wszystkie klubu więc nie ma co pisać.