Wysłany: 2011-10-02, 20:45 co zrobic zeby wyzej skakac
witam. Nazywam się Konrad i mam 15lat ważę 47kg, mam 154wzrostu. Chciałbym się dowiedzieć jak wyżej skakać jakie ćwiczenia robić ale żeby to nie spowalniało mojego wzrostu bo jak pisze jestem trochę niski. ;/
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-10-03, 10:57
To forum dotyczące sztuk walki a nie skoków wzwyż :P
HubertW Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 28
Wysłany: 2011-10-03, 11:41
super dunks 3 albo air alert poszukaj w google . Ale nie polecam Ci bawić sie w takie coś bo potem możesz mieć kłopoty ze stawami tak jak ja ;<
HubertW, na cholere polecasz mu treningi koszykarskie ktore jak sam stwierdziles mocno obciazaja stawy ? Przeciez on jeszcze nie przestal rosnac wiec w ogole sobie je moze rozwalic ! Konrad poki co biegaj po schodach.
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-10-06, 18:15
LilPeneros napisał/a:
tak przy okazji to ja bym na twoim miejscu poszedł to lekarza, bo masz mało wzrostu i powiedz lekarzowi, że chcesz urosnąć tak do 175cm
I lekarz co mu powie? Da mu tabletki na wzrost? On ma dopiero 15 lat. Jeszcze urośnie. Wszystko zależy od organizmu, może po prostu być też tak, że w rodzinie nie ma wysokich i on też taki nie będzie.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
LilPeneros Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 13
Wysłany: 2011-10-06, 20:01
Masz rację, że napewno jeszcze urośnie i może też mieć w genach niski wzrost, ale lekarz rodzinny może dać skierowanie do endokrynologa, a taki lekarz może zbadać poprzez badanie krwi poziom hormonu wzrostu w organiźmie i jeżeli będzie za niski to zaleci odpowiednią terapię.
LilPeneros, a na cholere mu terapia hormonalna ? Potem krwi nie bedzie mogl oddac, dwa myslisz ze taki przysiad z wyskokiem to nie jest w treningach dla koszykarzy ? To jest wlasnie jednoz cwiczen ktore niszczy stawy, znaim napiszesz przemysl.
Konrad22 - nadal tylko biegaj po schodach. skonczysz rosnac w tedy zaczniesz robic normlany trening, a biegi po schodach tez duzo dadza.
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-10-10, 19:47
konrad22 napisał/a:
a jak zwiększyć ten testosteron ??
Sam się za testosteron i te sprawy nie bierz. Jeśli koniecznie chcesz, chociaż ja na twoim miejscu bym zaczekał jeszcze z rok przynajmniej, idź do lekarza i zobacz co poradzi.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"