Witam
Mam 21 lat, wzrost 175 cm i 75 kg wagi. Od dwóch miesięcy ćwiczę na siłowni, jak na razie domowej, ale w najbliższym czasie mam zamiar zacząć trenować w lepszych warunkach (siłownia na uczelni). Po tych dwóch miesiącach widzę już małe efekty. Trenuje 4 razy w tygodniu.
Od przyszłego roku chciałbym zapisać się na treningi SW. Problem w tym, że nie jestem zdecydowany na jaką. Myślę, że na początek lepszy byłby styl uderzany. Zastanawiam się nad KB oraz MT.
Nie wiem tylko czy ze względu na moje warunki fizyczne lepszy nie byłby styl chwytany, np BJJ??
Proszę o pomoc w wyborze, lepiej trenować KB czy MT, BJJ czy może coś jeszcze innego.
heh kiedyś miałem ten sam problem śmigałem na siłkę ale bardziej ciągnęło mnie do SW. Jednak miałem dylemat co wybrać muay thai czy bjj. Jednak wybrałem muay thai i nie załuję chyba że wolisz trening przekrojowy (parter i stójka) to idz na mma. Niestety w mojej okolicy nie było żadnego klubu gdzie mogłem trenować przekrojowo więc wybrałem stójkę do tego dokładam siłownie ale to tak rekreacyjnie by mieć fajną figurę. Ale każdy sam musi podjąć decyzję co chce trenować my jedynie możemy ci doradzić. Pozdro
_________________ Jeśli walczysz, rób to z honorem
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-04-17, 16:05
Tak Hate91, ma racje. Idź na każdy zobacz co i jak i wtedy zdecyduj. Ja na twoim miejscu zadstanawiałbym się pomiędzy MT lub BJJ i wybrałbym MT, ale tak Ja bym zrobił bo mi ten styl odpowiadałby bardziej.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Mam pare pytan .
chcialbym sie trenowac jakas sztuke walki lecz praca nie pozwala mi na uczeszczanie regularnie na zajecia i szukam innej mozliwosci myslalem o materialach i filmach bym mogl w czasie wolnym sam trenowac w domu jezeli znaci jakiekolwiek metody lub posiadacie materialy prosze o kontat GG8893112 lub e-mail gufer88@neostrada.pl
Nie polecam tego typu rozwiązań...
Ponieważ na filmach instruktażowych nie wyłapiesz wszystkiego i nikt ci nie zwróci uwagi na błędy które popełniasz...
A jak już wejdziesz w nawyk to ciężko ci będzie się odzwyczaić
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...