Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatkowe obciążenia
Autor Wiadomość
Raphaelll 

Wysłany: 2008-09-22, 13:34   Dodatkowe obciążenia

Witam użytkowników, mam pytanie do osób które się orientują na temat dodatkowych obciążeń zakładanych na kostki i rece, otóz zakupilem sobie dwie pary obciążeń, wykonuje w nich proste cwiczenia. Ma ktos z Was moze informacje na temat rozdzaju i ilosci wykonywanych cwczen; jakie partie?, na co cwiczenia? oraz w jakich ilościach, interesuja mnie jakies poszczegolne zestawienia dobrane dla osob trenujacych SW - glównie stójkę.

Pozdrawiam

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2008-09-22, 15:21   

Z tymi na nogi to jest cała masa fajnych ćwiczeń, np. kładziesz się na plecach, chwytasz z tyłu czegoś i podnosisz wyprostowane nogi do góry (najlepiej by to było na ławeczce robić).

Albo leżysz na plecach i nogi na boki rozsuwasz jak do sznurka i zsuwasz z powrotem.

Albo stajesz na nodze, chwytasz się czegoś i drugą wyprostowaną podnosisz w bok.

Takie tam różne ;-)

Odradzam bieganie z obciązeniem.

O czym warto wspomnieć - ćwiczenie ciosów z obciążeniami. Słyszałem trochę historii ludzi, którzy tak kopnięcia i spierdoliło im to zdrowie - stawy się jebią. Nawet jak ćwiczysz na tarczach i czysto technicznie.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Masato 
Srebrny Wilk

Wysłany: 2008-09-22, 16:46   

ogolnie obciazniki to jest bardzo nietrafiony wynalazek ;]

Bella 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-02-10, 04:52   

Mozesz zakladac obciazniki na kostki i robic nozyce poziome i pionowe. Bardzo dobre na miesnie ud i brzucha. Wymach nog z zatrzymaniem do tylu i do przodu albo w przykleku prosta noga do tylu, wzmacnia miesnie ud, posladkow i dolnej partii plecow. Zacznij od 20 powtorzen a maksymalnie to od 60 do 100 ale to dopiero po jakims czasie. Nie radze biegac z tym na mogach rozwalisz kolana i stawy skokowe. Natomiast mozesz biegac z ciezarkami pol-kilowymi do 1kilograma trzymajac w rekach. Wyrabia to miesnie rak i barkow, Ale nie moga byc ciezkie bo wykonczysz sie w trakcie biegu.

Odpowiedz do tematu