ja robie sobie serie np. najpierw 25 lowkickow na jedna noge a potem na drugą też 25 następnie 25 na głowe na jedną i drugą noge a potem znów lowkicki a potem na głowe ostatni raz i mam 50 uderzeń na noge na jedną partie (czyli głowa, lowkick-uda)
_________________ Jakie założenie masz? -Proste, Walczyć i Wygrywać .
Kapap Krav Maga :)
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-08-21, 17:47
Niechce zasmiecać forum wiec podepnę się pod ten wątek
26 Września mam zawody w kyokushinie
Od Poniedziałku mam zamiar rozpocząć przygotowania techniczne do zawodów
Ocencie rozpiskę
Trening od Poniedziałku do Soboty.
SesjaA
Rano 45 min-docelowo
-Bieg 2-3km srednie tempo
-Rozc. dynamiczne
-Krążenia
-Kihon
+Ręce<pon, śr, piąt> <ciosy proste, sierpy, haki, łokcie>
+Nogi<wt, czw, sob> <fronty, roundy, kolana, łokcie>
każdy cios/kopnięcie powtarzane po 20 razy x 3 serie
-Bieg bokserski
-reszta treningu to brzuszki
Sesja B
Wieczór 60min-docelowo
-Skakanka 10min
-Krążenia 3min
-Walka z cieniem
+akcjaA-3 ustalone ciosy<1 rundax3min>
+akcjaB-4 ustalone ciosy<1 rundax3min>
+ciągła walka z wplataniem akcji A i B<2 rundyx3min>
-Gruszka 5 rundx3min
-Siłówka
przysiady/pompki/podciąganie-przez 11 min. 10powtórzeńxmax przerwa od 15 do 60s
Od Września jeden z tych treningów zostanie zastąpiony przez trening w klubie
Według mnie: najpierw solidna rozgrzewka całego ciała---> rozciaganie dynamiczne---> możesz zacząc od lowkicków : 1lowkick,2 lowkicki 3 , 4 , 5 ,4 , 3 , 2 ,1 czyli 25 uderzeń( 1 seria ) i zmiana nogi.Powinno wykonywac sie 5 serii jesli nie da rady rób 2-3.Póżniej kopiemy w takim samym systemie tylko że middelkick:).Aha KOPIEMY dosc szybko i mocno
_________________ "Adrenalina daje pewność dasz rade napewno !"
tak waląc że tak powiem na "pałe" można sie baaardzo łatwo złych nawyków nauczyć ;/ właśnie że moim zdaniem jest potrzebny jakiś plan nawet na worek.
Właśnie sie zastanawiam co moge jeszcze robić, mam prawie 2 metrowy worek :P
ps. pytanie bo na górze tam gdzie uderzam proste itp. worek jest już miękki, czym wypychacie swoje worki ?
worek sie szmatami wypycha orginalne worki to szmaty poukładane zadnych kamieni jak niektózy proponuja albo żwir bo worek ci rozwali najpierw opadnie a potem rozetnie na dole a jak chczesz cieszy i twartszy to filcu napchaj na partie gdzie np. kopiesz na rzebra