Wysłany: 2008-01-06, 21:10 jak ma wygladac trening na worku
troche szukalem w necie ale nic konkretnego nie znalazlem. A wiec jak ma wygladac trening na worku robic dlugie luzniejsze serie czy krotkie intensywne?? chce poprawic przedewszystkim dynamike i wytrzymalosc warto zaznaczyc ze worek w domu bede robil w weekendy a w dni wolne od szkoly rano a potem na trening wlasciwy
Jeśli chcesz poprwić dynamike, to wchodzisz szybkim "combo" na całej szybkości i odskok.
Serie róznorodne - najlepiej proste, ale nie tylko. Warto też oczywiście kopać nogami :)
Temat troche stary aczkolwiek ponawiam pytanie !!!! (żeby nie zakładac już nowego tematu) Jak ma wyglądać lub jak wygląda wasz trening na worku ??
Ja np. robie tak:
-krótka rozgrzewka (m.in skakanka)
-lewy bezpośredni i prawy prosty (i na zmiane)
- sierpowe
-podbródkowe
-jakieś kombinacje typu (lewy prosty prawy sierp i lewy podbródek)
-łokcie (uderzenia na wyoskości oczu)
-kolana
_________________ Jakie założenie masz? -Proste, Walczyć i Wygrywać .
na worku to myśle że priorytetową sprawą to powinna być kondycja ta sparingowa ja to tak nazywam , siła ciosu, dynamika ,szybkość - w sumie to gruszka odpowiada , no i kombinacje
polecam trociny scinki , ewentualnei zrobić takie kobmo jak ja czyli na dół piach żeby cieżkość była czyli zeby sie nie gibał a potem trociny do pełna .