Po wieku stwierdzam że chodzisz do gimnazjum, a przecież w gimnazjum nie trzeba się w ogóle uczyć więc nie wiem gdzie leży problem. Zresztą jak już to bardzo dobry czas na nauke jest między zakończeniem lekcji a treningiem (bo przypuszczam że bedzisz mieć przerwe) albo w autobusie, pociągu czy czym tam jeszcze. Nic innego nie ma do roboty, nie ma kompa, tv, więc można się uczyć.
Po pierwsze scaliłem z innym, podobnym tematem. Po drugie, jak w nim pisałem, wiele zależy od konkretnych osób. Po trzecie, jedyne co mogę doradzić, to poproszenie o pomoc jakiegoś znajomego Twoich rodziców, z którego opinia się liczą, żeby Cię poparł.
Jeśli ojciec trochę przeżył w życiu to powiedz mu: Jak będziesz wyglądał jeżeli będziesz miał syna którego pobiły przedszkolaki A matce: Jak mnie napadną a będe miał pieniądze, lub inną wartościową rzecz? To co zrobię? powinno skutkować "POWINNO"
Jeśli ojciec trochę przeżył w życiu to powiedz mu: Jak będziesz wyglądał jeżeli będziesz miał syna którego pobiły przedszkolaki A matce: Jak mnie napadną a będe miał pieniądze, lub inną wartościową rzecz? To co zrobię? powinno skutkować "POWINNO"
Nie był bym taki pewien, jak mojej mamie powiedziałem że próbowali mi ukraść telefon w tranwaju, ale sie bronilem i wszedłem w szarpanke to mnie goniła po całym domu ze cos mi sie mogło stać i że powinnienem oddac odrazu telefon ^^. Wiec wartosciowa rzecz czasami bywa bezwartosciowa dla rodzica . Zycie wazniejesze;d
_________________ "Trzeba być pierwszym, najlepszym albo innym od reszty"
argumenty:
1. Dla wlasnego zdrowia
2. dla wzmocnienia miesni kosci i ciala ogolem
3. do wzmocnienia psychiki
4. pewnosc siebie
5. mniejsze prawdopodobienstwo ze wyladujesz nagle w szpitalu bo szles na spacer o 23 z dziewczyna
argumentow jest uzo tylko musisz se przeanalizowac czy chcesz powiedziec im o formie obrony wlasnej czy moze dla poprawienia ciala, kondycji czy moze chcialbys aby to byl Twoj sposob na przyszlosc