Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Cicho-Ciemny
2008-08-31, 14:31
Jak przekonać rodziców do sztuk/sportów walki ?
Autor Wiadomość
ziomeczekdobry

Wysłany: 2008-07-23, 18:15   Jak przekonać rodziców do sztuk/sportów walki ?

Witam!
Więc mam takie pytanie. Niedługo zamierzam podbić do rodziców w sprawie trenowania sztuk walki. Z zasady byłem uważany przez rodziców za spokojnego chłopaka. Z czasem zobaczyli, że się zmieniam. Jednak jak im powiedzieć to, że chce trenować i żeby płacili za to?

Mam 17 lat, jednak ja nie mam pieniędzy by na to płacić. Nie wiem czy starzy będą mieli, ale jeśli tak to i tak musze mieć jakieś przekonujące argumenty.

Licze na wysyp waszych argumentów, albo po prostu napiszcie, co wy zrobiliście, że wam starzy pozwolili bez żadnych przeszkód?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

P.S. Miasto BYDGOSZCZ.

MiSieK 

Wysłany: 2008-07-23, 18:31   

Pierwszym argumentem jest przede wszystkim to, że zyskasz pewność siebie i nie będziesz bał się jakichś oprychów, którzy Cie zaczepiają na ulicy podczas spaceru z dziewczyną.
Możesz tez powiedzieć, że to jest po prostu Twoje hobby.
A jak bedą sprawiali problemy, to powiedz, że po prostu to jest teraz na czasie :-P

sunrise!. 

Wysłany: 2008-07-23, 19:11   

albo powiedz rodzicom ze poprostu niechcesz być frajerem...oczywiście nie mówie ze Ci co niećwicza sa frajerami ale chodzi mi o taki kit ;)

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-07-23, 19:39   

Nie tyranizuj tak rodzicow. Mysle ze jak powiesz ze cie to interesuje to powinno starczyc.

Ostatecznie sobie "strzel baranka" i powiedz ze ktos cie napadl i pobil(ale zeby byc przekoujacym napastik byl jeden) :-P

groszek903 

Wysłany: 2008-07-23, 21:36   

Ja mysle powinienes im powiedziec ze moze ci to przydac gdy np. ktos bedzie cie chcial okrasc z komorki albo pieniedzy to moze ich przekonac a jak nie musisz cos tam jeszcze na sciemniac :lol:

Jakub 
WASZ GÓRU I MASSTER

Wysłany: 2008-07-23, 21:51   

Powiedz im że wkurza Cie jakiś Burak ze szkoły ofc silniejszy i czas najwyższy mu wpierdzielić :)

Dawidtkd

Wysłany: 2008-07-23, 21:53   

Lepsza kondycja, bardziej usportowiony będziesz a nie tylko 'tibia na kompie' ; )
Będziesz potrafił się obronić w jakimś stopniu, i jakieś pozytywne zajęcie, a nie piwo z kumplami na osiedlu ;d

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2008-07-23, 22:39   

Ja sobie rodziców od małego wychowałem. :) Ale jak ktoś to przegapił, to moze mieć problem. Ja bym uderzył w sport, ze ogólnorozwojowy, że dużo znajomych ćwiczy, ze dziewczxyny takich lubią. ;) Generalnie argumenty zależą od mentalności Twoich rodziców. Jednych przekonaja takie, innych "owakie".
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Bio13G 

Wysłany: 2008-07-23, 22:50   

ja tam nie miałem problemu ze swoją matką sama chciała żebym chodził gdzieś na sporty walki to poszedłem więc z argumentami mam małe doświadczenie ale obstawiam ogólno rozwojówke i że chciałbys spróbowac czegoś nowego

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-07-23, 22:58   

Boruta napisał/a:
Ja sobie rodziców od małego wychowałem. :) Ale jak ktoś to przegapił, to moze mieć problem.
No dokladnie. Moja nawet nie ma co mowic (chociaz ze mna to troche inna bajka). Czasem cos tylko ponarzeka pod nosem ;)

KaMaSx 

Wysłany: 2008-07-23, 23:00   

ja pewnego razu powiedzialem ze bede chodzi na MT i tyle :-P po pierwszym treningu przedstawilem tylko cene :lol: i byl luuuz ;-) a ja powiedzialem ze bede trenowal SW to mama mi powiedziala: idz idz, dostac troche po ryju to moze sie uspokoisz :lol:

Bio13G 

Wysłany: 2008-07-23, 23:37   

ja swojej nie musiałem wychowywac :-)

sunrise!. 

Wysłany: 2008-07-24, 07:47   

Jak powiedzialem tacie że od września będe chodził na MMA powiedział : "Marcin...przecierz oni Cie tam zabiją...będziesz miał codziennie obity ryj.." A ja pompa z niego :-P

MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2008-07-24, 10:40   

z tym piwem jest dobre powiedz ze znudzilo ci sie piwko z kumplami na osiedlu i ze chcesz byc bardziej wysportowany i zaczac cos cwiczyc jak powiedza ze silka to powiedz ze bedziesz musial brac wtedy sterydy:D

Amadi 

Wysłany: 2008-07-24, 11:25   

Mnie sam mój tata zapisał na karate jak byłem młodszy a teraz też nie ma nic przeciwko że boksuje :)

Odpowiedz do tematu