witam chciałbym sie zapytać jak sie bić ponieważ niedawno spotkały mnie 2 solówy obie z kolegami i obie przegrałem jedna była z kolegą który ma 15 lat a ja niecałe 14 i on mnie aż 2 razy przewrócił dodam że ja waże 78kg a druga to była całkiem porażka tylko że ten był tylko o 3 miesiące odemnie starszy ale wyższy bo ja mam 172 wzrostu a on miał gdzieś z 178cm ale to nie wszystko nie udało mi sie go ani raz walnąć ponieważ on tak szybko mnie bił bo twarzy i po brzuchu że przez ten ból dostawałem chwilowego szoku przez co nie potrafiłem go walnąć do tego jeszcze tak kopał różnie z podskokami i z różnymi trickami że ja nie wiedziałem że typek w tym wiku potrafi sie tak bić walka trwała może najwyżej z minute a ja byłem bardzo zmeczony i byłem w szoku oraz miałem poniszczone ubrania. dodam również że na biceps dźwigam 30kg wiec nie wiem czy to nie jest troche mało i chciałbym prosić abyście mi napisali jakiś trening oraz co mam robić kiedy sie bije z takimi przeciwnikami
W Twoim wieku zdecydowanie odpuść sobie bójki a zajmij się jakimiś pożyteczniejszymi rzeczami, np. nauką, albo choćby treningami sztuk walki A walczyć przez internet Cie nie nauczymy więc sobie odpuść
Zacznij robić trening siłowy w formie pompki , przysiady , brzuszki , drążek różnego rodzaju ,ale chodzi tu o trening z wykorzystanie masy Twojego ciała później gdy dobrze już wszystkie te podstawowe ćwiczenia siłowe opanujesz możesz pomyśleć na siłownią albo po prostu idź na treningi sztuk walki a tam się nauczysz co i jak ,ale bijatyki są bez sensu i po co to komu? Przemoc i bijatyka to tylko ostateczność i tego powinieneś się nauczyć
Poza tym takie tematy jak ten są po prostu głupawe a miliony ich tu powstaje niestety
wiem że bicie sie to jest ostateczność ale po 1 on teraz cały czas chce sie bić i boje sie że mnie zaatakuje a po 2 chce wiedzieć co robić w takich sytuacjach
Pisz skąd jesteś. Znajdziemy Ci jakiś klub sztuk walki, pójdziesz, sprawdzisz, a potem - daj Boże - jeśli zaufasz trenerowi to powiesz mu wszystko od A do Z i myślę, że on znajdzie najlepsze rozwiązanie które wyjaśni Ci tak, że trafi lepiej, niż rady nas, pseudo psychologów i internetowych pomocników. Bo my na dystans ni jak Cię nie poratujemy. Ale wk^^wiają mnie takie sytuacje, gdzie gość po jednej solówce cały czas szuka zaczepki. chory wiek, Panowie, chory wiek.
nie no bez urazy ale tkd nie polecal bym mu na walki uliczne. Matio971 wykozystaj googla i poszukaj jakis sekcji sztuk walki, przejdz sie do kazdej ( najczesciej peirwsyz trening jest za free ) i zobaczysz ktora tobienajbardziej lezy, czy stojka czy chwytane czy konkretne systemy samoobrony. Ja po jednej minucie znalazlem juz kravke dla ciebie http://www.kravmaga-tarnowskiegory.pl/ kravka juz dosc mocno ewoluowala w pl wiec warto zebys tam poszedl i oblookal ja
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-02-21, 10:28
Ten klub taekwondo wygląda na bardzo dobry , bo masz tam treningi taekwondo , kick boxingu i chyba nawet shidokanu , więc obronić się tam powinieneś nauczyć
artemis, krav wcale nie taka dobra , ewentualnie jako dodatek dla kogoś kto umie już walczyć , z tym że wtedy to już mu to nie jest potrzebne . A czemu to możesz sobie poczytać na forum , poza tym słyszałem opinie osób które uważały że czas sobie przy tym zmarnowało .
poza tym słyszałem opinie osób które uważały że czas sobie przy tym zmarnowało .
Ja i paru moich znajomych może to potwierdzić na ,,własnej skórze" :(
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
dalem kravke bo akurat ja znalazlem w 2min co do kravki nie musisz mnie wtajemniczac bo znam ja, ale tak jak pwoeidzialem kravka mocno ewoluowala jest duzo roznych podejsc, niektorzy w ogole omijaja parter inni dodaja obalenia parter dzwignie itp. praktycznie takie mma + kopanie w jajka, palce w oczy i inne typowe akcje dla kravki.
praktycznie takie mma + kopanie w jajka, palce w oczy i inne typowe akcje dla kravki.
takie mma tylko że zawodów nie ma? i takie kopanie w jajka nie wyćwiczone w walce?
Nie no porównanie po prostu rewelacyjne. W końcu gówno z piramidą też ma dużo wspólnego.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
yaol, byles na kazdej sekcji ? skoro nie to nie atakuj dobra ? akurat w moim miescie jest cwiczene kopanie w jajka. Skoro ci mowie ze mocno ewoluowala to zasmiat od razu atakowac to moze spr i popytaj czemu twierdze ze ewoluowalo. Zawodow nie ma ale sa seminaria i zgrupowania gdzie dosc twardo sie tluka.