Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
jak sie bić?
Autor Wiadomość
matio971 

Wysłany: 2011-02-20, 22:02   jak sie bić?

witam chciałbym sie zapytać jak sie bić ponieważ niedawno spotkały mnie 2 solówy obie z kolegami i obie przegrałem jedna była z kolegą który ma 15 lat a ja niecałe 14 i on mnie aż 2 razy przewrócił dodam że ja waże 78kg a druga to była całkiem porażka tylko że ten był tylko o 3 miesiące odemnie starszy ale wyższy bo ja mam 172 wzrostu a on miał gdzieś z 178cm ale to nie wszystko nie udało mi sie go ani raz walnąć ponieważ on tak szybko mnie bił bo twarzy i po brzuchu że przez ten ból dostawałem chwilowego szoku przez co nie potrafiłem go walnąć do tego jeszcze tak kopał różnie z podskokami i z różnymi trickami że ja nie wiedziałem że typek w tym wiku potrafi sie tak bić walka trwała może najwyżej z minute a ja byłem bardzo zmeczony i byłem w szoku oraz miałem poniszczone ubrania. dodam również że na biceps dźwigam 30kg wiec nie wiem czy to nie jest troche mało i chciałbym prosić abyście mi napisali jakiś trening oraz co mam robić kiedy sie bije z takimi przeciwnikami

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2011-02-20, 22:13   

W Twoim wieku zdecydowanie odpuść sobie bójki a zajmij się jakimiś pożyteczniejszymi rzeczami, np. nauką, albo choćby treningami sztuk walki :-) A walczyć przez internet Cie nie nauczymy więc sobie odpuść

Kary 

Wysłany: 2011-02-20, 22:34   

Zacznij robić trening siłowy w formie pompki , przysiady , brzuszki , drążek różnego rodzaju ,ale chodzi tu o trening z wykorzystanie masy Twojego ciała później gdy dobrze już wszystkie te podstawowe ćwiczenia siłowe opanujesz możesz pomyśleć na siłownią albo po prostu idź na treningi sztuk walki a tam się nauczysz co i jak ,ale bijatyki są bez sensu i po co to komu? Przemoc i bijatyka to tylko ostateczność i tego powinieneś się nauczyć

Poza tym takie tematy jak ten są po prostu głupawe a miliony ich tu powstaje niestety :roll:

matio971 

Wysłany: 2011-02-20, 23:25   

wiem że bicie sie to jest ostateczność ale po 1 on teraz cały czas chce sie bić i boje sie że mnie zaatakuje a po 2 chce wiedzieć co robić w takich sytuacjach

Bielik6 
Aurea dicta

Wysłany: 2011-02-20, 23:43   

Pytanie: "Jak sie bic?"
odpowiedź: Tak żeby wygrac......

matio971 

Wysłany: 2011-02-21, 00:03   

ale napiszcie jak mam sie bić żeby wygrać bo ja sie boje że on mi coś zrobi

Artysta 
Capoeira\BJJ

Wysłany: 2011-02-21, 01:42   

Pisz skąd jesteś. Znajdziemy Ci jakiś klub sztuk walki, pójdziesz, sprawdzisz, a potem - daj Boże - jeśli zaufasz trenerowi to powiesz mu wszystko od A do Z i myślę, że on znajdzie najlepsze rozwiązanie które wyjaśni Ci tak, że trafi lepiej, niż rady nas, pseudo psychologów i internetowych pomocników. Bo my na dystans ni jak Cię nie poratujemy. Ale wk^^wiają mnie takie sytuacje, gdzie gość po jednej solówce cały czas szuka zaczepki. chory wiek, Panowie, chory wiek.

EDIT:
Sprawdź to
http://www.taekwondotg.pl...ntpage&Itemid=1

matio971 

Wysłany: 2011-02-21, 01:56   

dzieki przejde sie tam zobaczyć co i jak i jeszcze raz dziekuje

artemis 

Wysłany: 2011-02-21, 08:56   

nie no bez urazy ale tkd nie polecal bym mu na walki uliczne. Matio971 wykozystaj googla i poszukaj jakis sekcji sztuk walki, przejdz sie do kazdej ( najczesciej peirwsyz trening jest za free ) i zobaczysz ktora tobienajbardziej lezy, czy stojka czy chwytane czy konkretne systemy samoobrony. Ja po jednej minucie znalazlem juz kravke dla ciebie http://www.kravmaga-tarnowskiegory.pl/ kravka juz dosc mocno ewoluowala w pl wiec warto zebys tam poszedl i oblookal ja

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-02-21, 10:28   

Ten klub taekwondo wygląda na bardzo dobry , bo masz tam treningi taekwondo , kick boxingu i chyba nawet shidokanu , więc obronić się tam powinieneś nauczyć ;-)

artemis, krav wcale nie taka dobra , ewentualnie jako dodatek dla kogoś kto umie już walczyć , z tym że wtedy to już mu to nie jest potrzebne . A czemu to możesz sobie poczytać na forum , poza tym słyszałem opinie osób które uważały że czas sobie przy tym zmarnowało .

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-02-21, 11:06   

30 kg na biceps? To raczej sporo, jak na ten wiek, jak dla mnie parę miesiacy BJJ i pozamiatasz tych frajerów (w samoobronie ofkz), pozdrawiam.

A co do wieku - ostatnie chwile kiedy można komuś nakopać do dupy i nie bać się o odpowiedzialność karną, ja bym tą okoliczność wykorzystał.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-02-21, 12:56   

Rafi93 napisał/a:
poza tym słyszałem opinie osób które uważały że czas sobie przy tym zmarnowało .

Ja i paru moich znajomych może to potwierdzić na ,,własnej skórze" :(

artemis 

Wysłany: 2011-02-21, 13:42   

dalem kravke bo akurat ja znalazlem w 2min co do kravki nie musisz mnie wtajemniczac bo znam ja, ale tak jak pwoeidzialem kravka mocno ewoluowala jest duzo roznych podejsc, niektorzy w ogole omijaja parter inni dodaja obalenia parter dzwignie itp. praktycznie takie mma + kopanie w jajka, palce w oczy i inne typowe akcje dla kravki.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-02-21, 14:05   

artemis napisał/a:
praktycznie takie mma + kopanie w jajka, palce w oczy i inne typowe akcje dla kravki.
takie mma tylko że zawodów nie ma? i takie kopanie w jajka nie wyćwiczone w walce?
Nie no porównanie po prostu rewelacyjne. W końcu gówno z piramidą też ma dużo wspólnego.

artemis 

Wysłany: 2011-02-21, 14:35   

yaol, byles na kazdej sekcji ? skoro nie to nie atakuj dobra ? akurat w moim miescie jest cwiczene kopanie w jajka. Skoro ci mowie ze mocno ewoluowala to zasmiat od razu atakowac to moze spr i popytaj czemu twierdze ze ewoluowalo. Zawodow nie ma ale sa seminaria i zgrupowania gdzie dosc twardo sie tluka.

Odpowiedz do tematu