Wysłany: 2012-01-29, 14:02 Jaka sztuka walki dla kobiety
Witam, z góry przepraszam za moje niezorientowanie w temacie i proszę o pomoc wyborze odpowiedniej dla mnie sztuki walki. Nigdy nic nie trenowałam, a chodzi mi najbardziej o możliwość obrony.
Wysłany: 2012-01-30, 10:53
nie ma czegos takiego, jak odpowiednia sztuka walki dla kogostam, imo. trenuj, co ci sie podoba. gdy ci ktos powie, ze odpowiednie dla ciebie jest chodzenie w tlustych wlosach i powyciaganych swetrach, bo to ci pasuje, to tez posluchasz? khe.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
najlepiej wszystko po trochu,poproś trenera aby pozwolił ci być próbnie na każdym treningu jaki cie zainteresował,po czym ten który przypadł ci do gustu,wybierz ;) proste? pewnie
Hath Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 69
Wysłany: 2012-01-30, 11:59
Ranma napisał/a:
nie ma czegos takiego, jak odpowiednia sztuka walki dla kogostam, imo. trenuj, co ci sie podoba. gdy ci ktos powie, ze odpowiednie dla ciebie jest chodzenie w tlustych wlosach i powyciaganych swetrach, bo to ci pasuje, to tez posluchasz? khe.
Autorka zadala pytanie jaka sztuka walki bedzie dla Niej najlepsza do obrony.
Z racji tego ze kobiety sa na ogol drobniejsze i slabsze niz faceci dlatego powinna stawiac na BJJ, ktore najlepiej nadaje sie do walki z wiekszym i silniejszym przeciwnikiem.
Nie wiem o co sie czepiasz.
Wysłany: 2012-01-30, 13:29
oczywiście, ze tak, hejterzy :O
[ Dodano: 2012-01-30, 13:32 ]
nie zmieniam zdania. gdybym ja tak podażala za tymi waszymi radami, to skończylabym marnie :P i nie czepiam sie. proponuje tylko dziewczynie, zeby sama to ogarnela, bo prawda jest taka, ze nikt z nas jej nie zna, nie widział, nie zmierzył, nie przeprowadził testow (?!)
i tak, jak to rozmawialiscie w innym temacie, nie ma znaczenia, ktory styl najlepiej sie przydaje na ulice. umiejetnosci i trening robią to. plus, nie oszukujmy sie tak naprawde kobiecie do obrony jest potrzeba pare chwytow i uderzen, ew. gassolina i kondycja, aby spierdzielać w bezpieczne miejsce, wiec skonczcie z tym wieszaniem psów, plz.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho