Wysłany: 2011-06-19, 14:06 Kontynnuacja treningów Taekwondo w domu
Witam. Kieruje się do was drodzy użytkownicy tego jakże ciekawego i przyjemnego do poczytania forum z następującym pytaniem. Przez długi czas(około 3 lat) ćwiczyłem Taekwondo w klubie (myślę że można tak to nazwać) jednak losowe zdarzenia sprawiły,że musiałem porzucić treningi i teraz nie mam za dużej możliwości ćwiczenia dalej w klubie. Czy jest sens robienia treningów w domu? Znam sporo kopnięć/technik i wykonuje je poprawnie, i mniej więcej wiem jak taki trening miałby wyglądać tylko czy jest sens zaczynania?
moim zdaniem, lepsze takie trenowanie, niż siedzenie z hamburgerem przed tv i popijanie red bula po 2h w nocy
ja masz zamiar trenować w swoim zaciszu, to trenuj jak najszybciej, zanim ci się odechcę czy coś zapomnisz/stracisz kodnycje itp... podtrzymuj, raczej nic nie zbudujesz, ale podtrzymać możesz
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-06-19, 17:14
Żadnych nowych technik się nie ucz bo to bez sensu. Jednak na worku, czy gdzie tam masz zamiar trenować, możesz doskonalić techniki, które znasz.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"