Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łączenie dwóch sztuk walki w jeden dzień.
Autor Wiadomość
Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-06-16, 07:14   

Cainsw napisał/a:

Mawashi - ile tego magnezu dziennie? Guaranę przed Judo, czy przed boksem? Między treningami warto coś przekąsić przez półgodzinną przerwę? Carbo(chociaż, wolał bym coś nie proszkowanego... : /)? Już na przyszłość pytam.

jeśli uprawiasz sport to więcej niż 500mg do 1g, najlepiej od razu po skończeniu ćwiczeń, albo przed snem, ale nigdy w czasie posiłków, możesz i brać między posiłkami
guaranę przed uprawianiem sportu, tutaj przed boksem
przydało by się coś lekkie zjeść, nic mocnego, abyś miał energię na kolejny trening, ale i możesz również wytrzymać na tym co jadłeś przed boksem, wszystko zależy jak reagujesz na ćwiczenia i jaką masz przemianę materii, pokombinuj tak i tak :mrgreen:
carbo dobra sprawa, przed treningiem bądź już z rana rozrabiasz i potem pijesz :-P

Cainsw 

Wysłany: 2011-06-16, 10:41   

Dzięki mawashi.

Yuzuy napisał/a:
Przez wakacje możesz pobiegać/popływać, jak wzmocnisz sobie kondycje to na pewno łatwiej Ci będzie połączyć te dwie sztuki walki. A boks od siebie szczerze polecam ;-) .

Czy ja wiem. Biegać nie mogę... chyba. Miesiąc temu miałem operację wyrostka, normalny lekarz mówił, że ćwiczyć mogę ale bez sparingów wtedy, kiedy będę miał ochotę. Sportowy powiedział, żebym miesiąc poczekał bo każdy ruch wywołuje napięcie itp. itd. A wydaje mi się, że podczas biegu mocno odczuwam rejony skośnych... Sam nie wiem.

Na rowerku lekko jeżdżąc nie wiem czy coś zrobię, bo ciężkie też odpadają i na lekkich przerzutkach mi jechać kazała...

Myślę, że pływanie będzie raczej okej... ile razy w tygodniu? Zawsze raz pływałem, ze szkoły, od 9 lat... : ]

Yuzuy
Boks

Wysłany: 2011-06-16, 14:10   

Jeżeli nie będziesz biegać to najlepiej cały tydzień, rozłóż sobie tylko odległości tak żebyś codziennie dał rade. ;-) . A co do wyrostka to sam miałem na początku roku. Po miesiącu spokojnie mogłem śmigać w kosza i chodzić na treningi, więc myślę że możesz powoli zacząć biegać. A masz szwy rozpuszczalne? Czy takie zwykłe, do ściągania?

@Edit
Dopiero zauważyłem że pływałeś raz w tygodniu zawsze, jeżeli tak to spróbuj zacząć np 3-4 razy w tygodniu (tak jakoś co drugi dzień). Widzę też że jesteśmy chyba jeden rocznik to jakbyś coś chciał wiedzieć o tym wyrostku albo czym innym to pisz na pw.

Cainsw 

Wysłany: 2011-06-19, 09:13   

Zacząłem biegać aktualnie.

Czy w związku z tym, że nie wolno mi ćwiczyć z obciążeniem ani narażać brzucha(wyrostek, wyrostek :roll: ) nie mogę również podciągać się na drążku? Czy nic raczej mi się nie powinno stać?

Luigi 

Wysłany: 2011-06-19, 10:36   

brzuch jest tak dużą partią mięśni że praktycznie nic nie możesz zrobić

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-06-19, 12:02   

Z tego co wiem, nikt z tutaj obecnych nie jest lekarzem, a na tym co wydaje się laikowi, że wie to raczej niezdrowo się opierać.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Odpowiedz do tematu