Wysłany: 2010-08-04, 22:12 leworęczny zawodnik z praworęczną postwą
Witam trenuje o 3 miesięcy Muaythai + MMa i pytanie bo sie przyzwyczaiłem lewą noge mieć z przodu a dowiedzałęm sie ze majkuty(leworeczni trzymaja prawą z przodu). Czy to jest złe i mam się przestawić?
Polega to na tym, że po prostu masz większą siłę uderzenia, ale jeżeli umiesz walczyć w takiej postawie prawą, to nie jest to złe, możesz zaskoczyć przeciwnika swoim lewym prostym.
nie zmieniaj tego co się nauczyłeś w przyszłości
tak samo jak z gardą nauczyłeś tak trzymać to jej nie zmieniaj, jeśli by było dziurawa nie poprawna to popraw ją
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Dokładnie tak jak poprzednicy bo cóż nowego mogę tu dodać. Jeśli trener nie widzi żadnych błędów w Twojej postawie, a sam czujesz się tak wygodnie to śmiało i do przodu, to Ty masz ten plus, że możesz kogoś zaskoczyć, a oni ten problem :)
Nie majkuty tylko mańkuci, jeśli już. Ja znam gościa, który jest praworęczny a przyjmuje postawę jak leworęczny bo tak mu wygodniej i nie ma z tym problemu, także nie ma się czym martwić.