Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
MMA + siłownia
Autor Wiadomość
Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-11-23, 13:12   MMA + siłownia

Cześć , mam takie pytanie zaczołem chodzić / trenować MMA i zastanawiam sie jak to połączyć z siłownią czy wg warto , ponieważ słyszałem że przez trening na siłowni staje sie wolniejszy jesli chodzi o sztuki walki . Osobiscie uważam ze silownia ma sie ni jak to poważnych walk MMA ... ale tą sile z siłowni zawsze jakoś mozna przełozyc na trening MMA

Co wy o tym sądzicie

KaMaSx 

Wysłany: 2008-11-23, 13:16   

w jakie dni masz treningi? i silownia jak najbardziej!!

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-11-23, 13:19   

trening : środa piątek
a na siłowni tak staram sie co 2 dzien ale wiadomo szkoła itd ... nie zawsze znajde czas ... zwykle w weekend ćwicze wiecej a tak to w tygodni wychodzi mi zazwyczaj tak ze ćwicze np. w poniedzialek a potem we czwartek albo nawet w sobote ...

myślałem jak to połączyć ... i czy trening na siłowni ma byc typowo na siłe np. czy poprsotu moge zostać przy stylu rekreayjnym takim oglnorozwojowym np ??

ytos 
overandout

Wysłany: 2008-11-23, 13:45   

Siłownia jest ważna tylko sie nie przekoksuj bo będziesz jak Bob Sap xD

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2008-11-23, 14:08   

Siłownia przy treningu SW się przydaje. Ja osobiście nigdy nie "pakowałem" i tej siły i masy, które mógłbym zrobić na siłce czasem brakuje - technika to nie wszystko :-x

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Amadi 

Wysłany: 2008-11-23, 14:46   

Hate91 napisał/a:
Cześć , mam takie pytanie zaczołem chodzić / trenować MMA i zastanawiam sie jak to połączyć z siłownią czy wg warto , ponieważ słyszałem że przez trening na siłowni staje sie wolniejszy jesli chodzi o sztuki walki .

Warto ale trzeba wspomnieć że przy treningu SW nie jedziesz standardowym cyklem na mase bo wtedy jak wspomniałeś stajesz się wolniejszy tylko ćwiczysz pod kątem SW bardziej pod szybkość/wytrzymałość siłową. Taki trening wygląda zupełnie inaczej, ustalasz sobie np. 10 stacji treningowych robisz dużą liczbe powtórzeń mniejszym ciężarem i krótkie przerwy między seriami.

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-11-23, 15:52   

no to ja tak właśnie ćwiczę :) ee to nie jest ze mną aż tak źle , dzięki wielkie ;]

A to jeszcze odrazu skoro jest okazja : Zaczołem biegać dla poprawy kondycji no bo bez biegania ani rusz tylko teraz tak niefortunnie sie złożyło że spadł snieg , czy ktoś z was biegał po śniegu bo w sumie dla mnie nic wielkiego ale to mozna sie nieźle załatwić przez takie coś .Choć bazując na filmie Rockiego ale to tylko film ... wiec podsumowywując ? Jak to z tym bieganiem w zimie ?

Amadi 

Wysłany: 2008-11-23, 16:01   

Hmm sam bym chętnie po śniegu pobiegał ale musze troche treningi ograniczyć bo mi lekarz powiedział że kolana przeciążyłem bo za dużo trenuje :-P Możesz spróbować albo biegać po w miare odgarniętych ścieżkach i troche uważać żeby nie zakończyć biegania parterem :mrgreen:

brzoza 

Wysłany: 2008-11-23, 18:49   

Ja wczoraj przebiegłem z kumplem 5,6km po śniegu :) Dało się znieść, jakichś większych problemów nie było. Wybierz trasę którą znasz dobrze i masz pewność że ilość lodu jest niewielka :)

Vo quyen - Rok

MMA :) Od sierpnia ;D

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-11-23, 22:09   

hahah no z tym parterem to dobre ale zawsze możliwe ;] az mi sie smiac zachciało ;] :lol: :lol: :lol:

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2008-11-24, 19:08   

Hmmm a ja mam takie zapytanie te ciężary to ile 3-6 kg?? Bo ja to fikam sobie od czasu do czasu(jakieś 3 tygodnie :mrgreen: ) na bica 12 kg hantelkami bo mam właśnie problem z określeniem tego " mniejszego ciężaru"
POMOCY :!:

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2008-11-24, 21:20   

hmm znaczy mi sie wydaje że każdy robi takim ciężarem jakim mu odpowiada ja tam troche mam ciężaru i nie brakuje mi :-p :-p

Odpowiedz do tematu