Wysłany: 2010-02-09, 23:34 Nauka sztuk walki na własną rękę
Witam,
obecnie razem z kolegami postanowiliśmy ruszyć swoje cztery litery i czymś się zająć, padło na sztuki walki. Chodzimy do 1 liceum, towarzystwo wymaga posiadania wiedzy w tym kierunku.
Zdecydowaliśmy we trójkę, że na własną rękę spróbujemy trenować, oglądamy filmy na internecie i czytamy porady starając się do nich zastosować. Obecnie mamy worek, drążek, pożyczone rękawice bokserskie i dużą motywację.
Miasto nie jest za duże, mamy jakieś 3 szkółki SW ale są to tylko konkretne jak karate czy aikido, my zdecydowaliśmy od razu uczyć się mieszanych sztuk walki.
Planujemy kupić packi na dłonie oraz rękawice MMA, w przyszłości pewnie kaski i tarcze na przedramiona.
Ogólnie nie jesteśmy laikami w tych tematach, jednak prosiłbym o jakieś rady czy wskazówki jak powinniśmy postępować lub czego nie robić.
Nie ma sensu kupywać tarcz skoro nie ma się opanowanej techniki. Lepiej iść na karate i się trochę poduczyć a później powtarzać te techniki, których się nauczyliście na treningu powtarzać w domu. Gdzie mieszkasz? Napewno coś się znajdzie.
Moim zdaniem to wy dużo się nie nauczycie z filmików i kursów trzeba wam trenera a co do MMA to na pewno nic nie zdziałacie. I jakie dokładnie macie SW u siebie w mieście? Lepiej iść do jakieś szkółki i na łapać się techniki bo sami to narobicie se głupich nawyków i będziecie cepować kopnięcia nie będą wam wychodzić skrętów nic nie będziecie robić i tyle wam wyjdzie
Pomógł: 18 razy Wiek: 18 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 955 Skąd: z Polski
Wysłany: 2010-02-12, 20:22
DrunkenMaster napisał/a:
na wlasna reke to ty sobie mozesz jedynie konia zwali
haha i prawda , oczywiście popieram oyame
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 480 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2010-02-13, 08:42
w Tarnobrzegu jest Kyokushin. Widziałem waszych zawodników na zawodach i nawet jako taki poziom prezentowali. Byłem w podobnej sytuacji jak Ty ( w Leżajsku jest tylko kyokushin no i była grupa kickboxingu przez okres 0,5roku) robiliśmy sobie treningi mma ze znajomymi ale później poszliśmy po rozum do głowy i zostaliśmy adeptami karate. Trening na prawdziwej sekcji dopiero sprawił ,że ledwo wychodziłem z sali.
Idz na kyokushin przez 3 lata możesz pojść do 5 kyu i a naprawdę łyknąć dobrej techniki a jak pójdziesz na studia to inny styl jeśli będziesz chciał popróbować walki na innych zasadach.
Samemu się nie nauczysz uwierz mi też przez to przechodziłem