Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nauka sztuk walki na własną rękę
Autor Wiadomość
CzlowiekSiano

Wysłany: 2010-02-09, 23:34   Nauka sztuk walki na własną rękę

Witam,
obecnie razem z kolegami postanowiliśmy ruszyć swoje cztery litery i czymś się zająć, padło na sztuki walki. Chodzimy do 1 liceum, towarzystwo wymaga posiadania wiedzy w tym kierunku.
Zdecydowaliśmy we trójkę, że na własną rękę spróbujemy trenować, oglądamy filmy na internecie i czytamy porady starając się do nich zastosować. Obecnie mamy worek, drążek, pożyczone rękawice bokserskie i dużą motywację.
Miasto nie jest za duże, mamy jakieś 3 szkółki SW ale są to tylko konkretne jak karate czy aikido, my zdecydowaliśmy od razu uczyć się mieszanych sztuk walki.

Planujemy kupić packi na dłonie oraz rękawice MMA, w przyszłości pewnie kaski i tarcze na przedramiona.

Ogólnie nie jesteśmy laikami w tych tematach, jednak prosiłbym o jakieś rady czy wskazówki jak powinniśmy postępować lub czego nie robić.

Pozdrawiam

Batman 

Wysłany: 2010-02-09, 23:38   

Nie ma sensu kupywać tarcz skoro nie ma się opanowanej techniki. Lepiej iść na karate i się trochę poduczyć a później powtarzać te techniki, których się nauczyliście na treningu powtarzać w domu. Gdzie mieszkasz? Napewno coś się znajdzie.

CzlowiekSiano

Wysłany: 2010-02-09, 23:41   

Tarnobrzeg

Kolega jest po 4 latach karate, sam przyszedłem na kilka lekcji ale kontuzja uniemożliwiła dalszy trening i zaprzestałem tego

myślę, że jako tako coś się wyćwiczy

Sonek 
Lubie :D

Wysłany: 2010-02-10, 00:01   

Moim zdaniem to wy dużo się nie nauczycie z filmików i kursów trzeba wam trenera a co do MMA to na pewno nic nie zdziałacie. I jakie dokładnie macie SW u siebie w mieście? Lepiej iść do jakieś szkółki i na łapać się techniki bo sami to narobicie se głupich nawyków i będziecie cepować kopnięcia nie będą wam wychodzić skrętów nic nie będziecie robić i tyle wam wyjdzie ;-)

yhym 

Wysłany: 2010-02-10, 00:14   Re: Nauka sztuk walki na własną rękę

CzlowiekSiano napisał/a:
Planujemy kupić packi na dłonie oraz rękawice MMA, w przyszłości pewnie kaski i tarcze na przedramiona.

Pozniej dokupcie jeszcze kilka workow i mozecie otwierac wlasny gym ! :mrgreen:

Boze, ile razy mozna odpowiadac na to samo pytanie, na ktore odpowiedz jest w podwieszonym temacie ?

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-02-11, 22:17   

CzlowiekSiano, idźcie na te karate , to się czegoś nauczycie , poszukaj jeszcze informacji o tych klubach to coś się poradzi

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2010-02-12, 15:47   

na wlasna reke to ty sobie mozesz jedynie konia zwalic

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Komaro 

Wysłany: 2010-02-12, 16:24   

DrunkenMaster napisał/a:
na wlasna reke to ty sobie mozesz jedynie konia zwalic

HAHAHAHAH :lol:
Po za tym tu masz temat:
Kod:
http://www.sfd.pl/tarnobrzeg_i_sztuki_walki_-_wiecie_może_-t250730.html

Ja bym na twoim miejscy Na Oyama Krate podbijał.
Kod:
http://www.karate-tarnobrzeg.com.pl/

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-02-12, 20:22   

DrunkenMaster napisał/a:
na wlasna reke to ty sobie mozesz jedynie konia zwali

haha :mrgreen: i prawda , oczywiście popieram oyame ;-)

djmati90 

Wysłany: 2010-02-13, 08:42   

w Tarnobrzegu jest Kyokushin. Widziałem waszych zawodników na zawodach i nawet jako taki poziom prezentowali. Byłem w podobnej sytuacji jak Ty ( w Leżajsku jest tylko kyokushin no i była grupa kickboxingu przez okres 0,5roku) robiliśmy sobie treningi mma ze znajomymi ale później poszliśmy po rozum do głowy i zostaliśmy adeptami karate. Trening na prawdziwej sekcji dopiero sprawił ,że ledwo wychodziłem z sali.
Idz na kyokushin przez 3 lata możesz pojść do 5 kyu i a naprawdę łyknąć dobrej techniki a jak pójdziesz na studia to inny styl jeśli będziesz chciał popróbować walki na innych zasadach.
Samemu się nie nauczysz uwierz mi też przez to przechodziłem

Odpowiedz do tematu