Wysłany: 2010-02-09, 19:10 Nie Wiem Czy Dobrze Robie ;/
Witam Wszystkich, Od jakiegoś czasu trenuje K1,
ale chodzi o to ze mam 15 lat i 160 cm i 50 kg ... nie wiem czy to nie za mało
nie wiem czy dalej trenować, czy przestac i poczekac aż urosne więcej...
Bardzo lubie trenowac ale mój wzrost zaczyna mnie martwić..
Pozdro :D
_________________ K1 <3
Konan Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 170
Wysłany: 2010-02-09, 19:22
Hmmm ja bym trenował :) a na moje to urośniesz jeszcze - od 15 do 18 lat bodajże się rośnie najlepiej :) powiadają żeby dużo mleka pić w tym okresie :D - nie wiem ile w tym prawdy.
Najwidoczniej nie jesteś rozwinięty fizycznie jeszcze, bo u jednego fizycznie dojrzewa się później u drugiego prędzej. Wygląda na to, że Ty jeszcze jesteś przed tym Trenuj i się nie bój, bo do nie przeszkoda
Trenuj, trenuj nie martw się urośniesz jeszcze minimum 20 cm jak ktoś Ci to wytyka to poprostu nie odzywaj się i spróbuj zapomnieć o tym. Trzymaj się chłopaku
_________________ MUAY THAI...
"Bez trenera nie będzie z Ciebie fightera" :D
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-09, 20:47 Re: Nie Wiem Czy Dobrze Robie ;/
Kuba15 napisał/a:
Nie da się trenować K-1 bo to formuła walki, więc jak powiesz komuś kto się zna na SW to Cię wyśmieje elo.
Nie warto przestawać trenować z powodu wzrostu, ja też sam mam 168-170 wzrostu to też mało a jestem starszy od Ciebie o kilka lat i nie rezygnuje. Więc zostaje Ci trenować i się nie przejmować
Wysłany: 2010-02-09, 23:12 Re: Nie Wiem Czy Dobrze Robie ;/
Kuba15 napisał/a:
Jedz do ortopedy po skierowanie na zdjecie kregoslupa wtedy on ci powie jaka masz tendencje wzrostu.
Ja chodze do MC MICHAEL i tam było napisane " Trening K1, Kich Boxing, Box, MMa Muay Thai" ...
A co do lekarza to jak byłem w zeszłym roku, to powiedział, że bez chormonu wzrostu nie bedzie wiecej, tlyko ze przesten rok uroslem 10 cm i nie wiem co o tym myśleć ...
Pomógł: 3 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2010-02-10, 11:58
Zmienić lekarza... w tym wieku dopiero zaczyna się rosnąć, mam brata w twoim wieku i wzroście. Jeszcze urośniesz, nie bój się
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-10, 12:33
Kuba15 napisał/a:
Ja chodze do MC MICHAEL i tam było napisane " Trening K1, Kich Boxing, Box, MMa Muay Thai" ...
A co do lekarza to jak byłem w zeszłym roku, to powiedział, że bez chormonu wzrostu nie bedzie wiecej, tlyko ze przesten rok uroslem 10 cm i nie wiem co o tym myśleć ...
Fajna nazwa klubu xD Radził bym zmienić na lepszy jak takie bzdury wypisują.