Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Niepewność co do jakości treningów
Autor Wiadomość
extinct 

Wysłany: 2011-12-04, 15:55   Niepewność co do jakości treningów

Witam wszystkich. Mam następujący problem u mnie w mieście są 3 "kluby" gdzie trenuje się SW

-Teakwondo WTF-klub istnieje długo pewni trenerzy zawodnicy mają duże sukcesy więc jest pewny ale styl mi nie odpowiada
-Muay thai- Je obecnie trenuje i chcialbym dalej ale mam nastepujacy problem . Nie jest to typowy klub tylko 3 trenerów przyjeżdża z innego miasta a zajęcie odbywają sie na wynajętej sali i nie orientuje się czy dobrze trenują bo średnio się znam na SW a jakby co to szkoda wyrzucać pieniądze w błoto. Jak można to sprawdzić?
-Karate Kyokushin-tak samo jak wyżej tylko trenerzy pewniejsi bo przyjeżdzają z ogarniętego stowarzyszenia KK

Więc jak mogę spradzić czy dobre śa te treningi MT? Chce go dalej trenować ale jeśli są one bez sensu to pojde na KK albo Taekwondo

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-12-04, 16:00   

Idź po razie na trening tkd i kk i sobie zobaczysz .

Ja tam bym na mt został . ile masz tam treningów , jak mniej więcej wyglądają treningi , często sparingi macie ?

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-12-04, 16:19   Re: Niepewność co do jakości treningów

extinct napisał/a:
Nie jest to typowy klub tylko 3 trenerów przyjeżdża z innego miasta

A Ty co, lokalny szowinista?
Cytat:
a zajęcie odbywają sie na wynajętej sali

A gdzie mają?
Cytat:
Jak można to sprawdzić?

http://forum.fight-club.p...wane-vt3175.htm
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Michał97

Wysłany: 2011-12-04, 18:50   

Ja myślę,że na MT nawet jeśli jest gorszy klub ,to myślę,że będziesz miał lepsze umiejętności niż na Tkd czy KK .Ale na Tkd możesz sobie pójść ,jeśli chcesz poprawić kopnięcia .
Chyba ,że MT jest na o zdecydowanie gorszym poziomie to zmień klub na stałe i radziłbym Tkd.

BurninParadise 
BJJ

Wysłany: 2011-12-04, 19:12   

Michał97 napisał/a:
Ja myślę,że na MT nawet jeśli jest gorszy klub ,to myślę,że będziesz miał lepsze umiejętności niż na Tkd czy KK .Ale na Tkd możesz sobie pójść ,jeśli chcesz poprawić kopnięcia .
Chyba ,że MT jest na o zdecydowanie gorszym poziomie to zmień klub na stałe i radziłbym Tkd.
Gówno prawda.
Gorszy klub = gorsza jakość umiejętności. Lepiej być w dobrym klubie KK/TKD niż słabym MT i to nie zależy od sztuki walki.

Batman 

Wysłany: 2011-12-04, 20:15   

Ile trenujesz? musisz trochę potrenować, następnie jechać na kilka zawodów i sprawdzić swój poziom, wtedy to sprawdzisz, ale jeżeli ty sam się nie bedziesz starać i robić jakieś ćwiczenia w domu, to jak ci na zawodach nie będzie wychodzić, to nie jest to wina trenerów.

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2011-12-04, 21:46   

BurninParadise napisał/a:
Michał97 napisał/a:
Gówno prawda.

Po prostu wyjąłeś mi to z ust.

Co do tematu: to że wypożyczają salkę, albo przyjeżdżają z daleka, to całkiem normalne. A to że np. senseiowie z KK są stowarzyszeni to jeszcze nic nie znaczy, a całkiem możliwe, że jest na ich niekorzyść (jak choćby wydalenie shihana Drewniaka bodajże w wakacje 2010).

Nie wiem jak Ci pomóc, musisz się sam zorientować, poszukaj informacji o trenerach, przejdź się jednorazowo na TKD i KK, bądź otwarty na nowe doświadczenia. Może akurat choćby atmosfera treningów bardziej Ci się spodoba - a może mniej, wtedy będziesz przekonany do tego co robisz - czyli MT.

extinct 

Wysłany: 2011-12-05, 15:19   

Ćwicze dośc krótko bo zaledwie 3 miesiąc i dlatego mam wątpliwości czy nie marnuje czasu i pieniędzy. Ale jeszcze potrenuje potem jak znajde czas przejade to sie wiekszego miasta do pewnego klubu i sprawdze to czego sie nauczylem. Dzieki wszystkim za odpowiedzi
Boruta napisał/a:
extinct napisał/a:
Nie jest to typowy klub tylko 3 trenerów przyjeżdża z innego miasta

A Ty co, lokalny szowinista?

Rozwaliłeś mnie tym tekstem :mrgreen:

Odpowiedz do tematu