kurde ja biegalem po puł godziny niewime jaki dystans ile przebiegłem tyle było i nigdy nie jadłem po ani przed bo nie miałem ochoty... i co prawdaszczur jestem wiec moze to sie zgadza :D
_________________ Prezpraszam za ortografy, ale wiecie, dyslekcja...
maxiskill Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 25 Skąd: Polska (połd. wsch.)
Wysłany: 2009-08-07, 19:27
co do spalania białka, to widział ktoś jakiś wzór, bądź wykres, albo jakąkolwiek zasadę ubywania tkanki mięśniowej na rzecz energii???? Osobiście biegam średnio co drugi dzień (bez sobót i niedziel) około 22 km dziennie, po czym w tych samych dniach chodzę na siłkę, od września chce zacząć trenować jujitsu. Czy takie dystanse w wieku 16 lat są dobrym wyborem czy raczej nie bardzo???? (biegam już od 2 lat więc zmęczenie organizmu nie wchodzi w grę)
_________________ Si Deus pro nobis, quis contra nos?
Ustąp aby zwyciężyć, burza łamie drzewa,
a trzciną tylko kołysze.
Takze mam pytanie dotyczące ubytku tkanki mięśniowej na rzecz energi. Od jakiegos czasu biegam po ok.6km na raz 3 razy w tygodniu co drugi dzień. Chcę spalić nadmiar tłuszczu, jakies 3-4kg. I wiem ze początkowo organizm energie czerpie z węglowodanow i dopiero potem bierze sie za spalanie tłuszczu. I zastanawiam sie czy jak odstawie węglowodany prawie całkowicie to czy ubędzie mi też tkanki mięśniowej, czy tylko tłuszczu??