Tak jak w temacie jak rekawice tam czyscicie w środku bo sami wiecie troche capią przez duże C macie coś sprawdzonego ( myśle ze taki temat sie przyda )
Raczej nie ma sposobu na to :P możesz powiesić na balkonie na noc żeby sie wietrzyły (w nocy wilgotno jest, więc jest większa szansa), prać nie ma co, bo sie zepsują.
Cyba na YT widziałem filmik, na którym koleś opisywał sposób na śmierdzące buty. Mianowicie wkładał do butów pokrojone na "talarki" cytryny, które podczas usychania pochłaniały zapach. Czy to działa nie wiem - nie próbowałem.
Innym sposobem jest dezodorant do stóp. Po prostu zamiast stopy, popsikaj nim dłonie i rękawice od środka.
Wysłany: 2009-09-01, 20:57
Podbijam rade z cytryna, sam tak robie i naprawde zupelny brak smrodu ale rzecz trzeba powtarzac co ok tydzien wiec najlepiej zaopatrzyc sie chociaz w 2 pary na zmiane po tygodniu ;)
_________________ Kto pyta, jest głupcem pięć minut, kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.
Jezeli masz w miare zadbane rekawice a capia nie do zniesienia to wypierz je poprostu, kiedys starsza bez mojej wiedzy tak zrobila i wszystko jest okej.