Mój problem trudno jest opisać chciałbym być bardziej rozciągnięty i wysportowany zaczynam trochę późno bo w wieku 16 lat chciałbym zapisać się na akrobatykę lecz trochę mi głupio bo ostatni raz samodzielnie stawałem na rękach w podstawówce ktoś powiedziałby że wystarczy próbować jednak w moim przypadku jest to bardziej skomplikowane ponieważ jak na swój wiek jestem dosyć słaby mimo że warzę sporo(70kg~) to jednak z trudem podnoszę 55 kg na ławce o pompkach nie wspomnę max dam radę zrobić 15~ w jednej serii podciąganie też jest problemem dwa razy to chyba moja życiówka jednak nie piszę tego aby ktoś sie nademna użalał szukam odpowiedzi jak szybko zwiększyć siłę aby móc wykonać wiele ćwiczeń które wymieniłem.
Przyzwyczajaj swój organizm do obciążenia. Limit 15 pompek bardzo szybko pójdzie w górę, jeżeli tylko zaczniesz regularnie ćwiczyć. Na wszystko potrzeba czasu, więc nie spiesz się, tylko pracuj. Rób pompki, brzuszki, przysiady itp. Jeżeli chcesz się rozciągnąć, a sam nie wiesz jak, idź na gimnastykę lub jogę i tam się przykładaj (a nie oglądaj za panienkami). Do tego biegi na poprawę kondycji i to chyba wszystko, czego ci potrzeba.
Nie ucz się jakiś pierdółek typu stanie na rękach. Ja dalej nie umiem tego zrobić i nigdy nie było mi to potrzebne .
Mad Max Pomógł: 17 razy Wiek: 24 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 423 Skąd: Z wiatrem
Wysłany: 2008-04-14, 22:42
Pierwsza rzecz to stanie na rękach jest pierdułką jak to poetycko ujął Horus, ale dość ważną bo wyrabia ci błędnik, podobnie stanie na głowie, idź na gimnastykę, to że masz 16 lat nie oznacza że jest zbyt późno, ja zacząłem w wieku 19, ale ze mną to inna bajka jest i mnie to potrzebne do mojej przyszłej pracy, nie jest to rzecz szczególnie skomplikowana, nie w każdym tricku jest ci potrzebne rozciągnięcie, zależy wszystko od tego po co chcesz trenować(olimpijczykiem to ty nie będziesz)ale fitness gimnastyczne super sprawa.
kolejna rzecz, to systematyczność w treningach, bądź zawzięty, trenuj codziennie, biegaj rób pompki, rozciągaj się, na gimnastyce trener powie ci jak co i z czym.
I najważniejsze, nie wolno zaniedbywać prostych ćwiczeń, które po dwóch tygodniach będą ci się wydawać tak banalne że aż zbędne
Trenuj, jedz, śpij i nie narzekaj to dasz rade
_________________ Chwała temu kto mnie zabije. Śmierć temu kto mnie obrazi.
Mam podobny problem jak kolega tylko że ja mam 24 lata.ZapisaŁem sie na kick boxing to jest moja pierwsza przygoda ze sportami walki i pierwsza przygoda ze sportem jakim kolwiek, do tego intensywna praca fizyczna przy metalu 6 dni w tyg. po 11 godzin, moje pytanie jest takie czy warto zaczynać, czy nie obciąże organizmu na tyle że mi to zaszkodzi.
_________________ Trening częsty i chęć zemsty dają mi siłę.
jak bedzie odpowiednio dlugo sypial, zeby organizm mogl odpoczac to bedzie wszystko ok, mozesz tez sie zaopatrzyc w jakies suple na szybsza regeneracje
zwsze się opłaca np. po o tylko żeby utrzymać ciało w dobrej formie i żeby umiec walczyć ale tak jak napisał Kam musisz dużo odpoczywać i nie przemęczać organizmu
_________________ Nie wytrącaj mnie z równowagi, choć w mej duszy panuje chaos.
A co to jest myślisz ze jest dostępne w holandii?Bo tutaj się ucze walczyć,może w sporowym zapytam.A jakby tego nie mieli możesz mi podać coś innego,z góry dzięki.
_________________ Trening częsty i chęć zemsty dają mi siłę.
A DLA CIEBIE 1 PORADA odejdź kur** od kompa koleś i weź się za siebie bo jak chcesz się rozciągać to chyba niema bariery wiekowej bo wiadomo efekty będą ale nie takie jak byś chciał nie w szybkim czasie np szpagat byś musiał ćwiczyć z jakieś 30 minut dziennie a żeby stać na rękach musisz próbować rób dużo podnoszeń na drążku i pompek by nabrać siły.Jak mniemam będziesz miał problem z robieniem szpagatu dla tego musisz się dobrze rozgrzać by nie pozarywać ścięgien bo jak mniemam masz zastygnięte życzę powodzenia
_________________ KażDy ReKoRd UsTanAwIa KtOś,TyM KiMś MoŻeSz ByĆ Ty