Pomógł: 4 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 129 Skąd: częstochowa
Wysłany: 2008-03-20, 19:20
ja stosuje trening na łapach trenera, np partner tryma jedną łape w górze ja udeżam a on nagle zmienia łapy przy tym poryszamy się w rużnych kierunkach , lub np partner trzyma łapy przed sobą w odstępie 30cm ja zadaje dwa proste na krzyż ( lewa pioncha w prawą łape prawa w lewą ) następnie partner atakuje moją głowe ( sierpem tylko że w łapie trenera ) a ja robie unik , poza tym walka z cieniem tylko nie na pełną szybkość bo rozwala się stawy , szybkość przychodzi z czasem a precyzji trzeba się nauczyć bo jest kluczem do sukcesu
_________________ "Boże chroń mnie przed przyjaciułmi bo z wrogami sobie poradze"
"Grzeczni chłopcy ida do nieba. Niegrzeczni idą tam, gdzie chcą..."
Rób tak... biegniesz szybko, nagle do gleby pompka na piąstkach z niej wyskok i mozliwe jak najwiecej uderzen w powietrze, zmiana strony biegu i to samo.. rób codziennie to napewno cos tam poprawisz z szybkosci :] a tak naprawde to najlepsze są sparingi na szybkosc... albo uliczne bójki xD
_________________ If I Control Myself, I Control My Destiny.
I Must Change Today, 'Cos This Is NOW !
Wysłany: 2008-07-10, 15:22
rany skąd wy bieżecie takie rewelacje,proponuje pujście do jakiejkolwiek szkoły walki wręcz , haha a nie kombinowanie pozdrawiam wszystkich nieletnich "mistrzów walki" haha
_________________ "Boże chroń mnie przed przyjaciułmi bo z wrogami sobie poradze"
wybacz ale to cwiczenie wziąłem hehe z treningów :) a niestety treningi mam z mistrzem takewondo z 86 roku (chyba) krzysztofem pajewskim i on raczej wie co robic ;] i uwierz ze to troszke problem z poczatku jest jebnąc sie na glebe i wywalic w powietrze z pompki ;) ale co tam lepiej negowac wszystko i sie smiac ... a i pujście pisze sie prze ó :)
Wysłany: 2008-07-11, 10:48
znam to ćwiczenie bo też je wykonywałem haha ale to nie jest na szybkość tylko na wytrzymałość i na rozwój mięśni odpowiedzialnych za dynamike ale nie na samą szybkość , proponuje powtarzać schematy a szybkość przyjdzie sama a następnie sparingi i spontan , szybkość to wynik treningu technicznego będziecie wolni jak po każdej technice będziecie zastanawiać się co zrobić dalej , dlatego proponowałem trening na łapach , ci których uczę ceniom sobie te treningi i sprawdzają na ulicy , i zaznaczam że to nie są młodzieńcy tylko dorośli faceci , duzi faceci , dwóch z nich możesz zobaczyć na fotce razem ze mną w dziale bar - pokarz się poznajmy się , pozdrawiam P.S. ortografią nie znokałtujesz przeciwnika ale fakt to nie jest moja mocna strona haha mimo że dużo czytam eh
no ale czy ja powiedziałem ze to typowe cwiczenie na szybkosc :]? napisałem to da Ci cos do szybkosci... a potem napisałem ze najlepsze są sparingi czyli to co ty przedstawiłes jako powtarzanie schematów :) Bo nic nie poprawi szybkosci tak jak ciągłe powtarzanie tej samej czynnosci ;]
haha jesli chcesz moge pokazac siebie :D powiedz jak i gdzie ;]
Wysłany: 2009-05-16, 14:32
Technika, ku****a technika :P Bedziesz doskonale technicznie wykonywal kopniecie, bedzie tez szybkie bo bedziesz mial opanowne je do perfekcji. Kop duzo :D