Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-09-08, 17:00
Cytat:
Dzięki temu szybko dostrzeżesz, że musisz oddychać mniej, a jakość oddechu się poprawia.
Nie czaje o co w tym bega, niech ktos mi to wytlumaczy bo nie pojmuje takich wynalazkow.
O tyle o ile rozumiem przeznaczenie dla chorych, o tyle nie wiem jak to ma niby pomoc np. biegaczowi? I o co chodzi z tym "oddychac mniej", przeciez oddychanie jest odruchem bezwarunkowym, moze chodzi ze niby czlowiek ma kontrolujac zmniejszyc ilosc oddechow - zalatuje mi niedotlenieniem .
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
nie da się zbudować kondycji z dnia na dzień trwa to dośyć długo i polega naciągłym przeskakiwaniou swoich możliwości a tego typu rzeczy według mnie są raczej dla leniwych, czy to pomaga nie wiem ale lepiej biegać i trening interwałowy dwie najlepsze metody
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-09-13, 13:17
To zdaje sie ma byc swojego rodzaju "poprawiacz kondycji" Dzieki oporowaniu przy wdechu masz wzmocnić mięśnie odpowiadające za wdech i wydech, czyli docelowo wciagnac szybciej większą ilość powietrza. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Nie mam czasu na googlowanie na razie ;p
Może i zajebiste ale jak na mój gust to lepiej sobie kupić podwójną szczęke z 15 pln :P Albo jak Wanderlei - z ryrką do nurkowania :P no i jeszcze kamizelka - makkabra
_________________ I am addicted. I've collected footsteps before dawn. Seen places i never knew existed. Run to the moon and back. Obeyed the voice in my head. Let music carry me when I couldn't. Raced against yesterday. Let the world be my witness. I am addicted.
Witam
Używam PowerBreathe od około roku bardzo fajne urządzonko mi pomogło nastąpił zauważalny wzrost kondycji. A zasada działania jest prosta płuca są traktowane jak mięśień, a mięśnie poprzez ćwiczenia robią się twardsze ,mocniejsze itp. PowerBreathe służy właśnie do ćwiczenia płuc jak innych mięśni.Płuca się rozciągają robią większe poprzez co poprawia się kondycja :)