Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 47 Skąd: Kielce / Worcester
Wysłany: 2011-09-01, 21:23 Powrót do treningów czyli... zakwasy! : )
Wiadomo były wakacje, chyba każdy zrobił sobie mała przerwę od treningów żeby odpocząć i się zrelaksować. Laba się skończyła, a na trening trzeba iść, lecz wiadomo że po jakimś czasie nasz organizm odzwyczaja się od wysiłku. Ni stąd, ni zowąd dostaje wycisk i na drugi pojawiają się nie lubiane zakwasy. Trenowanie z zakwasami jest możliwe, ale trening nie będzie tak efektowny jak by mógł być. Więc pytam czy macie jakieś sprawdzone sposoby na to żeby się ich szybko pozbyć czy też im zapobiec. : )
bednar
Wysłany: 2011-09-01, 21:33
Dokładam się do pytania panowie :)
nie działa sposób z trzymaniem nóg w leżącej pozycji z nogami leżącymi wyżej niż głowa np. poduszce
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-09-01, 22:30
Jak ma sie zakwasy to najlepiej pobiegać sobie spokojnym tempem 30 min :P ja kiedyś też pod prysznicem polewałem się na zmianę zimna i ciepła wodą :P
Zresztą po boli tydzień a potem przestanie :P nie ma co rozpaczać.
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-09-01, 22:43
W google masz miliony sposobów , niektóre pomagają , niektóre mniej , inne wcale . Nie da się tego uniknąć , parę dni można pocierpieć , nikt od tego nie umarł .
Grunt to dobra rozgrzewka i rozciągnięcie przed treningiem
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 47 Skąd: Kielce / Worcester
Wysłany: 2011-09-01, 22:55
Nie miałem na myśli tu rozpaczać "Och, jak boli" czy coś takiego : p
Ale wiadomo że bez zakwasów lepiej się trenuje. Rozgrzewka jest zawsze i to porządna, tak samo rozciąganie : )
W google masz miliony sposobów , niektóre pomagają , niektóre mniej , inne wcale . Nie da się tego uniknąć , parę dni można pocierpieć , nikt od tego nie umarł .
Grunt to dobra rozgrzewka i rozciągnięcie przed treningiem
Nie lepiej rozgrzewka przed, a rozciąganie po treningu?
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-09-03, 20:34
Zdecydowanie rozciąganie. Przynajmniej mi pomaga. Nie "usuwa" zakwasów kompletnie, ale czuję się lepiej. Jednak każdy organizm różnie reaguje.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"