Witam , od wrzesnia uczeszczam na treningi teakwondo , 2h bitego treningu - po tym czasie na moich stopach a szczegółowo dużym palcu robią sie odciski , stopy wygladaja okropnie. I teraz moje pytanie ,czy ma ktos jakies sposoby na odciski? nie wiem , zakładać plaster w czasie treningu?
może stopa sie przyzwyczai i utwardzi a może nie, plaster raczej odpada bo itak sie odklei podczas treningu,nie patrz na stopy: d a ból?,musisz przezwyciężyć ; ]
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"
Dokładnie jak w powyższym poście. Kup dobre buty sportowe i póki co trenuj właśnie w nich. Może to kwestia złych plastrów,lub po prostu stopa musi się przyzwyczaić do wysiłku.
Wyprzedzę fakty, kup sobie maść do stóp, bo widzisz, w momencie w którym przestaniesz dostawać odcisków, chciał nie chciał, na stopach pojawi się narośl skóry, taka gruba skóra która potem dziwne rzeczy ze stopą robi. Żeby tego uniknąć, należy o stopy dbać, higiena, etc. ale smarowanie ich kremami dużo pomaga. Mamusia :D podrzuciła mi "krem do stóp" firmy Korana. Uratował mnie po dwóch miesiącach cierpienia i utykania w butach.
Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 100 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-16, 20:11
jeżeli to są same odciski i nie przeszkadzają Ci w codziennym funkcjonowaniu to jedyne co moge Ci powiedziec to ze nic nie zdzialasz w sztukach walki, tutaj znacznie poważniejsze kwestie to chlec powszedni a jesli trening konczy sie odciskami to jest wielki sukces
Wysłany: 2011-12-18, 15:23
Albo kup sobie skarpetki antypoślizgowe. buty sportowe na treningi taekwondo nie są dobrym pomysłem, mysle. bo o ile dobrze pamietam przy kopnieciach w tej sztuce ważne jest ułożenie stopy a w takim bucie, to pic na wode. no i nawilżaj kremem albo maścią.
nie zgadzam sie z opiniami, ze takie odciski albo nawet zdzieranie skóry ze stóp to pan pikuś. jeśli nie mieliście nigdy zapalenia od zainfekowanych ran na stopach, to co wy wiecie, ludzie.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
Takie skarpety antypoślizgowe to dobre rozwiązanie,podobnie zresztą jak wygodne obuwie z miękką podeszwą. Ale dopiero zaczynasz treningi,więc organizm jak i skóra muszą się przyzwyczaić do dużego wysiłku. POP jakimś czasie będzie znacznie lepiej.