Mam pytanie ma ktos jakis fajny program na rozciaganie glownie do kopniec. Mam z tym duzy problem tylko stane w rozkroku jak do szpagatu bocznego(jeszcze mi bardzo duzo brakuje) to dupa leci mi do tylu i nie moge sie wyprostowac. Cwiczylem kilka lat na silowni i moze to od przysiadow?
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-01-15, 21:35
Pewny to ja nie jestem, ale tak na pierwszy rzut to moze byc zbyt male rozciagniecie miesni odcinka ledzwiowego plecow i ewentualnie tych odpowiadajacych za ruch w bidrze (jakos sie nazywalo cala ta grupe miesni odpowiadajaca za zginanie sie ale nie pamietam jak).
W kazdym razie moze to byc wina, niewystarczajacego rozciagniecia (tudzierz rozgrzania) dolnej czesci miesni plecow i ud, ale jak pisalem przyczyny pewny nie jestem, wiec proponuje poczekac na jeszcze jakies sugestie
Co do przysiadow to watpie rzeby one na to wplynely, chyba ze jako odruch, to wtedy wystaczy sie mocno pilnowac ;)
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski