Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z rozciaganiem
Autor Wiadomość
radekn81 

Wysłany: 2009-01-15, 19:47   problem z rozciaganiem

Mam pytanie ma ktos jakis fajny program na rozciaganie glownie do kopniec. Mam z tym duzy problem tylko stane w rozkroku jak do szpagatu bocznego(jeszcze mi bardzo duzo brakuje) to dupa leci mi do tylu i nie moge sie wyprostowac. Cwiczylem kilka lat na silowni i moze to od przysiadow?

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-01-15, 21:35   

Pewny to ja nie jestem, ale tak na pierwszy rzut to moze byc zbyt male rozciagniecie miesni odcinka ledzwiowego plecow i ewentualnie tych odpowiadajacych za ruch w bidrze (jakos sie nazywalo cala ta grupe miesni odpowiadajaca za zginanie sie ale nie pamietam jak).
W kazdym razie moze to byc wina, niewystarczajacego rozciagniecia (tudzierz rozgrzania) dolnej czesci miesni plecow i ud, ale jak pisalem przyczyny pewny nie jestem, wiec proponuje poczekac na jeszcze jakies sugestie ;-)

Co do przysiadow to watpie rzeby one na to wplynely, chyba ze jako odruch, to wtedy wystaczy sie mocno pilnowac ;)

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-15, 22:05   

Jak kilka lat ćwiczyłeś na siłowni, to teraz możesz mieć ciężko z rozciąganiem :-P

Odpowiedz do tematu