Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: michal_5_fcb
2011-11-30, 15:31
prośba o pomoc
Autor Wiadomość
dzikussss 

Wysłany: 2011-11-29, 22:53   prośba o pomoc

Mianowicie mamy zamiar z kumplami trenować swoje umiejętności :] Walki mma typowo koleżeńskie bez pięści, bez chamskich zagrywek. Każdy z nas jest wyćwiczony jakoś inaczej ;] ja np. mam koło 180cm 63 kg lubie prace nogami. Jak na swój wiek 16 at i ciężar potrafie przeciwnika 20 kg cięższego od siebie podnieść na nogach lub też chwycić i zablokować. ;] maży mi się capoeira ;] lecz nie ma w okolicy ani nawet dalej żadnych miejsc do nauki ;] zaraz do forum dołączy mój kolega i opisze siebie pod postem. Z czasem bedziemy wrzucać filmiki z naszych '' wygłupów i proszę o pomoc wyboru sztuki walk dla nas;] albo o jakieś porady . Lubie się wyciszać po przez tantre, a co u mnie skutkuje jako jedyne jakoż iż jestem trochę nadpobudliwy. Gdy np. przed albo podczas różnych wygłupów wyzbycia się pełnej siły na oddaniu oddechu i w tym czsię taką głupią kulke którą w wyobrażni sobie buduje wysyłam ją do wszystkich kończyn i nagle czuje moc. Wiare że mogę wszystko. morze to i głupie. ale może być pomocne w wyborze kierunku .. z góry dziękuje za pomoc i przepraszam za błędy.

[ Dodano: 2011-11-29, 22:55 ]
i z góry przepraszam jeżeli zły dział

Proszę o stosowanie zasad interpunkcji.
michal_5_fcb

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-11-29, 23:12   

Jeśli chcesz coś trenować to idź do jakiegoś klubu , nie ma klubu u ciebie poszukaj i dojeżdżaj , bo sami to się nic nie nauczycie , chyba że z kolegami chcesz się pomacać . Napisz skąd jesteś może ktoś ci coś doradzi

Poza tym proponuję nauczyć się pisać :-?

dzikussss 

Wysłany: 2011-11-29, 23:20   

kuj-pom Rypin. dzięki ;]

siedem 

Wysłany: 2011-11-29, 23:27   

masz karate oyama na ul. 3 maja 3
w piątki o 19 tak mówi google
może to nie mma ale już coś ;-)

dzikussss 

Wysłany: 2011-11-29, 23:32   

niestety nikogo starszego od 10-12 latka tam nie widziałem...

[ Dodano: 2011-11-29, 23:36 ]
http://forum.pomorska.pl/...rypinie-t86267/

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-11-30, 12:44   

Spytaj trenera czy trenują starsi tam , może akurat na trening dzieciaków trafiłeś ;-)

dzikussss 

Wysłany: 2011-12-01, 00:25   

pytałem nie ma......
czy jest możliwość OD '' BIEDY'' treningu w domu z książek filmów itp. ?? jeżeli tak to proszę o pomoc w linkach itp.

[ Dodano: 2011-12-01, 00:28 ]
i prosiłbym o jakieś instruktaże do rozciągania się, jak również treningu zręczności, z góry dziękuję

Kidaro 
La Muerte

Wysłany: 2011-12-01, 10:29   

dzikussss napisał/a:
pytałem nie ma......
czy jest możliwość OD '' BIEDY'' treningu w domu z książek filmów itp. ?? jeżeli tak to proszę o pomoc w linkach itp.

[ Dodano: 2011-12-01, 00:28 ]
i prosiłbym o jakieś instruktaże do rozciągania się, jak również treningu zręczności, z góry dziękuję

W domu samemu możesz spokojnie ćwiczyć JEDYNIE gdy wcześniej trenowałeś i chociaż podstawy masz ogarnięte bo inaczej to będzie nie za skuteczne i sobie krzywdę możesz zrobić.

A co do rozciągania to skłony do lewej/prawej nogi w rozkroku coraz szerszym itp. ;p zręczność ... hmmm... tu niech wypowiadają się bardziej doświadczeni bo moje pomysły mogą być nie koniecznie dobre :)

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-12-01, 10:34   

Jak wyżej .
To już lepiej kup sobie sprzęt do ćwiczeń czy na siłownie idź , bo przyda ci się masę zwiększyć z pewnością , bo bardzo cienko z wagą ;-)

dzikussss 

Wysłany: 2011-12-01, 17:16   

na siłownie chodziłem, około roku , więc z siłą nie jest najgorzej, a co do sprzętu poprostu nie mam kasy. w domu mam tylko worek wysoki , hantelki, miejsce do podciągania się, co do masy nie mogę przytyć. mam poprostu szybką przemianę materii , białko też nie pomogło. ..

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-12-01, 17:42   

To ćwicz w domowych warunkach , jedz dużo i zdrowo .
A propo karate weź tych kolegów i idźcie razem i tam będziecie trenować , będziesz miał z kim , z czasem inni starsi zacznij a może przychodzić .

Ferment 

Wysłany: 2012-01-08, 01:19   

http://www.januszbrodacki.pl/rypin,48,l1.html

Wg tego treningi są w poniedziałki i środy, do tego jest grupa dla dorosłych. Człowieku, weź się ogarnij. Mieszkasz w w szesnastotysięcznym mieście i twierdzisz, że nie masz gdzie ćwiczyć? Ja właśnie zacząłem studia w Wawie, studiuję na polibudzie i ogólnie krucho z czasem na trening, a myślałem, że będą mógł sobie pozwolić na nie wiadomo ile (chociaż trenuję niby 3x w tygodniu, bo mam na wf judo, ale z tego wf to zrezygnuję).

Zacznij ćwiczyć coś teraz, bo masz dużo wolnego czasu. Nie masz gdzie? Nie mieszkasz na totalnym zadupiu, więc zawsze możesz podzwonić i może uda ci się załatwić jakiegoś instruktora z innego miasta. A jak nie, to masz Oyama Karate. Nawet jeśli jest tylko grupa dla siurów, to według danych ze strony, jeśli będzie zainteresowanie, to pojawi się coś poważniejszego.

Wracając do tego co napisałem wyżej (chaotycznie wyszło). Ja bardzo żałuję, bo nie miałem gdzie ćwiczyć - przez rok było mierne Wing Tsun (uznałem z kolegą, że treningi są zbyt badziewne, odeszliśmy i bez nas padła sekcja ;)), a jak wyjechałem studiować to pojawiła się zajebista sekcja TKD ITF, na która chodziłem jeszcze przez wrzesień, niedługo ma być jeszcze boks, a miasto ma poniżej 5 tys. mieszkańców.

Teraz jest popyt na sporty walki, bo KSW i Pudzian to nieźle nakręca. Na bank znajdziesz chętnego, który stworzy sekcję dla młodzieży i dorosłych w twoim mieście.

EDIT: źle spojrzałem na datę, eh... wydaje mi się jednak, że warto to zostawić, bo może niezbyt poprawnie stylistycznie się wyraziłem, ale przy całej mojej skromności muszę zauważyć ;) , że to może komuś dać do myślenia.

Ring-Sport

Wysłany: 2012-01-13, 12:27   

Podstawą bezie tutaj przygotowanie fizyczne,kondycyjne. W warunkach domowych możesz to znakomicie wyćwiczyć,wiec to żaden problem. A jeżeli chodzi o samą technikę walki,to proponuję jednak zapisać się do klubu.

SzyHa
MMA

Wysłany: 2012-01-14, 15:35   

z kolegami to możesz robić trening domowy,aby była motywacja do ćwiczeń.np brzuszki przeplatane.ukladacie sie tak jak do brzuszków,zaplatacie stopy i robicie ile tam chcecie

Ring-Sport

Wysłany: 2012-02-16, 15:12   

Możliwości oraz kombinacji jest naprawde bardzo wiele,możecie próbować. W grupie silnej woli i motywacji na pewno Wam nie zabraknie. Gorzej byłoby ćwiczyć samemu.

Odpowiedz do tematu